Gengel v Egyptu vyhrál české finále proti Šátralovi a má třetí titul z turnajů ITF

14. 2. 2021, 13:42
Aktuality 1
ITF ŠARM AŠ-ŠAJCH - Marek Gengel potřetí v kariéře vyhrál turnaj ITF s dotací 15 tisíc dolarů a opět slaví na tvrdém povrchu v egyptském Šarm aš-Šajchu. Na dva triumfy z října 2019 navázal tento týden, kdy včetně kvalifikace vyhrál sedm utkání v řadě. Ve finále si 25letý Čech poradil snadno 6-2 6-2 s krajanem Janem Šátralem.
Profily hráčů
Marek Gengel

Marek Gengel získal první dva tituly v říjnu 2019 v egyptském Šarm aš-Šajchu a po 16 měsících si ve stejném areálu došel pro trofej číslo 3.

I když musel pětadvacetiletý Čech začínat už v kvalifikaci, přemožitele nenašel v žádném ze sedmi zápasů. Jediný set ztratil v semifinále proti krajanu Jiřímu Lehečkovi, v dnešním finále porazil v dalším českém derby hladce 6-2 6-2 o pět let staršího Jana Šátrala.

Gengel tak letos vyhrál 10 z 11 zápasů, neboť před týdnem v Egyptu na svém prvním letošním turnaji došel do semifinále. Svou formu se v Šarm aš-Šajchu pokusí prodat i v příštím týdnu, kdy se z Čechů představí také Lehečka, Jonáš Forejtek a David Poljak.

• ITF M15 ŠARM AŠ-ŠAJCH •
Egypt, tv. povrch, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (14. 02. 2021)
• Dvouhra - finále •
Gengel (ČR) - Šátral (3-ČR) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
iamtgc
obrovský úspěch, konečně je český tenis zpět na výsluní
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist