Grothová v deštivém Hobartu postoupila. Jako jediná

11. 1. 2011, 16:10
Aktuality 0
Australanka Jarmila Grothová je jedinou hráčkou, která si dnes v Hobartu vybojovala postup do čtvrtfinále. Domácí tenistka se mezi osm nejlepších dostala po výhře 6-4 7-6 nad Rakušankou Paszekovou; ostatním hráčkám nedovolil nastoupit nebo dohrát zápas déšť.
Jarmila Grothová

Pořadatelé turnaje naplánovali na dnešek pět osmifinálových duelů dvouhry, počasí ale jejich plány výrazně změnilo. Diváci v Hobartu neviděli téměř z nic z denního programu, celý svůj zápas odehrály až Jarmila Grothová a Tamira Paszeková ve večerním souboji.

V něm odstartovala lépe rodačka z Bratislavy, která startuje v australských barvách. I přes čtyři dvojchyby získala první set a ve druhém rychle sebrala Paszekové podání. Za stavu 5-4 ale utkání nedotáhla do konce a domácí fanoušky napínala i v následném tie-breaku. Do něj sice vstoupila čtyřmi vyhranými míči v řadě, dalších pět ale získala její soupeřka. Závěr zkrácené hry ovšem přeci jen lépe zvládla Grothová, která za téměř hodinu a tři čtvrtě zvítězila 6-4 7-6.

I přes postup do čtvrtfinále nebyla Slovenka s australským pasem příliš spokojená se svým podáním. "Udělala jsem hodně dvojchyb, což se mi nestává moc často," řekla po utkání. "Úspěšnost podání jsem měla opravdu nízkou, takže jsem se pak na body nadřela. Jsem ráda, že jsme to dohrály dneska a nebudu sem muset zase zítra ráno," dodala.

Její další soupeřkou bude vítězka duelu mezi čtvrtou nasazenou Robertou Vinciovou a Elenou Baltachovou z Velké Británie. Lépe má do čtvrtfinále nakročeno Vinciová, která dnes vyhrála první set 6-3, než jejich utkání přerušil déšť. Zápas nedohrály ani Číňanka Shuai Peng a Běloruska Olga Govorcovová, které musely z kurtu za stavu 2-1 pro Govorcovovou, a o jejich postupu se tedy také rozhodne nejdříve zítra. Jak ale upozorňují meteorologové, déšť očekávají v oblasti turnaje až do konce týdne.

Výsledky - Hobart (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Grothová (6-Austr.) - Paszeková (Rak.) 6:4, 7:6 (7:5).

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist