Rosol je v Praze ve finále dvouhry i čtyřhry

7. 5. 2011, 20:16
Aktuality 1
CHALLENGER PRAHA - Lukáš Rosol postoupil na challengeru v Praze přes zraněného Chilana Gonzáleze do finále, čistě český souboj o titul však překazil Američan Alex Bogomolov.
Lukáš Rosol

Fernando Gonzalez první set semifinále s Lukášem Rosolem ovládl a blesově vyhrál 6-3. Bývalý pátý hráč světa ale začal mít zdravotní problémy a ve chvíli, kdy ve druhé sadě prohrával 0-4, zápas kvůli stoupající bolesti pod kolenem vzdal.

Devětadvacetiletý Chilan po loňském US Open podstoupil operaci kyčle a potíže měl i s kolenem. Na kurty se vrátil až po osmi měsících minulý týden v Bělehradu, na pražské Štvanici startoval teprve na druhém turnaji.

Českému finále zabránil Alex Bogomolov, který po setech 7-6 6-4 porazil Iva Mináře a navázal na týden staré finále ze Sarasoty, kde prohrál až s krajanem Blakem.

Osmadvacetiletý Američan s ruskými kořeny zlomil zápas především v tie-breaku prvního setu, ve druhém mu pomohla také soupeřova zdravotní indispozice, Minář si nechal ošetřit levý kotník.

"Vyplatila se mi trpělivá hra. Hrál jsem podání pomaleji a s rotací, na tomto kurtu skáčí míče hodně vysoko a snažil jsem se vyhnat soupeře ven z dvorce," komentoval pro oficiální web Strabag Prague Open Bogomolov, který v utkání odvrátil všech sedm brejkbolů. 

Rosol bude o čtvrtý challengerový titul ve dvouhře bojovat v neděli od 13:00 hodin, následovat bude finále ženské dvouhry mezi Hradeckou a Argentinkou Ormaecheovou. Program uzavře finále čtyřhry mužů, ve kterém nastoupí znovu Lukáš Rosol s krajanem Františkem Čermákem.

- CHALLENGER PRAHA (Česko, antuka, 100.000 dolarů) -
sobotní výsledky (07. 05. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Rosol (ČR) - González (Chile) 4-6 4-0 skreč G.
Bogomolov (8-USA) - I. Minář (ČR) 7-6(3) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist