Granollers má druhý titul, čtyřhru ve Gstaadu vyhrál Čermák

31. 7. 2011, 15:44
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Španěl Marcel Granollers si ve švýcarském Gstaadu připsal druhý titul z turnaje ATP, když si ve finále poradil s krajanem Verdaskem. Soutěž deblistů vyhráli Čermák se Slovákem Poláškem, český tenista si připsal již 25. deblové vítězství.
Marcel Granollers

Marcel Granollers neměl cestu za svým druhým titulem jednoduchou. Byl sice turnajovou osmičkou a přes papírové outsidery postoupil hladce do čtvrtfinále, pak ale čelil silným soupeřům. Pětadvacetiletý Španěl ale nezaváhal s domácí nasazenou dvojkou Wawrinkou, trojkou Južným a ve finále zdolal ve třech setech i čtvrtého nasazeného krajana Fernanda Verdaska.

Rodák z Barcelony tak navázal na titul z antuky v Houstonu (2008). Loni si zahrál ještě také ve finále na halovém podniku ATP 500 ve Valencii, kde jako lucky loser podlehl až v boji o své nejcennější vítězství Davidu Ferrerovi.

"Minulý týden jsem nebyl v dobré náladě, protože mě hodně bolela ruka. Problémy jsem s ní měl už od Wimbledonu. Zůstal jsem tak pět dní doma a vůbec netrénoval. V neděli jsem pak přicestoval do Gstaadu a začal jsem se cítit lépe a lépe. Teď jsem vyhrál turnaj a je to úžasné," popisoval své pocity Granollers. 

"Je to pro mě velmi důležité vítězství, protože první turnaj jsem vyhrál v roce 2008. Tehdy to bylo trochu nečekané. A až po třech letech jsem vyhrál tady. Mám za sebou spoustu tvrdé práce a teď se cítím úžasně."

Levoruký Verdasco získal svůj poslední - pátý - titul loni na jaře v Barceloně. Od té doby prohrál už čtvrté finále v řadě, letos třetí.

Čermák má 25. deblový titul
František Čermák si zahrál ve druhém finále během 14 dní a zatímco v Hamburku na 25. deblový titul nedosáhl, na antuce ve švýcarském Gstaadu už může slavit. Podruhé v této sezoně uspěl po boku Slováka Filipa Poláška, s nímž ve finále porazili 6-3 7-6 duo Kas/Peya.

František Čermák a Filip PolášekČtyřiatřicetiletý Čermák vyhrál třetí turnaj v sezoně a druhý s Poláškem. Před Gstaadem zvítězili při společné premiéře v Bělehradu, s Italem Danielem Braccialim pak získal titul v červnu v Hertogenboschi. Před týdnem s novým slovenským spoluhráčem nezvládli finále v Hamburku, kde byl jedním z jejich přemožitelů Peya.

"Poté, co jsme prošli prvním kolem, hráli jsme pořád líp a líp a těžili z narůstajícího sebevědomí," řekl Polášek, v 26 letech o osm mladší než jeho český parťák. Ten v Gstaadu triumfoval už potřetí, protože v roce 2005 neprohrál Čermák po boku Leoše Friedla a o dva roky později s Pavlem Víznerem. Polášek na švýcarské antuce vyhrál už v roce 2008 s Jaroslavem Levinským.

"V prvním setu se nám podařil hned brejk na 3-0, ve druhém začalo hodně foukat a měli jsme trochu problémy. Na konci jsme byli nervózní všichni, ale dopadlo to dobře," dodal slovenský tenista, který je nyní s Čermákem v pořadí ATP deblových párů na devatenáctém místě. Z Gstaadu vyrazili do Kitzbühelu a před US Open budou hrát ještě jeden turnaj.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (31. 07. 2011)

Dvouhra - finále:
Granollers (8-Šp.) - Verdasco (4-Šp.) 6-4 3-6 6-3

Čtyřhra - finále:
Čermák/Polášek (1-ČR/SR) - Kas, Peya (2-Něm./Rak.) 6:3, 7:6 (9:7).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist