Haase ve Gstaadu v boji o svůj 3. titul vyzve Južného

27. 7. 2013, 23:38
Aktuality 2
ATP GSTAAD - Robin Haase si po dvou titulech na turnaji v Kitzbühelu zahraje své třetí finále na antuce ve Gstaadu. Nizozemský tenista v semifinále otočil souboj s bývalým finalistou Felicianem Lópezem a s Rusem Južným se utká o celkové prvenství.
Robin Haase

Robin Haase si finále na okruhu ATP zahrál pouze v Kitzbühelu, za to však hned dvakrát a už příští týden bude na antuce v Rakousku útočit na čistý hattrick. Zítra si však zahraje poprvé finále také na jiném turnaji, než v Kitzbühelu.

Šestadvacetiletému Nizozemci se datří ve švýcarském Gstaadu, kde startuje jako nenasazený. Haase porazil turnajovou trojku Tipsareviče, předloňského šampiona Granollerse a v dnešním semifinále otočil vývoj utkání s finalistou z roku 2006 Felicianem Lópezem.

"Dnes jsem dobře podával a neustále jsem bojoval. V prvním setu jsem brzy ztratil servis a to je nejhorší co se vám proti Felicianovi může stát. Ale podařilo se mi i nadále bojovat a jsem rád, že jsem tu ve finále," komentoval Haase, který je ve Gstaadu teprve druhým nizozemským finalistou, prvním od roku 1971.

O svůj třetí titul se utká s Michajlem Južným, se kterým ve čtyřech vzájemných duelech neuhrál ani set, včetně letošního duelu ve Wimbledonu. "Bude to těžký zápas, jeho hra mi nesedí. Je to skvělý hráč se spoustou zkušeností," řekl Haase.

Ruský tenista Južnyj v semifinále porazil dvakrát 6-3 vítěze z roku 2008 Rumuna Viktora Haneska a ve Gstaadu se může stát prvním ruským šampionem od triumfu Jevgenije Kafelnikova v sezoně 1995. Južného čeká celkově 21. finále, usilovat bude o 9. titul.

- ATP 250 GSTAAD -
(Švýcarsko, antuka, 467.800 eur)
sobotní výsledky (27. 07. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Haase (Niz.) - F. López (5-Šp.) 4-6 6-1 6-4
Južnyj (6-Rus.) - Hanescu (Rum.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
parada, jednorucak pokoril obojrucaka :)
Reagovat
Reti64
tvl. ty už to nepij ani ředěný...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist