Haase v Kitzbühelu obhájil titul, v deblu triumfoval Čermák s Knowlem

29. 7. 2012, 10:59
Aktuality 2
ATP KITZBÜHEL - Nizozemec Robin Haase získal druhý titul a po roce se ho dočkal opět na antuce v Kitzhühelu, kde tak stále po 9 odehraných zápasech nenašel přemožitele. V letošním finále zdolal nejvýše nasazeného Němce Němce Philippa Kohlschreibera.Ve čtyřhře si připsal celkově 28. titul František Čermák.
Robin Haase

Robinu Haasemu turnaj v horském prostředí v rakouském Kitzbühelu sedí. Na okruhu ATP se pouze dvakrát dostal do finále a pokaždé se mu to povedlo právě na antuce v Kitzbühelu. Loni svůj debut proměnil v premiérový titul, který letos obhájil. Ve finále porazil nasazenou jedničku Němce Philippa Kohlschreibera 6-7 6-2 6-3.

Pětadvacetiletý Haase sice prohrál první set v tie-breaku, po hodinové pauze, kterou si na začátku druhé sady vynutil déšť, ale utkání otočil. Především díky schopnosti odvracet brejkboly, kterých za celý zápas smazal 13 ze 14.

"Necítil jsem na sebe příliš velký tlak, i když jsem obhajoval titul. V prvním zápase proti Oswaldovi jsem byl trochu nervózní, ale od čtvrtfinále jsem si zklidnil a vítězil jsem," komentoval Haase. "Jsem šťastný, že jsem tu znovu vyhrál. Nemyslím, že tu hodně hráčů dokázalo vyhrát víc jak jednou. V dnešní době se to příliš často nestává, jsem na to hrdý," dodal nizozemský tenista.

Nyní Haase spěchá do Londýna, kde ho už v neděli čeká olympijský turnaj. V prvním kole bude Haase hrát s Francouzem Richardem Gasquetem.

Původně měl na hry odletět i Kohlschreiber, jenže účast na poslední chvíli zrušil kvůli zranění kolena. V prvním kole měl hrát se Slovincem Blažem Kavčičem.

Osmadvacetiletý rodák z Augsburgu Kohlschreiber v Kitzbühelu mohl poprvé v kariéře vyhrát dva turnaje během jedné sezony, neboť letos už triumfoval v Mnichově. O celkově 5. titul usiloval marně, v pondělí se však v žebříčku ATP poprvé objeví v Top 20.

Julian Knowle a František ČermákČermák získal 28. titul ve čtyřhře
František Čermák vyhrál s domácím Rakušanem Julianem Knowlem soutěž deblistů a získal už 28. titul v kariéře. Letos vybojoval vítěznou trofej podruhé po květnovém úspěchu na antuce v Mnichově, kde byl jeho spoluhráčem Slovák Filip Polášek.

Česko-rakouská dvojice potvrdila roli nejvýše nasazených favoritů a ve finále porazila turnajové dvojky Němce Dustina Browna s Australanem Paulem Hanleym 7-6 3-6 12-10. Česko-rakouské duo ve finále odvrátilo celkem čtyři mečboly.

- ATP 250 KITZBÜHEL -
(Rakousko, antuka, 410.175 eur)
páteční výsledky (27. 07. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Kohlschreiber (1-Něm.) - Volandri (It.) 6-7(6) 6-2 6-2
Haase (3-Niz.) - Kližan (5-SR) 6-3 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Knowle (1-ČR/Rak.) - Elgin/Moser (4-Rus./Něm.) 6-4 6-7(4) 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Františkovi k dalšímu debltitulu ... jen tak dál ... držím palce
Reagovat
Draxter
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist