Garciaová vyřadila obhájkyni titulu Ivanovičovou a po týdnu ji čeká finále opět proti Bacsinszké

8. 3. 2015, 08:22
Aktuality 23
WTA MONTERREY - Finále na turnaji v Monterrey obstarají stejně jako před týdnem v Acapulku Timea Bacsinszká a Caroline Garciaová. I když ve včerejších semifinálových duelech čelily favoritkám, o druhý vzájemný souboj během pár dnů se připravit nenechaly. Švýcarka zdolala Italku Erraniovou, Garciaová vyřadila obhájkyni titulu a světovou šestku Anu Ivanovičovou.
Caroline Garciaová

Caroline Garciaová se v semifinále postarala o největší překvapení turnaje. Po velmi dobrém výkonu si vyšlápla na nasazenou jedničku a loňskou šampionku Anu Ivanovičovou, kterou porazila hladce 6-1 6-4.

Jednadvacetiletá Francouzka na bývalou světovou jedničku a vítězku Roland Garros vlétla a od prvních výměn diktovala tempo zápasu. První set získala za pouhých 22 minut a v druhé sadě se ujala vedení 4-2. Pak sice zkušenější Srbce dovolila vyrovnat, soupeřčiny myšlenky na obrat ale rázně uťala ziskem posledních dvou her.

Garciaová výhrou nad šestou hráčkou světa vyrovnala svůj nejcennější skalp kariéry. Světovou šestku vyřadila také loni v čínském Wuhanu, kde si tehdy vyšlápla na Polku Agnieszku Radwaňskou. Celkově si připsala čtvrté vítězství nad hráčkou Top 10.



Těšit se teď Garciaová může na své celkově třetí finále na okruhu WTA. Loni vyhrála antukový turnaj v kolumbijské Bogotě, před týdnem v Acapulku nestačila na Timeu Bacsinszkou, s níž ve vůbec prvním vzájemném utkání uhrála jen tři gamy.

A právě se švýcarskou soupeřkou se po sedmi dnech dočká odvety. A znovu to bude finálový zápas. "Od našeho posledního zápasu jsem se hodně ponaučila. Není snadné prohrát 3-6 a 0-6," řekla Garciaová. "Jsem na sebe pyšná, že jsem znovu postoupila do finále. Doufám, že nedopadne stejně jako to poslední."

Timea BacsinszkáBacsinszká si v semifinále připsala už devátý vítězný zápas v řadě poté, co udolala turnajovou dvojku Saru Erraniovou. V prvním setu pětadvacetiletá Švýcarka nadělila italské sokyni za pouhých 22 minut kanára a ve druhém měla za stavu 1-0 brejkbol. Jenže zápas se ani zdaleka neblížil ke svému konci. Erraniová totiž získala čtyři gamy v řadě a dostala se do zápasu, který se proměnil v urputnou bitvu.

Italka dokonce sahala po obratu, ve třetím setu vedla 5-3 a v desátém gamu podávala na vítězství, k mečbolu se ale nedostala. Bacsinszká nakonec závěr utkání zvládla lépe a po 2 hodinách a 43 minutách zvítězila 6-0 4-6 7-6.

"Na začátku to šlo hladce. Měla jsem dobrou taktiku, která fungovala. Ale ona pak zvedla úroveň své hry, snažila se změnit něco nového, snažila se chodit k síti, kdy jsem ji tam nečekala. Byla to opravdu těžká práce, ne náhodou je dvanáctá na světě," komentovala Bacsinszká.

"Jsem šťastná, že jsem na konci našla vlastní řešení a zlepšila jsem svou hru," dodala Bacsinszká, kterou čeká páté finále, z toho už třetí v této sezoně. Kromě trofeje z Acapulka má doma titul také z roku 2009, kdy triumfovala v Lucemburku.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 500.000 dolarů
sobotní výsledky (07. 03. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Garciaová (3-Fr.) - Ivanovičová (1-Srb.) 6-1 6-4
Bacsinszká (4-Švýc.) - Erraniová (2-It.) 6-0 4-6 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
kada.tom
Caro gratuluju k titulu :-)
Zaslouženě :-)
Reagovat
tommr
kdyby ten titul nezískala tak by to byla pěkná ostuda - vždyt cestou k němu nenarazila na žádnou hráčku z první osmdesátky žebříčku (umístění jejích soupeřek počínaje prvním kolem: 160 - 122 - 81 - 181 - 94) ... :)
Reagovat
EllNino
vytáhla do Malajsie na okurku no :))
Reagovat
smazaný uživatel
Timča se teda pěkně rozjela :) Přeji ji 2. titul :)
Reagovat
tommr
za to, že vyřadila Erraniovou jí ten titul taky přeju ... :)
Reagovat
misa
Pak ale předběhne Lucku v race, být tebou, zamyslel bych se nad tím.
Reagovat
tommr
Race zatím neřeším - na to bude čas až ve druhý polovině sezóny ... :)
Reagovat
misa
Jasně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci zapomente, titul bere Caroline .) pokud bude trefovat kurt na jednu ránu jako s Anou, bude rychle hotovo.
Reagovat
Frick
Dívali jste se teď? Standa to zase dal! :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě při zápase Sary a Timey jsem usnul a probudil jsem se za stavu 1:4 v 1. setu. Musím uznat, že Caroline byla lepší hráčkou a prakticky pořád Anu tlačila. No a když už Ana ve 2. setu získala brejk na 4:4, tak zase následně ztratila servis. Myslím, že v Monterrey je daleko rychlejší povrch než v Kuala Lumpur, což bylo hodně znát na délce výměn...

Je škoda, že Ana neobhájí titul. Ta loňská forma u ní pořád není, ale snad už brzy přijde. Dneska bych stejně nemohl moc ponocovat, takže bych finále neviděl... Jsem ale zvědavý, jestli Caroline vrátí Timee tu prohru z Acapulca.

A teď už Caro W. ve finále v Kuala Lumpur... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase déšť... :(
Reagovat
EllNino
musím říct, že jsem si na začátku myslel, že Petra s Anou budou mít super formu, ale bohužel obě zatím zustávají za očekáváním ...:/
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že Ana ji měla ještě v Brisbane. Pak bohužel přišel ten neúspěch v Melbourne...
Reagovat
EllNino
ony to maj dost podobný, před AO jim to celkem šlo, ale to zklamání z AO se s nima teď 2 turnaje táhne už ...
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně bych to porovnal i s lonskou sezonou. Dokázala porazit Serenu, což ji určitě pomohlo získat sebevědomí a i bodový zisk byl celkem slušný. Letos mi přijde, že ty pilíře ztrácí a pokud nezíská body někde na velkém turnaji bude klesat. Dnešním výkonem mě moc nepřesvědčila, protože si "takzvaně" ani neškrtla. Chce se mi věřit, že se nejspíš šetřila na IW a Miami, tam uvidíme, jak na tom skutečně s formou je.
Reagovat
smazaný uživatel
Ana se často šetří. Něco jako naše Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Po týdnu stejné finále sice může vypadat nudně, ale když se 3 a 4 dostaly přes 1 a 2, tak finálové složení vnímám spíš jako osvěžení.
Gratulka oběma.
Ve finále přeju víc Timee. Až příště porazí nějakou Češku, aspoň se o ní už bude vědět :-)
Reagovat
PH94
Caroline mi svojí hrou hrozně připomíná naší Karolínu :)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že Garcia je mnohem útočnější. Kája má výborné podání, ale Caroline je rtutovitější hráčka. Kája naopak, ta sází na svou výšku a rozptyl rukou na kurtu. Caroline se při hře víc pohybuje.
Reagovat
PH94
+ bych ještě řekl, že Karolína má přeci jenom šikovnější ruku :) Ale každopádně se na jejich tenis kouká velice dobře :)
Reagovat
VlS
Je to spíš ranařka, možná i víc, než Kája, Kája u toho poslední dobou víc myslí a používá líp úhly. Caroline je o hodně běhavější, zdaleka nemá psychickou odolnost Káji a často se složí. Dneska fandím Caroline, jeji tenis se mi líbí daleko víc, než Timeiny alpské vrcholky - a je to daleko hezčí holka.
Reagovat
PH94
Taky jí budu držet palce :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist