Hájek deklasoval Brandse a je ve čtvrtfinále. Tipsarevič opět zaváhal

22. 5. 2013, 20:11
Aktuality 34
ATP DÜSSELDORF - Jan Hájek se na antuce v Düsseldorfu pomstil za vyřazení krajana Lukáše Rosola. Český tenista deklasoval domácího Daniela Brandse a podruhé v sezoně postoupil do čtvrtfinále.
Jan Hájek

Jan Hájek si letos zahrál na sedmi turnajích ATP a hned na šesti skončil už v 1. kole. Alespoň v Montpellieru se v únoru dostal do čtvrtfinále, které dokázal zopakovat také dnes na antuce v Düsseldorfu. Devětadvacetiletý rodák z Olomouce po výhře nad Rusem Donským neztratil set ani s Danielem Brandsem, kterého dokonce deklasoval suverénně 6-1 6-0. 

Hájek domácího hráče, který je v žebříčku o 35 míst výše, porazil za pouhých 50 minut. Přemožiteli Rosola z úvodního kola dovolil uhrát pouze úvodní game, následných dvanáct už udržel ve své moci a ve vzájemné bilanci se tak ujal vedení 2-1. Až dnes se ale spolu utkali v hlavní soutěži turnaje ATP.

Ve čtvrtfinále generálky před Roland Garros se český daviscupový reprezentant utká s Nizozemcem Igorem Sijslingem, který po třísetové bitvě vyřadil jinou domácí naději - čtvrtého nasazeného Philippa Kohlschreibera zdolal 3-6 6-3 6-4.

S 69. tenistou žebříčku Sijslingem bude Hájek v prvním vzájemném střetnutí usilovat o vyrovnání svého maxima na okruhu ATP. Své dosud jediné semifinále si zahrál loni v létě na antuce ve švédském Bastadu.

Překvapivý výsledek se zrodil v úvodním zápase dnešního dne. Nejvýše nasazený hráč Janko Tipsarevič prohrál s kvalifikantem Guidou Pellou z Argentiny 6-7 1-6 a jeho první zápas na turnaji byl zároveň také posledním.

Pella, aktuálně stoprvní hráč žebříčku ATP, před pěti dny oslavil své 23. narozeniny a dnes vybojoval jedno z největších vítězství v kariéře.

V prvním setu nad favorizovaným Tpsarevičem prorazil Pella soupeřovo podání ve druhé hře, ale získanou výhodu ztratil hned v následujícím gamu, když prohrál vlastní servis čistou hrou. V desáté hře se dostal Pella na returnu k setbolu, ale Tipsarevič zůstal ve hře a rozhodnout musel tiebreak. V něm si hladkou výhrou 7-1 vybojoval vedení Argentinec.

Druhý set měl jasný průběh. Tipsarevič sice získal první hru, pak ale prohrál všech šest následujících gamů a k překvapení všech skončil nejvýše nasazený hráč turnaje v prvním kole.

Problémy řešil i druhý nasazený Tommy Haas. Domácí favorit prohrál s Chorvatem Ivanem Dodigem první set, nakonec však Chorvata zdolal 3-6 6-4 7-5 a podle očekávání postoupil do čtvrtfinále. V něm ho vyzve Fin Jarkko Nieminen.

- ATP 250 DÜSSELDORF -
(Německo, antuka, 410.200 dolarů)
středeční výsledky (22. 05. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Hájek (ČR) - Brands (Něm.) 6-1 6-0
Pella (Arg.) - Tipsarevič (1-Srb.) 7-6(1) 6-1
Haas (2-Něm.) - Dodig (Chorv.) 3-6 6-4 7-5
Mónaco (3-Arg.) - Ghem (Braz.) 6-4 6-4
Sijsling (Niz.) - Kohlschreiber (4-Něm.) 3-6 6-3 6-4
Nieminen (6-Fin.) - Bautista (Šp.) 6-4 5-7 6-3
Troicki (7-Srb.) - Žemlja (Slovin.) 6-3 6-7(3) 6-1
Kamke (Něm.) - Bedene (Slovin.) 6:1, 6:4.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

34
Přidat komentář
George_Renel
je v posledním kole kvalifikace. Ten Francouz však asi bude tvrdší oříšek, porazil nasazenou jedničku kvalifikace.
Reagovat
tommr
já si zase vzpomínám jak předloni vyřadil v prvním kole FO Tomáše Berdycha. Doma je to nepříjemnej soupeř ...
Reagovat
PetaM
Jirka by taky měl šanci i proti nasazený jedničce .. :) Navíc, Jirka je dobrý. Zítra si svůj postup vybojuje a bude v hlavní soutěži :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce, rád by som ho videl v akcii ;)
Reagovat
tommr
budou nějaký streamy aspon z posledního kola kvalifikace?
Reagovat
smazaný uživatel
Viem, že US Open mal vyriešený stream už od kvalifikácie, ale o RG nie som presvedčený. Pokiaľ nenájdeš nejaký odkaz na stream na hlavnej stránke, tak skôr nie..
Reagovat
smazaný uživatel
Nová reklama/propagační video od Head. V hlavních rolích Maria, Čilič, Simon, Berdych, Sloane, Andy a Nole.

http://www.youtube.com/watch?v=x_fP8slGN4A
Reagovat
Basa
O rakety Máši, Noleho a Berdi budeme soutěžit během RG:)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? Super :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Oh yea one take! You forgot to sign it :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Veľmi podarený viral, Head má svoju komunikáciu ozaj premakanú.
Reagovat
tommr
Eurosport sice vysílá zápasy z Dusseldorfu, ale Hájkův zápas se bude hrát na druhým kurtu souběžně se zápasem domácího favorita Haase na hlavním a je proto vysoce nepravděpodobný, že by se Honza v televizi objevil. naštěstí je stream z Dusseldorfu velice kvalitní ... :)
Velkým problémem může být dneska i počasí - skoro všude v západní Evropě momentálně prší. Mám obavy, aby se letos vůbec odehrál French Open kde pořadatelé jak známo nemají k dispozici ani střechy ani osvětlení ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na osvieženie spomienok, pekné video.

http://www.rolandgarros.com/en_FR/multimedia/2012-06-11/0137dbe74d700000053a.html?promo=hp_videos
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Nestačím se divit těm Fogniniho forhandům!
Reagovat
Fandina
A ještě jedno kolo by bodlo! Držím palce Honzo ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
" Škoda Luky. Příště držím palce. Brands je na antuce silný, tak přeji, aby to příště vyšlo, přeji uspěch a pojď pojď pojď"

Brands je na antuce silný, takže je favoritem RG?? Má se Rafa už teď bát a koho víc, Brandse nebo Aspika? chacha
Reagovat
Fandina
Je super, že Honza Brandse porazil. Takže jen tak dál a držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Brands předvedl naprosto odevzdanej výkon, prostě se na to vykašlal...
Reagovat
Sonja
Tak to patří do klubu k Tipsovi a Davydenkovi asi:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevic nezavahal,tohto roku je to jeho standard.
Reagovat
smazaný uživatel
ja zase tentokrat dokonce snad postradam vyraz "padl".. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych vám přál zkusit dělat novinařinu, lumpové. Ono vyhrál/prohrál je samozřejmě nejlepší, ale jak by to pak vypadalo? Hradecká vyhrála, Tipsarevič prohrál, Hájek vyhrál, Wozniacky prohrála...
Reagovat
smazaný uživatel
my ale (sofistikovane) sijeme do Janika.. :-)
Reagovat
VlS
tomu vyhrál prohrál dal přednost před vymazal, zničil, smetl, zašlapal do země, vytřel s ním kurt a podobně. Vyhrál, prohrál je fakt, to ostatní nafouklá nesmyslná bublina. Seriózní novinář by to používat neměl, normálni stupňování pomocí " jasně, výrazne, rozdílem třídy" by mohlo stačit i někomu, komu konstatov ání faktu bez pseudoemotivních přídomků nestačí. Tvůrce bulváru za novináře nepovažuji.
Reagovat
a.magerova
Souhlas.
A já pro sebe mám ještě jedno dělení, přece mi jen lépe zní, když řeknu, že můj favorit nevyhrál, než když musím konstatovat, že prohrál. Vím, že je to prkotina, ale...... :-))
Reagovat
George_Renel
A já ještě dodám, že daleko nejvíce mi vadí, když se stále píše že ten vyzval toho. To jé taky novinářská blbost první třídy. Tenisté jsou si nalosováni, tak se nemohou vyzývat.....
Reagovat
smazaný uživatel
Když už tady píšem o novinářských obratech. Tak mi taky vadí obrat "budou hrát o finále" místo "budou hrát semifinále".
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
tommr
jj tyhle obraty mi taky vadí - jsou strašně matoucí. Často mám při tom problém pochopit co ty hráčky vlastně hrajou ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Souhlas se zde uvedenými kritickými poznámkami k nesmyslným snahám některých novinářů "ozvláštnit" referování o tenisových zápasech. Mluvíte mně z duše.
Reagovat
tommr
kdybych měl ale vypíchnout nějakej obrat, kterej mi opravdu vadí tak je to často používaný označení "rodák z ..." místo jména hráče. Když se třeba na onlajnu objeví asi podvacátý místo Berdych jen "rodák z Valašského Meziříčí" tak už mám chut onlajnistu uškrtit ... :)
Reagovat
George_Renel
je Martina Kučerová z iDnes.
A ta to často ještě ošperkuje nějakou pěknou hrubicí.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.ihned.cz/tenis/c1-58693210-format-tymovych-soutezi-beze-zmen-nova-pravidla-az-po-kvetnovem-kongresu starší, ale zajímavý. FO nás čeká kongres!! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist