Haase v Kitzbühelu poprvé padl, vyřadil ho Granollers

2. 8. 2013, 18:58
Aktuality 1
Dvojnásobný vítěz turnaje v Kitzbühelu Robin Haase letos třetí titul z rakouské antuky do své sbírky nepřidá. Nizozemský tenista prohrál v dramatické semifinálové bitvě s Marcelem Granollersem 6-7 6-3 a 4-6. Jeho přemožitel si o turnajovou trofej zahraje s Argentincem Mónakem.
Marcel Granollers

Robin Haase nastoupil k dnešnímu semifinále proti Marcelu Granollersovi s vynikající šňůrou 12 výher v Kitzbühelu v řadě. Španěl ukončil jeho vítěznou sérii v duelu, který trval téměř dvě a půl hodiny.

První set dnes nenabídl divákům příliš dramatickou podívanou. Oba tenisté si hlídali své servisy a následnou zkrácenou hru získal Granollers bez ztráty jediného bodu. Haase, který hrál devátý zápas v jedenácti dnech, se k obratu nadechl až ve druhé sadě, kdy sice po rychlém brejku stejně rychle o náskok přišel, ale za stavu 4-3 udeřil znovu a tentokrát už set bez potíží dopodával.

V úvodu třetího setu Haase znovu sebral soupeři servis a za stavu 2-0 měl další dvě možnosti jít do ještě vyššího vedení. Granollers však oba brejkboly odvrátil a od té chvíle na kurtu kraloval. Španěl získal pět gamů v řadě a za stavu 5-2 byl blízko postupu do finále. Zjevně vyčerpaný Haase se ani za takového stavu nevzdal a brejkem vykřesal naději, za stavu 4-5 ale potřetí v rozhodujícím setu přišel o podání a s turnajem se rozloučil porážkou 6-7 6-3 a 4-6.

Turnajová osmička Granollers si o titul zahraje s druhým nasazeným Juanem Mónakem. Zdejší vítěz z roku 2007 rovněž odehrál vyrovnaný zápas se Španělem Albertem Montaňésem, kterého porazil, přestože si konce obou setů pořádně zkomplikoval.

V první sadě vedl Argentinec 5-3 a při podání svého protivníka měl trojnásobnou možnost set ukončit. To se mu nepovedlo, a navíc vzápětí ztratil svůj servis, dočkal se ale v tie-breaku, který vyhrál 7-2.

Druhé dějství měl druhý hráč turnajového pavouka rozehrané ještě lépe: za stavu 5-2 podával na vítězství, podání si ale prohrál, vzápětí promarnil čtyři mečboly a po dalším brejku Montaňés srovnal na 5-5. Úplný závěr setu ale znovu patřil Mónakovi, který získal další dvě hry a po výhře 7-6 7-5 si zahraje své už 18. finále na okruhu ATP.

Výsledky - Kitzbühel (antuka, dotace 467.800 eur):
Dvouhra - semifinále:
Mónaco (2-Arg.) - Montaňés (7-Šp.) 7:6 (7:2), 7:5, Granollers (8-Šp.) - Haase (Niz.) 7:6 (7:0), 3:6, 6:4.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist