Halepová: Měla jsem strach, ale v Praze jsem se cítila bezpečně

16. 8. 2020, 18:42
Aktuality 40
Druhá hráčka světového žebříčku Simona Halepová se restartu tenisového kolotoče po koronavirové pauze obávala, protože pandemie nemoci Covid-19 stále není zažehána. V Praze, kde dnes vyhrála mimořádný turnaj WTA, se ale vzhledem ke všem opatřením cítila bezpečně. Ani pro ni však nebylo snadné přísná pravidla dodržovat.
Profily hráčů
Simona Halepová (© AFP)

Dvojnásobná grandslamová šampionka měla původně hrát už minulý týden v Palermu, ale z tamního turnaje se kvůli komplikacím způsobeným koronavirem na poslední chvíli odhlásila. Naštvala tím italské organizátory.

Do Prahy rumunská hvězda dorazila a získala větší důvěru k pořádání mezinárodních tenisových turnajů v této nejisté době. "Na začátku jsem se trochu bála. Cítila jsem se ale velmi bezpečně, protože všichni respektovali všechna pravidla a omezení. Jestli lidé budou schopni organizovat turnaje jako tenhle týden, tak je pro nás velká šance znovu hrát," řekla ve videokonferenci.

Panoval úplně jiný režim než na běžných turnajích. Tenistky i všichni další aktéři byli pravidelně testováni. Kromě zápasů, tréninků, cvičení a stravování byla povinnost nosit roušky a nedoporučovalo se chodit mimo vymezené prostory, tedy tenisový areál a hotel. "Je to velmi odlišné a musíme se tomu přizpůsobit. Je to trochu stresující, ale to, že všichni byli těchto deset dní v pohodě, je důkazem, že to všichni dělali dobře. Chtěla bych všem poděkovat, protože všichni tady tvrdě pracovali," ocenila Halepová.

Ve finále proti Belgičance Elise Mertensové se jí líbilo, jak po prvních dvou ztracených hrách dokázala přizpůsobit svou hru a najít protizbraň. Bylo z toho sedm vyhraných gamů za sebou. Ve druhé sadě vedla 4:2, ale o náskok pak přišla. "Byla jsem mrtvá. Byla jsem hodně unavená a nepohybovala jsem se dobře," prohlásila.

Podepsalo se na ní vypětí prvního turnajového týdne po dlouhé pauze. "Je velmi těžké se dostat zpět do zápasového rytmu. A k tomu ty emoce na kurtu a přísné regule. Nebylo jednoduché všechna pravidla deset dní dodržovat. Ale musím to brát i pozitivně. Dokázala jsem tento turnaj vyhrát, což pro mě hodně znamená," svěřila se bývalá světová jednička.

Určitě plánuje hrát evropské turnaje na antuce včetně grandslamového Roland Garros, ale zatím nemá jasno, zda vyrazí do zámoří. Konečné rozhodnutí o (ne)účasti na US Open plánuje oznámit v pondělí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
blixa
Takže Kája bude nasazená jednička. No potěš koště ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ať to tam vymete!
Petřesmile
Reagovat
tommr
taky se trochu bojím co to s ní udělá ... smile
Reagovat
FulnekUltras
krok navíc od ní ale nečekej smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Že by dvasmilesmile?
Reagovat
Denis92
Simona Halep

After weighing up all the factors involved and with the exceptional circumstances in which we are living, I have decided that I will not travel to New York to play the US Open. I always said I would put my health at the heart of my decision and I therefore prefer to stay and train in Europe. I know the USTA and WTA have worked tirelessly to put on a safe event and I wish everyone there a successful tournament ????
Reagovat
Denis92
Halep oficialne oznamila, ze na USO hrat nebude
Reagovat
blixa
"Děvka !"
"Děvenka moje starostlivá !!!"
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
si mysli, ze Simona na USO nedorazi, nebot kdyz s ni hovoril, tak jedine s cim si byla jista byla Praha. Z mnoha duvodu, jednim z nich byl kratky let a bezpecna zeme.

Cahill pripomina, ze Simona nejela na OH do Ria, a to situace nebyla az tak vazna, kde slo o virus zika.

Kdyz vypukla epidemie covid, tak pry Simona se zavrela na 6 tydnu doma a nesahla ani na raketu. Zda se potvrdi pocity Cahilla na to si ale budeme muset jeste pockat, nebot definitivni rozhodnuti jeste nepadlo.

http://www.puntodebreak.com/2020/08/16/cahill-simona-presentimiento-perdera-us-open

*Je to holka opatrna, no a vlastne i jeji hra je takovy zichr...:) V tom ma ta sojka pravdu, ze casto se ty charaktery hracu promitaji do hry.

Tipuji, ze neodleti, a nemyslim tim sojku:)
Reagovat
misa
Když tak vyšiluje mladá zdravá sportovkyně ve špičkové kondici, tak ostatní lidi by měli dělat co? Zavřít se do konce života do sklepa, nebo rovnou spáchat sebevraždu?
Reagovat
blixa
To mi připomíná jeden film, tuším "Den nezávislosti". Prezident USA se ptá odchyceného mimozemšťana "A co teda máme dělat ?". A mimozemšťan jen tak zachrčí "Zemřít !!!" smilesmile
Reagovat
misa
smile

Ještě doplním, co k celé koronové situaci řekl prof. Kolář, známý fyzioterapeut (vyšlo minulý týden ve Sportu):

"Naše současná civilizace je velmi zranitelná a málo odolná. Fyzicky, ale i psychicky. Strašně rychle se dostala i do iracionálního způsobu uvažování. Je na tom vidět deformovaný pohled na biologickou podstatu člověka. A jinak se také během této doby více dostává na povrch, co v každém z nás někde uvnitř opravdu je. Jak v tom pozitivním, tak v tom negativním."
" Je to také dáno bezstarostnou dobou. Západní společnost dlouho nezažila válku či jinou opravdovou tragédii. To je moc dobře, ale na druhou stranu nás život v blahobytu velmi oslabuje. Jsem přesvědčen, že úplně stejnou pandemii bychom v těžkém období vnímali rozhodně v jiném psychologickém kontextu. Nemáme totiž srovnání s úplně jiným stupněm obav a ohrožení."
Reagovat
blixa
No to je ta relativita. V zásadě ten největší problém nás trápí úplně stejně, ať je jakýkoliv. Takže jako stejné zoufalství vnímá jeden obavu, aby se dnes vůbec najedl a nezemřel hlady a druhý to, že je jeho miláček pejsánek dneska nevykakal smile
Reagovat
paddy
jestli Halep vynechá USO, tak Plíšková bude 1. nasazená
to bude tlak...smile
Reagovat
FulnekUltras
v USA jde Karolíně všechno dvakrát líp - pro mě za mě, hlavně ať to nevyhraje mastodont smile
Reagovat
paddy
Margaret i já jsme v tomto ohledu naprosto v klidu smile
Reagovat
FulnekUltras
sním o nosítkách v aréně, ale stopka ve třetím kole mi bude stačit smilesmile
Reagovat
Blondie
jsi normální? Přát někomu zranění?
Doufám, že to Serena vyhraje a ty budeš mít 3 týdny tik v oku.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Žádné zranění, ale ostudná prohra klidněsmile
Reagovat
FulnekUltras
vyvrátí se vzteky smile
Reagovat
FulnekUltras
ještě abych to upřesnil - mám poměrně jasnou představu pojízdného/přenosného lehátka s kurtovacími řemeny pro nezklidnitelné šílence smilesmile

https://www.youtube.com/watch?v=jEeFexJSOtg
Reagovat
misa
Kdo chce vyhrát gs, musí se s tlakem vyrovnat.
Reagovat
misa
Kdyby věděla, co všechno je v té vodě, tak by se bála ještě víc :)
Reagovat
tommr
jj tohle mě fascinuje: kvůli neškodnýmu kovidu dělá hysterický scény a pak skočí do takový stoky jako je Vltava ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ve Vltavě se pořádají otužilecké i triatlonové závody.
Kovid určitě není neškodný.
Reagovat
blixa
Vltava není zase taková stoka. Pitný to není ale tragedie jako dříve už to také není.
Reagovat
FulnekUltras
Vltava byla v pohodě vždycky. Splašky ze Svobodné Evropy a Hlasu Ameriky byly mnohem horší. smile

https://www.youtube.com/watch?v=ERk6UxmBPOg
Reagovat
Blondie
*facepalm*
A ty jsi odkud?
Vůbec se Pražáci ve Vltavě běžně nekoupou, že? Říkají ti něco ŽLUTÉ LÁZNĚ?
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Gauč a dva tři monitory, to je tommrův revír :-)
Reagovat
tommr
já bych do Vltavy nevlez ani ve Žlutejch Lázních natož ve Stromovce nedaleko čističky odpadních vod ... smile
Reagovat
Blondie
lol, počkej, víš, na co je ta čistička?
Asi ne na to, aby pouštěla splašky do řeky, viď?
Reagovat
tommr
jako kdyby snad měla na USO reálnou šanci na nějakej úspěch a patřila tam mezi favoritky. Přitom tam za poslední tři roky nepřelezla druhý kolosmile ...
Reagovat
FulnekUltras
vidím to zítra tak 80:20, že USO vypustí
Reagovat
PetaM
Ale možné je všechno, když už tam byla i v SF :) Já bych se na takové finále s Petrou moc těšil. Sama Petra by ho chtěla se Simčou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je Simona fit, je nebezpečná kdekoliv.
Reagovat
FulnekUltras
a na ušákov se letos vyflákni. To je nespolehlivé "svobodné" rejdiště pro lendloplechy. smile
Reagovat
Nola
omg
Reagovat
brixner
Klid bratře, už je na cestě na vejchodsmilesmilesmile
Reagovat
Nola
Simona prepac, ale nie je ziadny clanok ATP

Nishi bol vraj testovany pozitivne

https://twitter.com/christophclarey/status/1295050430934908929
Reagovat
paddy
než se to načetlo, tak 2x se zobrazilo "něco se pokazilo", což sedí smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist