Goffin ve Gstaadu odvrátil čtyři mečboly proti Albotovi

27. 7. 2017, 09:13
Aktuality 9
ATP GSTAAD - David Goffin se po zranění kotníku zatím nedostal zpět do optimální formy, sebevědomí by mu však mohla zvednout zvládnutá bitva na antuce ve Gstaadu. Nejvýše nasazený Belgičan zdolal Moldavce Radua Albota navzdory tomu, že čelil čtyřem mečbolům. Ve čtvrtfinále ho čeká souboj dvou posledních poražených finalistů s Nizozemcem Haasem.
David Goffin

David Goffin si začátkem června v průběhu utkání 3. kola French Open podvrtl kotník a několik týdnů musel na tenis zapomenout. Na kurty se vrátil minulý týden v Umagu, kde po vydřené výhře nad Maďarem Balaszem překvapivě nestačil na Chorvata Dodiga.

A že ani zdaleka nepodává výkony hodné světové třináctce belgický tenista potvrdil i na úvod dalšího antukového turnaje ATP 250 ve Gstaadu. Až 132. hráče světa Radua Albota z Moldavska zdolal po více než dvou a půl hodinách boje a odvrácení čtyř mečbolů 2-6 7-6 7-6.

V prvním setu se šestadvacetiletý Goffin nechytal. Bojovat musel o každý svůj servis přes brejkboly. A když dva z devíti neodvrátil a na returnu uhrál pouhé tři míčky, sadu ztratil. Dalším třem brejkbolům čelil za stavu 2-6 a 0-1, ale do trháku o rok staršího soupeře nepustil a dostal se do hry. 

Nasazené jedničce Goffinovi se vzápětí povedl první brejk, jenže za stavu 5-4 nevyužil setbol a o výhodu brejku přišel. V tie-breaku toho mohl litovat, neboť se ocitl celkem třikrát dva míčky od porážky, k mečbolu však Albota nepustil. Zatím.

I ve třetím dějství totiž musela rozhodovat zkrácená hra a Goffin v ní měl mnohem větší problémy. Prohrával 3-6, ovšem vývoj otočil, přežil všechny čtyři mečboly a i druhý letošní vzájemný duel vyhrál ve třech setech.

O první semifinále po čtvrt roce si finalista z roku 2015 Goffin zahraje s poraženým finalistou z let 2013 a 2016 Robinem Haasem, se kterým se utká už potřetí v sezoně a vůbec poprvé na antuce. Ve vzájemné bilanci belgický tenista vede 3-0.

Mnohem snadněji zvládl svůj vstup do soutěže druhý nasazený Roberto Bautista, který si poradil 6-4 6-3 s francouzským outsiderem Glebem Sakharovem. Ve čtvrtfinále se španělský tenista utká s Uzbekem Denisem Istominem (h2h 1-0).

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 540.310 eur
středeční výsledky (26. 07. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lorenzi (5-It.) - Chiudinelli (Švýc.) 7-6(2) 6-3
Gulbis (Lot.) - Brands (Něm.) 6-4 6-4
Laaksonen (Švýc.) - Bellucci (Braz.) 7-6(2) 6-7(4) 7-5
• Dvouhra - 2. kolo •
Goffin (1-Belg.) - Albot (Mold.) 2-6 7-6(7) 7-6(7)
Bautista (2-Šp.) - Sakharov (Fr.) 6-4 6-3
Haase (6-Niz.) - Monteiro (Braz.) 7-5 7-5
Istomin (Uzb.) - Brown (Něm.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Nola
Fogna vs Genius, to si urcite nenecham ujst, to bude cirkus :D
od semi W som nevidela jediny zapas, ale tento duel musi uspokojit chutove pohariky najvacsich fajnsmekrov
Reagovat
gigin
Toť je otázka. Snad máš pravdu.
Reagovat
gigin
se evidentně zesypal z toho, na koho může narazit v dalším kole, tak raději ustupuje... zatím no.
Reagovat
gigin
Tak už sa chytá trošku no. Uvidíme ve třetím. Každopádně Noro nebo Fabio, zítra welcome to hell!
Reagovat
gigin
Tak nakonec Fogna. Zítra psychocirkus.
Reagovat
a.magerova
Nedělěj nedělej.... těšíš se jak malé děcko... dva "pošuci" proti sobě... :-P
Reagovat
gigin
Baže :)))
Reagovat
letityfanousek
Tento týden vůbec chlapi hrajou jak ženský. První set hladce (třeba i 60) a nakonec to je boj (Granollers, Cachin, Collarini, Carballes). Sledovat to online jako sázkař je fakt na palici. Raději to vůbec nesledovat a kouknout jen na výsledky večer, je lepší). A kdo měl vsazeno na Opelku proti Jazirimu tak ten už asi není mezi námi (snad 8 mečbolů!)
Reagovat
George_Renel
Mnohem lepší je sledovat a nesázet. .-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist