Gonzalez se na domácím turnaji blíží 'čistému hattricku'

4. 2. 2010, 08:35
Aktuality 2
ATP SANTIAGO - Chilan Fernando Gonzalez získal na domácí půdě už čtyři tituly a tento týden v rodném Santiagu může slavit třetí triumf během tří let. Nyní je už ve čtvrtfinále a v zádech má sérii deseti výher v řadě. Ukončit skvělou bilanci se ve čtvrtfinále pokusí Španěl Granollers.
Fernando Gonzalez

Do hlavního města Santiaga se turnaj po devíti letech vrátil zpět z Viňa del Mar. V přímořském městě se dobře dýchalo Fernandu Gonzalezovi. Z posledních sedmi startů hrál vždy minimálně ve čtvrtfinále a ze svých celkově jedenácti titulů si čtyři připsal právě na domácí půdě.

Letos je ve čtvrtfinále už poosmé v řadě a výhra 6-4 6-3 nad Ramirezem Hidalgem byla na Movistar Open jeho již desátou po sobě. V nich navíc ztratil jediný set předloni ve finále s Monakem.

Čistý hattrick může skompletovat v rodném Santiagu a dělí ho od něj ještě tři překážky. Tou další bude letos do třetice španělský tenista. Poprvé v kariéře narazí na Marcela Granollerse, jenž si dnes po setech 6-4 6-2 poradil s Polákem Lukaszem Kubotem.

Naopak vůbec poprvé při teprve druhém startu v hlavní soutěži turnaje ATP si ve čtvrtfinále zahraje Joao Souza. Jednadvacetiletý Brazilec v Chile zvládl kvalifikaci a po vydřené výhře nad nasazeným Greulem porazil dvakrát 6-4 Španěla Pere Ribu-Madrida

Nyní může pomstít o osm let staršího krajana Ricarda Mella, který usiloval o první čtvrtfinálovou účast po dlouhých pěti letech. Nedočkal se, ve dvou sadách podlehl zkušenému Albertu Martinovi ze Španělska.

- ATP SANTIAGO (Chile, antuka, 398.250 dolarů) -
středeční výsledky (03. 02. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Gonzalez (1-Chile) - Ramirez Hidalgo (Šp.) 6-4 6-3
Granollers (Šp.) - Kubot (Pol.) 6-4 6-2
Martin (Šp.) - Mello (Braz.) 6-3 6-4
Souza (Braz.) - Riba (Šp.) 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Friedl/Škoch (ČR) - Bellucci/Daniel (Braz.) 6-4 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím, že Marcel bude dělat větší problémy než oba Španěláci, se kterými hrál před ním dohromady...
Reagovat
smazaný uživatel
To sice bude, ale Gonzu nezastaví.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist