Hájek se výhry nedočkal ani na trávě. V Londýně končí i Pospíšil

6. 6. 2011, 18:04
Aktuality 5
Dvěma neúspěšnými vystoupeními zahájili čeští tenisté své působení na turnaji v londýnském Queen's Clubu. Z trojlístku Čechů zbyl ve hře už jen Radek Štěpánek. Jan Hájek se ani na trávě nedočkal své letošní premiérové výhry a hned v úvodu turnaje vypadl i Jaroslav Pospíšil.
Jan Hájek

Jan Hájek měl v Londýně šanci ukončit čekání na vítězství na turnaji ATP, které trvá už téměř osm měsíců. Jeho úvodním soupeřem v Queen's Clubu byl Turek Marsel Ilhan, proti kterému se český tenista neprosadil. V prvním setu uhrál Hájek na příjmu jen sedm míčů a Ilhana při jeho podání neohrozil.

Podobně se vyvíjela i druhá sada, v níž Hájkův soupeř sebral českému hráči servis v sedmé hře a ujal se vedení 4-3. V závěru utkání si Jan Hájek konečně vypracoval dva brejkboly, Ilhan ale oba odvrátil a po 83 minutách zvítězil 6-4 6-4.

Proti těžkému soupeři neuspěl ani další český zástupce v soutěži Jaroslav Pospíšil. Ten měl proti turnajové desítce Michaelu Llodrovi v úvodním setu dvě možnosti sebrat favoritovi podání, jenže ani jednu nevyužil a sám jednou o servis přišel. Ve druhé sadě už Francouz žádné drama nepřipustil, ještě dvakrát Pospíšila brejknul a po hodině zvítězil 6-3 6-2.

Z českých hráčů tak zbyl v pavouku jen semifinalista turnaje z roku 2005 Radek Štěpánek, jehož soupeřem v prvním kole bude Japonec Go Soeda.

Do druhého kola v Londýně prošel Feliciano López. Španěl, který zde loni ve čtvrtfinále porazil Rafaela Nadala, si dnes poradil s Rusem Dmitrijem Tursunovem. V úvodním setu sice proti němu musel odvracet setboly, v následujícím tie-breaku ale uspěl a ve druhé sadě mu jediný brejk stačil k výhře 7-6 a 6-3.

V dalším kole López narazí na čtyřnásobného vítěze turnaje Andyho Roddicka.

Úspěšný vstup do soutěže má za sebou Sam Querrey. Američan, který už tři měsíce nevyhrál víc jak jeden zápas po sobě, si poradil ve dvou setech s Japoncem Keiem Nišikorim a vykročil za obhajobou titulu.

Nejvýše nasazeným hráčem je světová jednička a čerstvý vítěz French Open Rafael Nadal, naopak druhý hráč světa Novak Djokovič se kvůli problémům s kolenem odhlásil. Svůj start potvrdil vítěz z roku 2009 Andy Murray, který váhal kvůli potížím s kotníkem. "Tohle je jedno z nejhezčích míst, na kterém se turnaje hrajou. Žádný hráč si ho nechce nechat uniknout," řekl britský tenista.

Výsledky - Queen's Club (tráva, dotace 694.250 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Llodra (10-Fr.) - Pospíšil (ČR) 6:3, 6:2, Ilhan (Tur.) - Hájek (ČR) 6:4, 6:4, Bellucci (11-Braz.) - Dimitrov (Bul.) 3:6, 7:6 (10:8), 6:2, Querrey (13-USA) - Nišikori (Jap.) 6:3, 6:4, Ljubičič (16-Chorv.) - Sweeting (USA) 7:6 (8:6), 6:2, Schüttler (Něm.) - Reynolds (USA) 6:1, 6:1, Young (USA) - Haider-Maurer (Rak.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:2, Kunicyn (Rus.) - Bogomolov (USA) 6:4, 6:6 skreč, Bozoljac (Srb.) - Kukuškin (Kaz.) 6:4, 6:4, Benneteau (Fr.) - Brands (Něm.) 6:7 (6:8), 6:4, 6:4, Ward - Cox (oba Brit.) 6:3, 6:1, F. López (Šp.) - Tursunov (Rus.) 7:6 (7:4), 6:3, Berrer (Něm.) - Harrison (USA) 7:6 (9:7), 2:6, 7:5, Mahut (Fr.) - Golding (Brit.) 6:3, 6:4, Clément - Paire (oba Fr.) 7:5, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslíš, že máš "novej vtip " o policajtech, když změníš jméno hlavního hrdiny vtipu z Nováka na Koláře? :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemyslím, protože to jsem neudělal.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je propracovaná strategie. Proč by měli soupeřům před WB ukazovat své tajné zbraně? Doufám v dobrý los, byla by škoda, kdyby se naši hráči potkávali dříve než v semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale opakovaný vtip podle mě přestává být vtipem. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Omyl Matěji, to není opakovaný vtip. Je to jiný vtip na totéž téma, třeba vtipů o policajtech jsou mraky a nikomu to nepřipadá jako jeden opakovaný vtip. Možná se tak nepovedl, ale tvá námitka vychází ze špatného předpokladu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist