Halepová po postupu do semifinále z Dauhá odstoupila

16. 2. 2018, 19:59
Aktuality 6
Světová dvojka Simona Halepová krátce po dnešním postupu do semifinále turnaje v katarském Dauhá ze soutěže odstoupila. Rumunská tenistka má podle výsledků magnetické rezonance zánět šlach v chodidle a na kurty se nevrátí dříve, než na březnovém podniku v Indian Wells. Španělka Garbiñe Muguruzaová tak na Qatar Total Open postoupila bez boje do finále.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simona Halepová letos vyhrála 14 z 15 zápasů, ale ke spokojenosti má daleko. Vinou jediné porážky přišla o post světové jedničky a navíc laboruje s různými zdravotními problémy.

V prvním kole Australian Open si bolestivě podvrtla kotník, přesto došla až do finále. V boji o první grandslamový titul prohrála bitvu s Caroline Wozniackou a noc po zápase strávila kvůli vyčerpání organizmu v nemocnici na kapačkách.

Z Melbourne si navíc přivezla zranění chodidla, kvůli kterému přišla o Fed Cup a snímž tento týden startovala v Dauhá. V Kataru sice prošla bez ztráty setu ve třech zápasech do semifinále, po dnešní čtvrtfinálové výhře 6-0 6-4 nad Američankou CiCi Bellisovou ale na tiskové konferenci oznámila, že ze soutěže WTA Premier 5 odstupuje.

"Odstupuju, protože už nemůžu dál hrát. Bylo by to pro mě nebezpečné, kdybych pokračovala," oznámila Halepová. "Překvapilo mě, že jsem mohla odehrát tři zápasy a vyhrát je. Každý den mě to bolelo, takže to nebylo snadné. Neměla jsem moc času, abych se před tímto turnajem zotavila. Přesto jsem hrála, ale dnes už to bolelo hodně a rozhodla jsem se zastavit," vysvětlila šestadvacetiletá Rumunka.



"Magnetická rezonance ukázala, že mám v prstu tekutinu a také zánět. Musím v první řadě myslet na své zdraví," uvedla Halepová ke svému zranění.

Návrat? Nejdříve v Indian Wells
Halepová se už odhlásila i z turnaje v Dubaji, kde měla příští týden plnit roli nasazené jedničky. Pořadatelé klání ve Spojených arabských emirátech tak přišly o třetí hvězdu během dvou dnů poté, co se jim včera omluvily Ruska Maria Šarapovová a Američanka Madison Keysová.

"Před Indian Wells určitě hrát nebudu. Rozhodnu se až před turnajem, jestli budu schopná se na kurty vrátit. V tuhle chvíli toho moc říct nemohu. Musím brát den po dnu a uvidím, zda se do Indian Wells uzdravím," dodala Halepová.

Její odstoupení Halepová poslalo do nedělního finále v Dauhá bez boje Garbiñe Muguruzaovou. Španělka bude v sobotu jen odpočívat a čekat na finálovou soupeřku, kterou bude Petra kvitová, nebo Caroline Wozniacká.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Simona je také každou chvíli zraněná, nemocná. Je to pech.
Reagovat
FulnekUltras
fyzicky náročný tenis - rafa wta
Reagovat
Fandina
Koukám, že Simona už hraje v Nike. A má stejné oblečení jako většina holek.
Reagovat
blixa
No jo no jo, člověk se musí snažit aby koťátku pomohl .. ale že to stálo peněz ... ;-)
Reagovat
Hector21
že ti za to stojí, takhle do ní investovat...
Reagovat
blixa
To víš, ženský .... co by člověk pro ně neudělal :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist