Gasquet v Dauhá otočil takřka prohrané finále proti Davyděnkovi

5. 1. 2013, 22:59
Aktuality 3
ATP DAUHÁ - Nikolaj Davyděnko byl v Dauhá blízko svému prvnímu triumfu od jara 2011, slibně rozjeté finále proti Richardu Gasquetovi ale do vítězného konce nedotáhl. Francouzský tenista zápas otočil a získal svůj celkově 8. titul.
Richard Gasquet

Nikolaj Davyděnko má na Dauhá dobré vzpomínky. V roce 2010 si v katarské metropoli připsal skalp Federera i Nadala a v silné konkurenci získal titul. O rok později Nadala porazil znovu a prohrál až ve finále s Federerem. O pár týdnů později si ale při pádu zlomil zápěstí a kariéra bývalé světové trojky se přibrzdila.

Ruský tenista hrál za poslední dva roky ve finále pouze předloni na antuce v Mnichově, kde i nakonec triumfoval. Dalšího souboje o titul se dočkal až tento týden ve svém oblíbeném Dauhá, kde se do finále dostal bez ztráty setu i podání a navíc v semifinále proti Davidu Ferrerovi ukončil 15 zápasů trvající čekání na skalp hráče Top 10.

Richard Gasquet a Nikolaj DavyděnkoJednatřicetiletý Davyděnko skvělý turnaj málem dotáhl k suerénnímu vítězství, neboť v dnešním finále proti 10. hráči světa Richardu Gasquetovi vedl 6-3, 4-2 a měl další dva brejkboly. Proměněním jednoho z nich by měl dvě šance podávat na vítězství v turnaji, jenže své příležitosti nevyužil, v následném gamu poprvé na turnaji přišel o servis a o pět let mladší Francouz se nadechl k obratu. Davyděnko začal dělat více nevynucených chyb (za celý zápas jich udělal 57), na začátku třetího dějství si navíc nechal ošetřit bok a nakonec prohrál 6-3 6-7 3-6.

"Porazil mě lepší fyzičkou. Dobře se pohyboval, zatímco mě ve třetím setu ztěžkly nohy," přičítal Davyděnko porážku i zhoršenému zdravotnímu stavu. "Kdybych proměnil brejkbol na 5-2, asi už bych vyhrál. Ale pak jsem začal být unavený a dělal jsem více chyb," dodal Rus, jenž ve svém celkově 28. finále teprve posedmé prohrál.

Gasquet si v 18. finále připsal 8. titul. "Je to pro mě velký úspěch. Jsem spokojený s tím, jak jsem tu hrál. Získal jsem sebevědomí, když vyhrajete turnaj, je to vždy perfektní," radoval se Gasquet, který nebude kvůli drobným bolestem lokte hrát příští týden v Sydney. "Ale na Melbourne budu připraven," ujistil.

- ATP 250 DAUHÁ -
(Katar, tv. povrch, 1.054.720 dolarů)
sobotní výsledky (05. 01. 2013)

Dvouhra - finále:
Gasquet (2-Fr.) - Davyděnko (Rus.) 3-6 7-6(4) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dratulace vitezi, ale k vykonu Kolji na celem turnaji, Jednim slovem pohadka, jak kdyby ho nekdo uvedl do spanku , zacaroval a vratil ho do doby kdy opravdu valel. Rychla hra, par krucky se vzdy dostal kam potreboval a nekompromisne rozdeloval presne udery. Mopc mu preji at se z tohoto snu neprobere a vali takto dale, Vloni byly ty jeho vykony opravdu tristni, skoro na ukonceni kariery. Takze uspesny tenisovy rok obema.
Reagovat
spaniel
Tak po zapase s Ferrerem by me ani ve snu nenapadlo, ze by Kolja mohl prohat s Gacquetem. Kazdopadne jestli formu udrzi, bude na AO hrozba. Nikdo nebere micky tak rychle po odskoku jako on.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale "mně ve třetím setu ztěžkly nohy," :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist