Hájek porazil v Prostějově Štěpánka, o titul si zahraje s Mayerem

8. 6. 2012, 14:41
Aktuality 5
Trojnásobný vítěz prostějovského challengeru Jan Hájek si na tomto turnaji zahraje o další trofej. Nenasazený hráč dnes vyřadil nečekaně hladce turnajovou dvojku a světovou třicítku Radka Štěpánka a postoupil do finále. V něm ho čeká Němec Florian Mayer.
Jan Hájek

V dnešním prvním semifinále se diváci mohli těšit na souboj dvou hráčů, kteří si z Prostějova odvezli dohromady pět titulů - Radek Štěpánek zde uspěl v letech 2003 a 2004, Jan Hájek v sezonách 2006, 2009 a 2010. Dramatická bitva dvou bývalých šampionů se ale nekonala. Hájek soupeře předčil pestrostí úderů a přesnými prohozy, v utkání sebral Štěpánkovi šestkrát podání a za pouhých 69 minut zvítězil 6-2 6-1.

"Navzdory jednoznačnému výsledku nebyl zápas jednoduchý," uvedl Hájek, který svou hru postavil na důslednosti, odhodlání a soustředěnosti na každý míček. Vyšly mu začátky obou setů, což mu psychicky pomohlo.

"Základem byl můj výborný return. Radek nemohl spoléhat na svou hru servis a volej. Vznikl z toho tento výsledek, který je pro Radka až příliš krutý," dodal spokojený Hájek, který se netají cílem vybojovat čtvrté prostějovské vítězství.

Turnaj na Hané mu maximálně vyhovuje a vždy na přelomu května a června se potká s výbornou formou. "Nevím, čím to je. Všichni se mě na to ptají. Doma se mi hraje dobře, protože tu mám známé a rodinu," usmíval se Hájek.

Štěpánek se v zápase nezmohl na vážnější odpor. "Rozhodly moje nevynucené chyby. Snažil jsem se hrát agresivně, nešel mi ale servis, o který jsem se nemohl opřít," nehledal Štěpánek výmluvy.

"Honza se dobře bránil. Tahle hra mu seděla. Nemohl jsem rozvinout svůj tlak," poznamenal Štěpánek. Teď českou dvojku čeká turnaj na trávě v Halle. "Prostějovský turnaj mi pomohl získat zpět kondici a herní režim. Snad to budu moci v dalších turnajích prodat," dodal Štěpánek.

Finálovým soupeřem Hájka bude v sobotu třetí nasazený Němec Florian Mayer, který zdolal po tuhém boji Poláka Jerzyho Janowicze 7-5 a 7-5.

Osmadvacetiletý Mayer, vítěz devíti challengerů, dlouho hledal protizbraň na dělové podání vysokého Janowicze. Servis jednadvacetiletého Poláka dosahoval rychlosti až přes 200 km/hod. Maeyrovi se podařilo získat soupeřovo podání až v koncovkách obou setů. Tvrdá hra Janowiczovi vyhovovala, problémy ale měl s volnější hrou, kdy často chyboval.

Výsledky - UniCredit Czech Open v Prostějově (dotace 106.500 eur, antuka):
Dvouhra - semifinále:
Hájek (ČR) - Štěpánek (2-ČR) 6:2, 6:1, Mayer (3-Něm.) - Janowicz (Pol.) 7:5, 7:5.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Štěpec jde ke dnu :(
Reagovat
Fandina
držím palce a vyhraj to. V rozhovoru nedávno říkal, že by se chtěl po nemoci dostat na žebři tak, aby nemusel hrát na US open kvaldu, tak držím palce a ... pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
ten jeho cíl není tak úplně nereálnej - letos zatím stoupá na žebříčku pomalu ale jistě nahoru. Pokud v zítřejším finále zvítězí tak se už dostane do první stovky. Pokud prohraje bude od pondělí na 109. místě ... :)
Reagovat
Fandina
V článku je uvedeno, že Radek Štěpánek je světová třicítka, ale na žebříčku je 27.
Reagovat
tommr
a od pondělí bude Štěpánek dokonce na 26. místě i když se mu poslední dva turnaje (FO a Prostějov) vůbec nepovedly ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist