Granollers titul neobhájí, v Houstonu vypadl poslední z nasazených

10. 4. 2009, 10:38
Aktuality 0
Vrací se staré časy? Podle čtvrtfinálového složení turnaje v Houstonu by se mohlo zdát, že ano. Zatímco včera ze soutěže vypadl poslední z nasazených hráčů Marcel Granollers, ve hře o titul stále zůstávají tři bývalí hráči světové desítky - Tommy Haas, Guillermo Caňas a Lleyton Hewitt.
Tommy Haas

Už první dny podniku v texaském Houstonu dávaly tušit, že tamní antuka papírovým favoritům letos příliš svědčit nebude. Před včerejšími zápasy zbyl v pavouku jediný nasazený hráč, Španěl Marcel Granollers. A i ten se před čtvrtfinále s turnajem rozloučil.

Postaral se o to Němec Tommy Haas, který loňského vítěze porazil 4-6 6-2 6-3. Bývalý druhý hráč světového žebříčku přitom nezačal vůbec dobře: už v pátém gamu ztratil podání po sérii nevynucených chyb, které ho stály úvodní sadu. "Když prohrajete deset výměn v řadě, musíte si říct, že to bude v pořádku. To není vůbec jednoduché. Někteří lidé si s tím poradí líp, někteří hůř, já jsem rozhodně člověk, kterému dělá problémy zůstat klidný a hrát prostě svou hru," komentoval svůj výkon v prvním setu Haas.

Ve druhé sadě už se ale Němec začal prosazovat a díky dvěma prolomeným podáním si vynutil třetí set. Hned v jeho úvodu mu sice Granollers sebral znovu podání, Haase to ale nezlomilo. Španělovi brejk oplatil a v sedmé hře pak dalším prolomeným servisem rozhodl o svém vítězství, které už si nenechal ujít.

"Moc dobře brání, ale jinak toho moc nevymyslí," řekl vítěz utkání na adresu svého soupeře, jehož loňský titul z Houstonu je jeho zatím jediný na okruhu ATP. "Je mi jasné, jak tu před rokem vyhrál. Na antuce má velmi dobré výsledky a já na antuce skoro nic neodehrál, proto jsem rád, že jsem se po tom prvním setu dokázal vrátit do zápasu," dodal Haas, který se vyřazením Granollerse postaral o to, že se na turnaji poprvé od roku 1968 žádný z nasazených hráčů nedostal ani do čtvrtfinále.

Dalším bývalým hráčem světové desítky, který zbyl v pavouku, je Argentinec Guillermo Caňas. Někdejší osmý tenista světa potvrdil své antukové zkušenosti proti domácímu Tayloru Dentovi, který na červeném povrchu vyhrál na okruhu ATP za svou kariéru pouhé tři zápasy. "Myslím, že jsem hrál solidně," konstatoval po utkání spokojený Caňas, který za hodinu zvítězil 6-2 6-2. "Dneska jsem si zápas užil. Už je to dlouho, co jsem byl naposled ve čtvrtfinále."


Výsledky - Houston (dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Haas (Něm.) - Granollers (6-Šp.) 4:6, 6:2, 6:3, Caňas (Arg.) - Dent (USA) 6:2, 6:2, Koroljov (Rus.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:3, 7:6 (7:4), Phau (Něm.) - Jenkins (USA) 6:4, 7:6 (7:2).

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist