Hájkovi se daří, zahraje si o první semifinále

11. 7. 2012, 14:37
Aktuality 13
Jan Hájek proměnil první letošní účast v hlavní soutěži turnaje ATP ve svůj největší dosavadní úspěch. Český tenista dnes v Bastadu porazil Jarkka Nieminena z Finska 6-1 7-6 a podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále. O premiérové semifinále si zahraje s Estoncem Zoppem.
Jan Hájek

Osmadvacetiletý Jan Hájek i dnes proti Jarkku Nieminenovi od začátku potvrzoval, že si do Bastadu přivezl dobrou formu. Český tenista, který hraje většinou na challengerech a letos se až dosud ani jednou neprobil kvalifikací do hlavní soutěže většího turnaje, získal první čtyři hry a úvodní set dovedl k pohodlnému vítězství 6-1.

Druhá sada už byla vyrovnanější; i v ní se Hájek dostal do vedení, Nieminen si ale brejk vzal hned zpátky a naději na zvrat si udržoval až do zkrácené hry. Tu už ale ovládl 102. tenista světa Hájek, který po výhře 6-1 7-6 zůstává na turnaji bez ztráty setu.

Ve čtvrtfinále turnaje ATP je Jan Hájek podruhé v kariéře, poprvé se do něj dostal před dvěma lety v Mnichově, kde ho v boji o nejlepší čtyřku vyřadil Rus Južnyj. Tentokrát českému tenistovi stojí v cestě čtyřiadvacetiletý Estonec Jürgen Zopp, který dnes vyřadil sedmého nasazeného Itala Filippa Volandriho po výhře 3-6 6-1 6-4.

David Ferrer
vykročil za obhajobou loňského finále vítězstvím 6-4 6-3 nad Italem Simonem Bolellim. Nejvýše nasazený Španěl sice v úvodu ztratil vedení 4-0 a nechal soupeře vyrovnat, nakonec však s Italem vyhrál bez větších problémů i čtvrtý vzájemný souboj. Ve čtvrtfinále se utká s krajanem Tommym Robredem, který je ve čtvrtfinále poprvéod loňského března. 

Třicetiletý Robredo letos laboroval se zraněním nohy a do nové sezony vstoupil až teprve před měsícem. Už však vyhrál dva challengery a všech 12 zápasů do kterých nastoupil, vyhrál. Pouze před týdnem jedno utkání vzdal.

Výsledky - Bastad (antuka, dotace 410.175 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Dimitrov (6-Bul.) - Dutra Silva (Braz.) 6:1, 6:4.

Dvouhra - osmifinále:
Hájek (ČR) - Nieminen (4-Fin.) 6:1, 7:6 (7:2), Ferrer (1-Šp.) - Bolelli (It.) 6:4, 6:3, Robredo (Šp.) - Souza (Braz.) 6:3, 6:1, Zopp (Est.) - Volandri (7-It.) 3:6, 6:1, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
spaniel
Pripomina vam tato stranka neco?

http://www.tennisexplorer.com/
Reagovat
smazaný uživatel
podobnost ciste nahodna.. :-)
Reagovat
Fandina
stránka matička :-) ale přihlášení se mi nepovedlo ... úsměv
Reagovat
carolyn
Vždyt tahle anglická verze už jede taky několik let :-)
Reagovat
tommr
vloudila se vám tam malá chybička: kvalifikací v Bastadu se musel probít Minář, Hájek byl přímo nasazenej do hlavní soutěže ... :)
Reagovat
Administrator
Samozřejmě máte pravdu :-), opraveno.
Reagovat
BooOoo
1.kolo - tento týden je úspěšný pro českou "druhou frontu" viz. Rosol, Minář, Hájek, možná i Strýcová
Reagovat
tommr
tak to hlavně nezakřiknout - za chvilku začne Rosol proti Phauovi ve Stuttgartu a od 16:00 dohrává Strýcová proti Soler-Espinosový v Palermu. Jak Rosol tak Strýcová mají velkou šanci na vítězství ... :)
Reagovat
r176
tak honzo semi je doma!!gratulace k postupu!!
Reagovat
r176
jan hajek hrál kvalifikaci???? :-O
Reagovat
Fandina
gratulace Háječku. Byl to pěkný mač a druhý set pěkné momenty od obou ... tak Honzo zase ... pojď pojď pojď
Reagovat
nouma
Však jsem mu fandil :D ale jinak pěkněj tenis a Jarko neměl moc šancí změnit tempo Honzovi. Zítra ho čeká Zopp kterej nad očekávání porazil Volandriho. Bude to těžkej zápas ale Honza se nedá v to doufám :D. Velká gratulace Honzo
Reagovat
a.magerova
Šikulka naše :-)) jen tak dál !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist