Goffin po týdnu slaví další triumf. Nejcennější titul vybojoval v Tokiu

8. 10. 2017, 10:37
Aktuality 9
ATP TOKIO - Tři roky čekal Belgičan David Goffin na turnajové vítězství, nyní ovládl dva podniky během dvou týdnů. Po triumfu v Shenzhenu se ze svého čtvrtého a dosud nejcennějšího titulu raduje na podniku ATP 500 v Tokiu, když ve finále přehrál Francouze Adriana Mannarina. Ten prohrál i své čtvrté finále.
Profily hráčů
David Goffin

David Goffin si v roce 2014 zahrál poprvé ve finále a Kitzbühelu i Métách ho proměnil v titul. Dalších šest finálových zápasů prohrál, černou sérii zlomil až po dlouhých třech letech minulý týden v čínském Shenzhenu.

V Asii nalezenou formu a sebevědomí prodal i tento týden v Tokiu, kde prodloužil svou neporazitelnost na devět utkání a vyhrál druhý turnaj po sobě. Čtvrtý titul šestatřicetiletý Belgičan získal v Tokiu, kde složil úspěný finálový reparát.

Zatímco loni Goffin ve finále nestačil na Australana Nicka Kyrgiose, dnes si poradil 6-3 7-5 s Adrianem Mannarinem. S o tři roky starším Francouzem neztratil set ani ve třetím vzájemném střetnutí.

Goffin, který si na letošním Roland Garros poranil kotník a na několik týdnů vypadl ze hry, se díky skvělé formě posunul už na osmé místo v žebříčku letošní sezony. To zajišťuje postup na Turnaj mistrů do Londýna, na kterém si zahrál poprvé loni jako náhradník. Letos by se mohl premiérově kvalifikovat přímo.


Devětadvacetiletý přemožitel Jiřího Veselého z druhého kola Mannarino, jenž včera vyřadil nasazenou jedničku Marina Čiliče, prohrál i své čtvrté finále na okruhu ATP. Letos neuspěl podruhé.

Senzačními vítězi čtyřhry se stali domácí tenisté Ben McLachlan a Jasutaka Učijama, kteří startovali v soutěži na divokou kartu. Ve finále porazili druhý nasazený britsko-brazilský pár Jamie Murray a Bruno Soares 6-4 7-6. Novozélandský rodák McLachlan přitom hrál v hlavní soutěži ATP Tour poprvé v kariéře.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.706.175 dolarů
nedělní výsledky (08. 10. 2017)
• Dvouhra - finále •
Goffin (4-Belg.) - Mannarino (Fr.) 6-3 7-5
• Čtyřhra - finále •
McLachlan/Učijama (Jap.) - J. Murray, Soares (2-Brit./Braz.) 6-4 7-6(1)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Franky
Jednooky kral medzi slepymi...Vzdy bude paberkovat na mensich turnajoch...na velke zapasy nema
Reagovat
Davor1
Čo by si dal zato, keby si mohol paberkovať ako on, čo?
Reagovat
turista
Pětistovka v Tokiu to není žádné paběrkování. Jen tak dál.
Reagovat
horska.kraslice
Gratulace! :-)
Reagovat
Mayo
Pekne Blesk
Reagovat
Nola
stale vyzera ako studentik na vyske :D ta trofej mu svedci
Reagovat
a.magerova
Reagovat
fialka
super, David, gratulujem.
Reagovat
Padme
Posunul se na postupové místo...http://live-tennis.eu/en/atp-race
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist