Hájek v Kitzbühelu kvůli nevolnostem vzdal, Gulbis odvrátil mečbol

24. 7. 2012, 21:50
Aktuality 0
ATP KITZBÜHEL - Jana Hájka dnes sužovaly zdravotní problémy a turnaj na antuce v rakouském Kitzbühelu tak pro něj skončil již po pěti odehraných gamech. Do 2. kola postoupil nasazený Lotyš Ernests Gulbis, byť čelil mečbolu.
Jan Hájek

Janu Hájkovi se letos na antuce vcelku daří. Na challengerech často postupoval do závěrečných kol, před 14 dny v Bastadu si zahrál poprvé v semifinále turnaje ATP a před týdnem ve Gstaadu potrápil ve druhém kole Feliciana Lópeze.

Solidní formu mohl potvrdit tento týden v Kitzbühelu, hned při vstupu do turnaje ho však zradilo zdraví. S Brazilcem Rogeriem Dutrou Silvou odehrál jen pět gamů, než za nepříznivého stavu 1-4 kvůli nevolnostem skrečoval.

107. hráč světa Dutra Silva, který se v 28 letech dostal teprve podruhé v kariéře do 2. kola, se o premiérové čtvrtfinále utká se sedmým nasazeným Ernestsem Gulbisem. Lotyšský tenista dnes otočil utkání proti domácímu Andreasi Haideru-Maurerovi.

Gulbis prohrával už 2-6 a 2-5, v desáté hře druhé sady čelil mečbolu, z posledních 12 gamů však vyhrál hned 11 a utkání nakonec po 2 hodinách a 3 minutách vyhrál.

I třetí start v hlavní soutěži turnaje ATP proměnil v postup do 2. kola Pavol Červěňák. 25letý Slovák dnes v souboji se Španělem Rubenem Ramirezem Hidalgem spáchal 12 dvojchyb, přesto zvítězil 4-6 7-6 6-3. 

Loni i letos ve Stuttgartu Červeňák postoupil do čtvrtfinále, v Kitzbühelu se o vyrovnání vlastního maxima utká s pátým nasazeným krajanem Martinem Kližanem. 

Už v neděli dokázal postoupit do 2. kola Lukáš Rosol, který si zítra zahraje s Chorvatem Dušanem Veičem o druhé čtvrtfinále na okruhu ATP.

- ATP 250 KITZBÜHEL -
(Rakousko, antuka, 410.175 eur)
úterní výsledky (24. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Dutra Silva (Braz.) - Hájek (ČR) 4-1 skreč H.
Gulbis (7-Lot.) - Haider-Maurer (Rak.) 2-6 7-5 6-1
Červeňák (SR) - Ramírez Hidalgo (Šp.) 4-6 7-6(1) 6-3
Oswald (Rak.) - Brands (Něm.) 4-6 6-2 6-3
Bolelli (It.) - Zeballos (Arg.) 7-5 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák
/Knowle (1-ČR/Rak.) - Begemann/Emmrich (Něm.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist