Gasquet porazil Nišikoriho i popáté, v semifinále je i Raonic

2. 8. 2014, 09:58
Aktuality 11
ATP WASHINGTON - Ani ve Washingtonu nedokázal Kei Nišikori najít recept na Richarda Gasqueta. Francouzský tenista vyhrál i pátý vzájemný zápas a počtvrté v sezoně postoupil do semifinále. V něm je i druhý nasazený Milos Raonic, který si poradil s domácí Johnsonem.
Richard Gasquet

Bez ztráty setu postoupil Richard Gasquet na turnaji ve Washingtonu do čtvrtfinále. V něm čekal finalistu z let 2006 a 2012 jedenáctý hráč světa Kei Nišikori, s nímž se Francouz utkal již popáté v kariéře.

Šestý nasazený Gasquet vstupoval do utkání s bilancí 4-0 a počínal si velmi dobře zejména na podání - trefil celkem 9 es a po prvním servisu získal 83% bodů. V utkání, jenž trvalo pouhých 59 minut, vzal Nišikorimu celkem třikrát podání, zatímco sám na servisu ani jednou nezaváhal a zvítězil tak 6-1 6-4.

"Je pravda, že jsem s ním všechny zápasy vyhrál, ale on se zlepšuje a je zápas od zápasu lepší," řekl po utkání Francouz, jenž postoupil do svého čtvrtého letošního semifinále. "Je to velmi dobrý hráč, letos se mu daří, byl v Top 10 a má velmi dobré výsledky, takže si moc vážím toho, že jsem vyhrál."

"Richard hrál velmi dobře a zejména v prvním setu mi nedal moc šancí," komentoval utkání čtvrtý nasazený Japonec. "Ve druhém setu jsem nějaké šance měl, ale udělal jsem i nějaké zbytečné chyby, takže to nevyšlo. On je velmi dobrý obranář a hraje opravdu skvěle, dnes si zasloužil vyhrát."

Semifinálovým soupeřem turnajové šestky bude vítěz zápasu mezi Santiagem Giraldem a Kanaďanem Vaskem Pospisilem. Zápas byl za stavu 7-6 3-6 na začátku třetího setu přerušen kvůli dešti a dohrávat se bude dnes.

Mezi nejlepší kvarteto postoupil ve Washingtonu také druhý nasazený Milos Raonic, který je po vyřazení turnajové jedničky Tomáše Berdycha největším adeptem na zisk titulu. Kanaďan si ve čtvrtfinále poradil s domácím Stevem Johnsonem, kterého porazil 7-6 a 6-2. Sedmý hráč světa v utkání nečelil ani jednomu brejkbolu - první set získal ve zkrácené hře a ve druhém dějství pak dvakrát prolomil servis soupeře. Raonic v zápase nastřílel celkem 16 es a získal 32 ze 37 bodů po prvním podání.

"V utkání jsem se cítil velmi dobře, neztratil jsem ani na chvilku koncentraci a hrál jsem naplno. I když jsem pak vedl, tak jsem se stále soustředil na sebe, protože jsem věděl, že by toho pak mohl využít. Soupeř hrál moc dobře, zejména první set byl pro mě hodně náročný. Já jsem dobře podával, ale on také, takže bylo těžké získat nějaký brejk," řekl po zápase Kanaďan, kterého v boji o finále čeká další Američan Donald Young. Ten ve čtvrtfinále vyřadil turnajovou sedmičku Kevina Andersona z Jihoafrické republiky.

"Tohle vítězství pro mě opravdu hodně znamená, jsem rád, že jsem vyhrál a postoupil do semifinále," těšil se po výhře nad Andersonem Young.

- ATP 500 WASHINGTON D.C. -
(USA, tv. povrch, 1.654.295 dolarů)
páteční výsledky (01. 08. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Raonic (2-Kan.) - Johnson (USA) 7-6(2) 6-2
Gasquet (6-Fr.) - Nišikori (4-Jap.) 6-1 6-4
Young (USA) - Anderson (7-JAR) 3-6 7-6(3) 6-2
Giraldo (10-Kol.) - Pospisil (13-Kan.) 7-6 3-6 ... na začátku 3. setu přerušeno kvůli dešti
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
hm, pěkný tenis, občas SV, sako, Vašek hraje útočně, pěkné výměny :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte ,kdy se vrátí Del Potro?
Reagovat
slacker
Az zitra rano, vyrazil do mesta na parbu
Reagovat
Mayo
budúcu sezónu
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipáku :D
Reagovat
kada.tom
Doufám, že Vašek postoupí z QF do SF a pak následně vyřadí Gasqueta. Finále bych pak přál i Donaldovi :-)

Nebo že by kanadské finále? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší by bylo kanadské finále.
Reagovat
smazaný uživatel
ale jeste lepsi bude francouzsky vitez.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Že by se Richard konečně začal rozjíždět? Už by to chtělo nějaký dobrý výsledek! Kdo jej ted trénuje?
Reagovat
smazaný uživatel
www.tenisportal.cz/zpravy/sestry-pliskovy-ziskaly-druhy-spolecny-titul-znovu-slavi-v-rakousku-14628/

sojka - mentor
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist