González je zpátky. Sezonu zahájil výhrou

1. 2. 2012, 14:09
Aktuality 4
Dvousetovou výhrou na svém oblíbeném turnaji vstoupil do nové sezony chilský tenista Fernando González. Někdejší pátý hráč světa si doma ve Viña del Mar poradil se Španělem Ribou dvakrát 6-4 a vítězně tak zahájil svůj další comeback.
Fernando Gonzalez

Pro svůj návrat po více než čtyřech měsících si Fernando González vybral turnaj, na kterém už v minulosti čtyřikrát triumfoval. Při své letošní premiéře finalista Australian Open z roku 2007 domácí fanoušky nezklamal: v zápase se Španělem Perem Ribou sebral svému soupeři celkem čtyřikrát podání a za necelou hodinu a půl se radoval z postupu do druhého kola.

"Jsem šťastný, že jsem mohl znovu hrát před chilským publikem, na to jsem čekal dlouho," řekl po utkání González. "Byl to můj sen, a je to ještě výjimečnější díky tomu, že jsem dokázal vyhrát," dodal.

Gonzálezovy zdravotní problémy začaly v roce 2010, kdy mu už tak nevydařenou sezonu zkrátila operace kyčle. O návrat se pokusil po půl roce, ale neúspěšně. Už na challengeru v Praze musel kvůli bolesti v koleni vzdát zápas a vinou tohoto zranění odehrál pouhých šest turnajů.

Včerejší den ve Viña del Mar se vydařil i dalším favoritům. Pátý nasazený Albert Montaňes, který letos chce vylepšit svá dvě zdejší semifinále, porazil rovněž ve dvou setech svého krajana Rubena Ramireze-Hidalga 6-2 a 6-4. Sedmý hráč turnajového pavouka Carlos Berlocq se v duelu se Španělem Danielem Gimeno-Traverem trápil jen v prvním setu, který až za hodinu a půl vyhrál 7-5. Ve druhé sadě měl se svým soupeřem výrazně méně práce a z turnaje ho vyprovodil 'kanárem'.

Výsledky - Viňa del Mar (antuka, dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Montaňés (5-Šp.) - Ramírez Hidalgo (Šp.) 6:2, 6:4, Berlocq (7-Arg.) - Gimeno-Traver (Šp.) 7:5, 6:0, F. González (Chile) - Riba (Šp.) 6:4, 6:4, Silva (Braz.) - M. González (Arg.) 0:6, 7:6 (7:3), 6:3, Gil (Portug.) - Lorenzi (It.) 6:3, 5:7, 6:1, Zeballos (Arg.) - Ungur (Rum.) 6:0, 7:5, Chardy - Prodon (oba Fr.) 6:4, 6:3, Junqueira (Arg.) - Mello (Braz.) 6:4, 6:2, Del Bonis (Arg.) - Massu (Chile) 6:0, 6:3.

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
At Last!! typuju to do konce roku top 20 těším se jestli mu to zas pude on dokáže překvapit forhend - klasika tady jde o to jak m půjde podání:)
Reagovat
taffer
moc bych mu to přál, ale ze současného 290. místa do dvacítky? To je asi pouze v říši snů. Byl bych rád i za padesátku.
Ale jeho dělový forhend mi na okruhu dost chybí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Brutal forhend.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborne len tak dalej...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist