Ginepri porazil Stachovského a ukončil 15 měsíců dlouhé čekání na výhru

23. 7. 2014, 14:34
Aktuality 3
ATP ATLANTA - Robby Ginepri si na domácím turnaji v Atlantě připsal první výhru od loňského dubna. Jednatřicetiletý Američan v prvním kole zdolal Ukrajince Stachovského a bude soupeřem obhájce titulu Johna Isnera.
Profily hráčů
Robby Ginepri

V sezonách 2005 a 2006 byl Robby Ginepri několik měsíců hráčem hráčem Top 20, jinak se většinou pohyboval kolem 50. místa. Krátce po US Open 2010 si však po pádu z motockylu, který zavinila veverka, zlomil loket a musel na operaci. Po vážném zranění se už do své vrcholné formy vrátit nedokázal a aktuálně se nachází až v třetí světové stovce.

Za poslední čtyři roky si připsal pouze šest výher v hlavní soutěži turnajů ATP, tu poslední zaznamenal loni v dubnu na domácí antuce v Houstonu, kde si zahrál čtvrtfinále. Rok a čtvrt dlouhé čekání na postup do 2. kola ukončil na na tvrdém povrchu v Atlantě, kde zdolal 7-6 3-6 6-0 Ukrajince Sergeje Stachovského.

V úvodní sadě Ginepri odvrátil za stavu 3-5 celkem pět setbolů, v druhém dějství ale nezachytil začátek, ztratil pět her v řadě a rozhodnout musel třetí set. V něm Ginepri dominoval: po svém podání ztratil jen dva míčky, využil všechny tři brejkboly a proti 79. hráči světa se dočkal nejcennějšího skalpu za poslední více než dva roky.

"Na tohle vítězství jsem čekal už opravdu hodně dlouho. Teď si to snažím užívat," řekl jednatřicetiletý Ginepri, který si po stup do čtvrtfinále zahraje proti nasazené jedničce a obhájci titulu Johnu Isnerovi, s nímž má bilanci jedné výhry a dvou porážek.

Isner se prý v Atlantě cítí jako doma. "Tento turnaj je pro mě obrovsky důležitý vzhledem ke zbytku léta. V minulosti se mi tady dařilo a letos se na turnaj znovu moc těším," řekl dvoumetrový Američan.

- ATP 250 ATLANTA -
(Spojené státy, antuka, 647.675 dolarů)
úterní výsledky (22. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Istomin (6-Uzb.) - Ram (USA) 6-1 6-4
Matosevic (8-Austr.) - Estrella (Dom. rep.) 6-0 6-2
Sock (USA) - González (Kol.) 6-2 6-4
Ginepri (USA) - Stachovskij (Ukr.) 7-6(3) 3-6 6-0
Becker (Něm.) - Ebden (Austr.) 6-4 6-2
Smyczek - Harrison (oba USA) 6-0 6-2
De Bakker (Niz.) - Diez (Kan.) 6-1 6-2
Becker (Něm.) - Ebden (Austr.) 6-4 6-2
Lacko (SR) - Pasha (USA) 6-2 7-5
Marčenko (Ukr.) - Smith (Austr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
To to leti, Robe.
Reagovat
kada.tom
Ginepri si užil výhru a zítra vyletí s Johnem :-)
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/BtPevCZCEAAv1r7.jpg:large
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist