Halepová se v Montréalu vrátila porážkou s Collinsovou. Američanka má už 12. výhru v řadě

12. 8. 2021, 08:46
Aktuality 18
WTA MONTRÉAL - Simona Halepová se přesně po třech měsících a doléčení problémového lýtka vrátila na kurty a výhry se nedočkala. Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka ve svém prvním utkání od skreče na antuce v Římě podlehla 6-2 4-6 4-6 Danielle Collinsové a přišla o svou neporazitelnost v Montréalu čítající deset zápasů. Collinsová, která vyhrála už podvanácté v řadě, se v osmifinále utká s Jessicou Pegulaovou.
Profily hráčů
Simona Halepová (© AFP)

Simona Halepová má celou letošní sezonu zdravotní problémy. Bolavá záda jí nedovolila zúčastnit se prestižních akcí v Dauhá a Dubaji, v Miami pro bolest ramene odstoupila, v Římě vzdala kvůli zranění levého lýtka a kvůli natrženému svalu přišla o French Open, Wimbledon i olympijské hry v Tokiu.

Dvojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička se na kurty vrátila po třech měsících v Montréalu, kde vyhrála posledních deset zápasů. Vítěznou sérii však neprotáhla, hned na úvod byla nad její síly rozjetá Danielle Collinsová (6-2 4-6 4-6).

Halepová přesto může být se svým výkonem spokojená. Collinsová totiž ovládla podniky v Palermu a San José, neprohrála už 12 duelů v řadě a má momentálně vynikající formu. Obě aktérky čelily 22 brejkbolům a sedmkrát přišly o podání. Rozhodnuto bylo až po téměř třech hodinách. Rumunka v rozhodujícím dějství dvakrát nepotvrdila brejk a v závěrečném gamu odvrátila čtyři mečboly, na pátý v pořadí už odpověď nenašla.

Collinsová se pokusí na vítězné vlně pokračovat proti Jessice Pegulaové. Se svou krajankou jasně prohrála oba předchozí souboje.

Aryna Sabalenková byla hned v úvodním zápase na pokraji vyřazení, když se Sloane Stephensovou prohrávala už 1-4 v rozhodující sadě. Nasazená jednička však poté měla nejsilnější pasáž, získala pět her v řadě a Američanku po dvou a půl hodinách udolala 7-6(4) 4-6 6-4. V osmifinále ji čeká domácí senzace Rebecca Marinová.

Bývalá 38. a nyní 220. hráčka světa Marinová po dlouhé době prožívá povedený turnaj na nejvyšším okruhu. Po Madison Keysové si vyšlápla také na Paulu Badosaovou, jednu z letošních komet porazila 1-6 7-5 6-4 a poprvé od září 2018, kdy si zahrála čtvrtfinále v domácí hale v Québecu, vyhrála na podnicích WTA dvě utkání po sobě v hlavních soutěžích.

Johanna Kontaová hraje svůj první turnaj od dva měsíce starého triumfu na trávě v Nottinghamu a stále se veze na vítězné vlně. Bývalá světová čtyřka na šestý pokus našla recept na bronzovou medailistku z nedávné olympiády Elinu Svitolinovou, nasazenou trojku porazila 3-6 6-3 6-2. Sedm zápasů neporažená Britka v osmifinále nastoupí proti Cori Gauffové.

Další osmifinálové dvojice zajistily Maria Sakkariová s Viktorií Azarenkovou, Karolína Plíšková s Amandou Anisimovovou, Sara Sorribesová s Kateřinou Siniakovou, Petra Kvitová s Camilou Giorgiovou a Ons Džabúrová s obhájkyní titulu Biancou Andreescuovou.

• WTA 1000 MONTRÉAL •
Kanada, tv. povrch, 1.835.490 dolarů
středeční výsledky (11. 8. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Collinsová (USA) - Halepová (6-Rum.) 2-6 6-4 6-4
Sabalenková (1-Běl.) - Stephensová (USA) 7-6(4) 4-6 6-4
Kontaová (Brit.) - Svitolinová (3-Ukr.) 3-6 6-3 6-2
Kar. Plíšková (4-ČR) - Vekičová (Chorv.) 4-6 6-3 7-6(2)
Collinsová (USA) - Halepová (6-Rum.) 2-6 6-4 6-4
Pegulaová (USA) - Pavljučenkovová (10-Rus.) 1-6 6-3 6-2
Sakkariová (11-Řec.) - Kuděrmetovová (Rus.) 6-4 5-7 6-4
Džabúrová (13-Tun.) - Kasatkinová (Rus.) 2-6 6-3 6-4
Gauffová (15-USA) - Potapovová (Rus.) 5-0 / skreč
Marinová (Kan.) - Badosaová (Šp.) 1-6 7-5 6-4
Sorribesová (Šp.) - Samsonovová (Rus.) 6-4 6-3
Anisimovová (USA) - Dodinová (Fr.) 6-3 6-3
Giorgiová (It.) - Podoroská (Arg.) 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
brixner
Dobře vona, vole!
smile
Reagovat
tommr
v noci jsem po druhým setu odpad s tím, že to Halepka nejspíš jako obvykle ve třetím setu nějak uhaluzí. Výsledek mě proto velice mile překvapil. DRC je ted k nezastavení což je obzvláště obdivuhodný když si člověk uvědomí že musí bojovat nejen se soupeřkama ale i se zákeřnou nemocí ... smile
Reagovat
JanITCZ
Z tech dvou nemoci je tezke rict ktera je horsi.
Reagovat
Titan
Má jen revmatoidní artritidu. Endometriózu vyřešila operace...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No ve 27 nicmocsmile Caroline už pak moc dlouho hrát nevydrželasmile U tenistek se ale zrovna téhle nemoci nedá až tak divit.
Reagovat
milik254
Jinými slovy ? tommr je jenom rád, že Halepka neohrozí Petra, Báru a Karolínu v rankingu
Reagovat
tommr
to je jen takovej bonus navíc ... smile
Reagovat
milik254
Bohužel, vypadá to, že odchod generace Petry, Angie, Simony a spol. je rychlejší, než jsem čekal. Škoda.
Reagovat
SydneyOpen
Tak Petra i částečně patřila do generace Caro, Marie, Viky, Agy, Li která už odešla úplně. I když Vika to ještě zkouší
Reagovat
EllNino
Jojo, je to tak, některé hráčky mi dost chybí :)
Reagovat
milik254
Máš pravdu, svým způsobem patřila do obou
Reagovat
com
a ted uz patri jen Vankovi smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nezáviďsmile
Reagovat
com
zavidet Vanka jo smile vetsiho burana si uz vybrat nemohla smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ne Vaňka, ale Vaňkovismile
Reagovat
EllNino
Nooo, kdyby to byly Češky, už by se tu hovořilo o "černém dni", "ostudě", "krachu", "blamáži" atd. :)

Ve druhém kole končí Pavljučenkova, Potapova, Samsonova, Kasatkina i Kudermětova ... navíc po celkem urputných bitvách, což mrzí o to víc :) (annah bude nadšená, stejně tak z prohry Shapa :)))

Kanadští mladíci vybouchli jak starý kotel, Denis zřejmě po výborném tahu na Wimbledonu te%d zase pár měsíců bude střílet holuby ... a Felix ho v tom samozřejmě jako kamarád nenechá :) Překvapuje mě, jak je teď špatný Alex de Minaur ...

DRC válí, JoKo mě hodně překvapila a Aryna taky, že to otočila ...

O Rebecce Marino už jsem se zmiňovat včera, po těch zdravotních problémech, syndromu vyhoření, nadávkách a urážkách je tenhle turnaj příjemná satisfakce a snad jí to pomůže ... :)

Dneska to bude na krev a čtvrtfinále už je poměrně slušný milník
Reagovat
annah
Tak tak, jsem nadšená. Hned po ránu, když jsem koukla na výsledky, to byl přímo gejzir dobrých zpráv. Rusky, Halepka a Shapo :-)
Teď ještě aby naše trojice nešla v jejich stopach.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Potápka dostala strach z kanárasmile?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist