Gasquet dobyl nový turnaj v Antverpách, i 14. titul má z akce ATP 250

23. 10. 2016, 16:10
Aktuality 10
ATP ANTVERPY - Nový turnaj v belgických Antverpách dobyl Richard Gasquet. Třetí nasazený Francouz ve finále porazil Argentince Diega Schwartzmana a tak i svůj čtrnáctý titul získal na podniku ATP 250.
Richard Gasquet

Richard Gasquet vstoupil do prvního vzájemného duelu se čtyřiadvacetiletým Argentincem Diegem Schwartzanem lépe a díky brejku z pátého gamu měl za stavu 5-4 a 40-0 tři setboly při svém podání. Jenže pak prohrál sedm výměn v řadě byl rád, že úvodní sadu získal v tie-breaku. Ve druhém setu už francouzský favorit dominoval, získal posledních pět her a zvítězil 7-6 6-1.

"Jsem teď samozřejmě šťastný. Odehrál jsem tady hodně těžké zápasy a proto si titulu velmi cením," řekl bezprostředně po finále Gasquet, který otočil včerejší semifinále proti Britovi Edmundovi ze stavu 3-6 a 2-4.

"Tenhle turnaj na mě udělal velký dojem a proto jsem rád, že jsem ho dokázal vyhrát. Atmosféra tu byla fantastická a moc si toho vážím," dodal třicetiletý Francouz. 

Devatenáctý hráč světa Gasquet ve svém 27. finále získal 14. titul. Všechny vybojoval na podnicích nejnížší kategorie ATP 250, polovinu z nich slavil v hale. Letos triumfoval také na svém pvním turnaji sezony v Montpellier.


Nejmenší hráč na okruhu Schwartzman poznal hořkost finálové porážky poprvé. Své první finále letos na antuce v Istanbulu totiž proměnil v titul.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 635.645 dolarů
nedělní výsledky (23. 10. 2016)
• Dvouhra - finále •
Gasquet (3-Fr.) - Schwartzman (Arg.) 7-6(4) 6-1
• Čtyřhra - finále •
Nestor/Roger-Vasselin (2-Kan./Fr.) - Herbert/Mahut (1-Fr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
turista
Takovouhle příležitost nemohl Ríša pustit. Výborně!
Reagovat
smazaný uživatel
kvaldy dneska blbé-Smitková,Pavlásek,Štefková
Reagovat
Nola
DelPo ma titul, podla skore si celkom Socka vychutnal...
Reagovat
Krisboy
Jack měl asi nějakej zdravotní problém, po vyrovnaným prvním setu v druhým úplně odpadl, rozhodně nehrál naplno.
Reagovat
Lunej..
byl nastydlý, unavený, bolelo ho rameno už v zápasech předtím.
Reagovat
Fandina
a mám radost. Gratulka!!!
Reagovat
Krisboy
Já taky. Krásnej tenis oba. Rišár musel předvést něco ze své geniality, zadarmo mu to Diego nedal :)
Reagovat
Fandina
Jooooo. Já se na Ríšovu hru moc ráda dívám. Nádherný švih jednoručákem a celkově.
Reagovat
Krisboy
Jasněěěěěěěěě! Třeba to nedávný finále s Tomášem byl pro mě jeden z nejlepších zápasů za dlouhou dobu. Můj oblíbenec prohrál v dramatickým krásným zápase s naším hráčem. Ideální scénář. Proti komukoliv jinému bych mu to přál, proti Tomovi samozřejmě ne :)
Reagovat
Fandina
To byl hezký mač mých oblíbenců. Taková finále bych mohla mít pořád. Já Ríšovi moc fandím, je to jeden z mých oblíbenců. Nejvíc fandím Berďovi a našim klukům a potom má pár dalších, Rogera, Ríšu, Gríšu, Tommyho Haase a pak ještě pár, Nišiho, Vaška.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist