Halepová se na postup nadřela. Talentovaná Andreescuová vyřadila Mladenovicovou

4. 8. 2017, 10:22
Aktuality 11
WTA WASHINGTON - Simona Halepová se ve druhém kole turnaje WTA International ve Washingtonu nečekaně nadřela. S Kolumbijkou Marianou Duqueovou musela dokonce vývoj utkání otáčet. Favorizovaná Rumunka ale nakonec zvítězila 3-6 6-4 6-2. O velké překvapení se postarala Bianca Andreescuová. Sedmnáctiletá Kanaďanka přehrála překvapivě hladce 6-2 6-3 Kristinu Mladenovicovou.
Simona Halepová

Simona Halepová se rozhodla letošní US Open Series zahájit již v prvním srpnovém týdnu. Světová dvojka zažádala o divokou kartu jak do Washingtonu, tak do Stanfordu. Pořadatelé kalifornského turnaje jí ale volnou vstupenku do hlavní soutěže neudělili, a tak se Rumunka vydala do hlavního města Spojených států.

Ve Washingtonu začala coby nejvýše nasazená relativně hladkou výhrou nad vracející se Stephensovou. Ve druhém kole však měla plné ruce práce s Marianou Duqueovou. Kolumbijskou tenistku ale nakonec přece jen po šesti letech znovu porazila, přestože musela otáčet nepříznivý stav 0-1 na sety.

Úvodní dějství rozhodl jediný brejk. Duqueová se ujala rychlého vedení 3-0 a náskok si pohlídala až do konce setu. Ve druhé sadě bylo naopak k vidění hned sedm brejků. Halepová málem přišla o náskok 5-1. V desátém gamu ovšem soupeřku brejkla a vynutila si rozhodující dějství. V něm měla i přes ztracený brejk jasně navrch, když od stavu 2-2 uhrála čtyři hry v řadě.

Ve čtvrtfinále se Halepová, jež má ve Washingtonu šanci stáhnout bodový náskok světové jedničky Karolíny Plíškové, utká s Jekatěrinou Makarovovou. Již popáté se obě hráčky střetnou na tvrdém povrchu. V minulosti byla třikrát úspěšnější Halepová.

Svůj životní turnaj prožívá Bianca Andreescuová. Sedmnáctiletá Kanaďanka si nedávno vybojovala svou první hlavní soutěž na velkém turnaji, když prošla tříkolovou kvalifikací ve Wimbledonu.

V hlavní soutěži se jí však podařilo zvítězit až právě ve Washingtonu, kde v prvním kole po obratu vyřadila Italku Giorgiovou a ve čtvrtek slavila životní výhru. Ve druhém kole si totiž vyšlápla na světovou třináctku a nasazenou dvojku Kristinu Mladenovicovou.

Andreescuová sice úvodní dva gamy zápasu prohrála, nicméně poté předvedla šňůru šesti vyhraných gamů a ujala se vedení. Na úvod druhé sady si stejně jako v té první prohrála podání, loňskou čtvrtfinalistku ale poté dokázala dvakrát brejknout a v dalším průběhu utkání už o servis nepřišla. Mladenovicová se výrazně trápila na podání. Francouzka spáchala 10 dvojchyb a trefila pouhých 38% prvních servisů.

Talentovanou Kanaďanku v premiérovém čtvrtfinále na okruhu WTA čeká Andrea Petkovicová. Němka si v šestém vzájemném duelu popáté poradila s Eugenií Bouchardovou, kterou dokonce dorazila kanárem, a zvítězila 6-2 4-6 6-0.

Mezi nejlepší osmičku postoupila také Monica Niculescuová, jež v rumunském derby přehrála 6-4 7-6 Patricii Marii Tigovou. O semifinále si zahraje s nasazenou čtyřkou Julií Görgesovou. S Němkou, se kterou se utká po dlouhých pěti letech, má vyrovnanou vzájemnou bilanci.

Poslední postupující se stala Sabine Lisická. Bývalá světová dvanáctka a aktuálně až 190. hráčka světa se na kurty po doléčení zranění vrátila na konci června a stejně jako na trávě na Mallorce vyhrála dva zápasy v řadě. Němka porazila 4-6 6-3 6-3 Arynu Sabalenkovou z Běloruska a ve čtvrtfinále vyzve Océane Dodinovou.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250,000 dolarů
čtvrteční výsledky (3. 8. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Halepová (1-Rum.) - Duqueová (Kol.) 3-6 6-4 6-2
Andreescuová (Kan.) - Mladenovicová (2-Fr.) 6-2 6-3
Niculescuová (6-Rum.) - Tigová (Rum.) 6-4 7-6(2)
Petkovicová (Něm.) - Bouchardová (Kan.) 6-2 4-6 6-0
Lisická (Něm.) - Sabalenková (Běl.) 4-6 6-3 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

11
Přidat komentář
horska.kraslice
Tak se nám vyrojila další mladá konkurentka. Je o rok mladší než Markéta.
Reagovat
sprchon
Tu už mám v merku pár měsíců. Snad to dneska dá, proti Kiki hrála skvěle. :)
Reagovat
Lunej..
Dnes se Simca doufam tak nenadre.
Reagovat
sprchon
Vypadá to, že ne. Makarena nemá formu.
Reagovat
Lunej..
Uz ji nema dlouho a opravdu to Simone svymi UE dost usnadnuje. Nakonec jsem vzala Simonu na milost a dam ji jeste jednu sanci, jinak bych nemela pomalu komu fandit:D
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Lunej..
Jj, mela uprimnou radost:D
Reagovat
sprchon
Takže už třetí šanci u tebe dostala, jo? Tak snad do třetice všeho dobrýho. :D
Reagovat
Lunej..
Jakou treti, druhou. A ted skrecla, skoda, ale nez se tam vysilit a plouzit se po kurtu, je lepsi to vzdat.
Reagovat
sprchon
Já myslel, že po FO jsi ji zavrhla, na Wimblu dostala druhou, ale zase to dopadlo stejně, tak teď třetí. :D

Další skreč, ty holky snad nebudou nikdy zdravý. :(
Reagovat
Lunej..
Holt nekteri ta vedra hur snasi, ja taky a to nic nehraju.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist