Halepová podruhé nadělila dva kanáry. Se Slovenkou Kužmovou ztratila jen 12 míčků

8. 5. 2019, 21:58
Aktuality 2
WTA MADRID - Rumunská tenistka Simona Halepová nepovolila na turnaji v Madridu ve 3. kole jediný game Slovence Viktórii Kužmové a za pouhých 44 minut prolétla do čtvrtfinále. Aktuální světová trojka vyhrála na WTA Tour 6-0 6-0 podruhé v kariéře.
Simona Halepová (© j48tennis.net)

Šampionka z let 2016 a 2017 Simona Halepová předčila dvacetiletou Viktorii Kužmovou, jež minulý týden vyhrála čtyřhru na turnaji v Praze, ve všech směrech. Rumunská favoritka získala v zápase 48 ze 60 fiftýnů, využila všech šest brejkbolů, sama žádnému nečelila a udělala jen čtyři nevynucené chyby oproti osmnácti slovenské tenistky.

Zápas bez ztráty gamu vyhrála Halepová na WTA Tour už před třemi lety v Bukurešti, kde deklasovala Lotyšku Anastasiji Sevastovovou. Celkově se to Rumunce podařilo v profesionální kariéře popáté.

"Nemyslím, že to byl její nejlepší zápas. Možná byla před utkáním trochu nervózní. Tohle je velký turnaj a není jednoduché čelit top hráčkám. Také jsem si to zažila. Já jsem dnes hrála velmi dobře a cítila jsem se na kurtu v pohodě," pochvalovala si Halepová.



Sedmadvacetiletá Rumunka může po turnaji vystřídat v čele světového žebříčku Japonku Naomi Ósakaovou. K tomu potřebuje získat titul a Ósakaová nesmí na svém nejméně oblíbeném povrchu postoupit do semifinále. Světová jednička dnes ale bez větších problémů prošla už do čtvrtfinále po výhře 6-2 6-3 nad Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou.

Petra Kvitová, která se do čtvrtfinále dostala po výhře nad Francouzkou Caroline Garciaovou, tento týden Ósakaovou ohrozit nemůže, neboť v Madridu obhajuje loňský titul a usiluje maximálně o udržení pozice světové dvojky.

• WTA PREMIER MANDATORY MADRID •
Španělsko, antuka, 7.021.128 eur
středeční výsledky (08. 05. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Kvitová (2-ČR) - Garciaová (Fr.) 6-3 6-3
Ósakaová (1-Jap.) - Sasnovičová (Běl.) 6-2 6-3
Halepová (3-Rum.) - Kužmová (SR) 6-0 6-0
Bertensová (7-Niz.) - Sevastovová (12-Lot.) 6-1 6-2
Stephensová (8-USA) - Saisai Zheng (Čína) 3-6 6-3 6-2
Barty (9-Austr.) - Putincevová (Kaz.) 4-6 6-1 6-2
Bencicová (Švýc.) - Kozlovová (Ukr.) 6-0 6-2
Martičová (Chorv.) - Vekičová (Chorv.) 4-6 6-3 3-0 / skreč V.
• Čtyřhra - 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Beguová/Halepová (Rum.) 6-3 6-3
Kuděrmetovová/Voskobojevová (Rus./Kaz.) - Melicharová/Peschkeová (2-USA/ČR) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
od Tebe se bude Petře No.1 hezky přebírat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist