Hájek v Kitzbühelu nezaváhal, Šetkiče porazil i napodruhé

30. 7. 2013, 16:12
Aktuality 4
Jan Hájek si v rakouském Kitzbühelu vybojoval poprvé v kariéře postup do dalšího kola. Český kvalifikant dnes porazil Aldina Šetkiče z Bosny a Hercegoviny hladce 6-2 a 6-1.
Jan Hájek

Aldinu Šetkičovi patří ve světovém žebříčku 223. místo a v Rakousku se do hlavní soutěže dostal až po odhlášení šestého nasazeného Španěla Roberta Bautisty. V závěrečném kvalifikačním kole ho přitom zastavil právě Jan Hájek, takže si dnes spolu zahráli druhé utkání za sebou. I tentokrát vyznělo jasně lépe pro českého tenistu, který získal první čtyři hry po sebe a úvodní set pak hladce 6-2. Šetkič se nezmohl na odpor ani ve druhém dějství, v němž ještě třikrát přišel o podání, a zápas prohrál za pouhých 50 minut.

Hájek, který příští středu oslaví 30. narozeniny, se nicméně zápasu se španělským protivníkem nevyhne. V druhém kole nastoupí proti Danielu Gimenovi.

Vstup do turnaje zvládl i dvojnásobný obhájce titulu Robin Haase. Nenasazený Nizozemec, který si v neděli zahrál finále ve Gstaadu, porazil 6-4 7-6 Francouze Guillauma Rufina a v Kitzbühelu prodloužil svou neporazitelnost už na 10 utkání. 

O další výhru bude Haase usilovat proti Danielu Brandsovi. Německý tenista, který si před týdnem připsal skalp Rogera Federera, dnes vyřadil pátého nasazeného Argentince Carlose Berlocqa.

Ze hry je už překvapivě nejvýše nasazený a loňský finalista Philipp Kohlschreiber. Favorizovaný Němec, jenž měl v prvním kole volný los, nestačil na Leonarda Mayera z Argentiny. Jihoameričan ve druhé sadě za stavu 5-6 odvrátil dva setboly a vyhrál 6-4 7-6.

Mayer si o první semifinále po více než třech letech zahraje se Marcelem Granollersem. Osmý nasazený Španěl dnes vedl 6-0 a 2-0 nad Horaciem Zeballosem ve chvíli, kdy Argentinec kvůli zranění žeber vzdal.

Výsledky - Kitzbühel (antuka, dotace 467.800 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Hájek (ČR) - Setkič (Bos.) 6-2 6-1
Brands (Něm.) - Berlocq (5-Arg.) 7-6(4) 2-6 6-2
Haase (Niz.) - Rufin (Fr.) 6-4 7-6(4)
Hanescu (Rum.) - Bedene (Slovin.) 6-2 6-1
Haider-Maurer - Novak (oba Rak.) 6-4 6-4 
García-López (Šp.) - Bellucci (Braz.) 6-7(1) 6-3 7-6(4)

Dvouhra - 2. kolo:
Mayer (Arg.) - Kohlschreiber (1-Něm.) 6-4 7-6(4)
Granollers (8-Šp.) - Zeballos (Arg.) 6-0 2-0 skreč Z. 

Čtyřhra - 1. kolo:
G. Melzer/J. Melzer (Rak.) - Levinský/Marx (ČR/Něm.) 6-2 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Dlouhý (1-ČR) - Ker/Mónaco (Arg.) 2-6 7-5 10-8

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://sport.ihned.cz/c1-60345130-mala-nebo-velka-ted-se-spis-resi-ze-v-tenise-bude-raketa-najednou-chytra
Reagovat
Frick
Tak to podělala. Místo toto aby byla ráda, že se hraje zase na tvrdym, a ona ani na takovymhle turnaji nepřejde 1. kolo :-///

Jinak co Jirka? Asi by to měl celý vyhrát, co? :-)
Reagovat
letityfanousek
A velmi příjemný dárek k narozeninám, i ten Gimeno se dá hrát.
Reagovat
r176
gratulace honzo!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist