Gonzalez se na kurty vrátí v Bělehradu, pak se objeví v Praze

5. 4. 2011, 14:03
Aktuality 12
Půl roku po operaci kyčle se k tenisu vrací bývalý pátý hráč světového žebříčku Fernando Gonzalez. Třicetiletý Chilan se poprvé objeví v akci na konci dubna na turnaji ATP v Bělehradu, následně se představí i českým fanouškům na challengeru v Praze
Profily hráčů
Fernando Gonzalez

"Dnes jsem dokončil po šesti měsících pooperační rehabilitaci a podle lékařů jsem připravený se vrátit," uvedl v pondělí na Twitteru Gonzalez, který se ve světovém žebříčku vinou dlouhé zdravotní pauzy propadl až na konec čtvrté stovky.

Potíže s kyčlí i koleny ho trápily po celou první polovinu loňského roku, než po srpnovém US Open zjistil, že musí na operaci. Vítěz 11 turnajů na ATP Tour a zlatý olympijský medailista ve čtyřhře v Aténách 2004 se v posledních týdnech připravoval na návrat s daviscupovou reprezentací v Santiagu a s novým koučem Horaciem Mattou v USA.

Prvním turnajem, na kterém se objeví, bude koncem dubna podnik kategorie ATP World Tour 250 v Bělehradu. Následně se první květnový týden představí i na antuce v pražské Štvanici, kam se mužský challenger vrací po třech letech.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
misoSK
Verdasco, Blake a Gonzo boli pre mna v poslednych rokoch hraci s najlepsim forehandom, zial Blake sa uz asi nevrati na byvale pozicie a dost skepticky som aj co sa tyka Gonzaleza, roky pribudaju a telo neoklames
Reagovat
VlS
Člověče, já nevím, myslím si, že hráčů s dobrým forehandem je víc a nemyslím si, že by třeba Blake měl nějak úplně excelentní. Otázka je, jestli bereš jen úder sám o sobě (a na to zase až takový expert nejsem) nebo jeho účinnost, tj komplex :
a) se k úderu vůbec včas dostat
b) schopnost vybrat optimální místo, kam jej zahrát
c) schopnost jej přesně poslat tam, kam chceš
d) schopnost jej odehrát patřičně tvrdě a s potřebnou a správně volenou rotací.

Nemyslím si, že uvedení hráči v tomto komplexu nějak extrémně vynikají nad jinými dobrými hráči.

Další věcí je, že komplexní tenista (a jiný úspěšný nebude) nemůže mít jen jeden kvalitní úder, potřebuje jak oba základní údery, tak i servis a volej a pokud možno i lob.

Pořád si myslím, že z tohoto pohledu je nejkomplexnější z aktivních hráčů Federer, i když momentální stav hry tomu neodpovídá (někdy je u míčů pozdě a někdy je není schopen přesně a tvrdě poslat tam, kam je třeba), ale to je spíš o stavu vnitřku hlavy než o úderových schopnostech.

Na rozdíl od Federera Rafa i Nole mají neskutečnou schopnost vše doběhnout a vrátit a tato především obranářská schopnost jim nese ovoce. Typičtí útočníci - dnes už je to snad jen Arod a Llodra - se proti nim nemůžou nějak prosadit, což je vzhledem k podívané škoda. Hra od základní čáry (a vynikající forehand je první zbraní hry od base line) podle mě není tak atraktivní jako hra stylem servis - volej.
Souhlasím s tebou co se týká prognózy úspěšnosti návratu Gonzálese, obávám se, že se ukáže, že býval skvělý tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
mozno by bolo presnejsie co sa tyka gonzalesa ze ma jednoznacne najatraktivnejsi forhand na okruhu k nemu by som urcite co sa tyka atraktivity ale aj kvality urcite pridal rafu a potra a ak sa bavime iba o kvalite tak urcire federerov forhand v top forme bol a bude najlepsi a to som fans rafy
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem moc rad, Gonzales a potro mi chybeli hodne dlouho. :) Jeste at se vrati Nalbandian a bude to ideal. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už se nehorázně těším, uvidíme, jak se dokáže vrátit. Nikdy nezapomenu na krásný zápas s Gasquetem v 1. kole AO 2009. Jinač k tématu, nebyl stabilně v destíce, ale byl to snad nejvyrovnanější hráč mimo tu úplně top špíčku, měl konstantní výkony. A bekhend má taky dobrý, ne třeba jako Wawroš, ale dobrý ho určitě má.
Reagovat
smazaný uživatel
Už se moc těším. Jeden z mých nejoblíběnějších hráčů s nejlepším forhandem na okruhu.
Reagovat
taffer
Tak, tak. I mě dost chyběl. Ale návrat z 395. místa do špičky bude těžký.
Reagovat
smazaný uživatel
Tych trpakov slabich preskoci ako nic a hned bude v top 100
Reagovat
smazaný uživatel
On teda přísně vzato ve špičce nebyl už ani v roce 2009, celý rok se pohyboval za první desítkou.
Reagovat
Gulbis
Nejlepší forhent a nejhorší bekent
Reagovat
taffer
Jo, to je pravda, já ale za špičku považuju i hráče do 20. místa. Myslím, že Gonzalez byl před rokem dokonce 10. (v březnu).
Co se týče rychlosti návratu do širší špičky, nezapomínejme, že už mu bude 31 let.
Reagovat
gambon
kdy je ten challenger v Praze? to si musim na Fernanda udělat čas, moj oblíbenec
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist