Halepová si z Turnaje šampionek odváží 6. letošní titul

3. 11. 2013, 18:10
Aktuality 29
TURNAJ ŠAMPIONEK - Simona Halepová na Turnaji šampionek v Sofii potvrdila roli největší papírové favoritky. Dvaadvacetiletá Rumunka ve finále zdolala 2-6 6-2 6-2 Australanku Samanthu Stosurovou a sezonu tak zakončila 6. titulem.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simona Halepová letos vyhrála pět turnajů a z toho třikrát triumfovala na podnicích WTA International. Právě díky nim se dvaadvacetiletá Rumunka kvalifikovala na Turnaj šampionek, na kterém si tento týden došla pro svůj 6. titul.

V dnešním finále si turnajová jednička Halepová poradila s bývalou vítězkou US Open Samanthou Stosurovou, přestože stejně ve včerejším semifinále s Ivanovičovou prohrála první set. Rumunská tenistka svůj výkon stupňovala, v získala 20 z posledních 26 výměn a zápas ukončila forhendovým winnerem.

"Moc jsem toužila tento turnaj vyhrát, tak jsem teď nesmírně šťastná! Celý týden jsem si tu krásně užila," radovala Halepová, jež soutěží prošla bez porážky. Díky tomu sezonu zakončí na 11. místě světového žebříčku.

"Děkuji všem, kdo tu mě tu v průběhu týdne podporoval, moc mi to pomohlo," děkovala bývalá vítězka Roland Garros především početné skupince fanoušků z Rumunska. Chci poděkovat také mému týmu, rodině a samozřejmě Iliemu Nastasemu, který mě sem přijel podpořit," nezapomněla na rumunskou legendu mezi diváky.

"Zakončit rok výhrou je pro Simonu skvělé. Dodá jí to sebevědomí do nové sezony, která začíná už brzy v Austrálii," řekl bývalý nejlepší tenista světa Nastase.

Ještě před půl rokem měla Halepová na kontě 'pouze' tři finálové účasti, ale nyní už má ve sbírce šest titulů včetně dvou z podniků kategorie WTA Premier i stále prestižnějšího Turnaje šampionek.

"Teď si chci užívat tyhle okamžiky. Pak si udělam nějakou dovolenou a budu jen odpočívat," plánovala Halepová svůj nejbližší program. "A doufám, že příští rok dokážu stejně jako letos a to už i v Austrálii."

- TURNAJ ŠAMPIONEK SOFIE 2013 -(Bulharsko, tv. povrch / hala, 750.000 dolarů)nedělní výsledky (03. 11. 2013)
Dvouhra - finále:
Halepová (1-Rum.) - Stosurová (4-Austr.) 2-6 6-2 6-2

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Bob
Kdo jiný, že? Gratulace Simono!!!!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
V létě jsem ji zaprorokoval TM. Nevyšlo to kvůli pokaženému Tokiu. Teď ji prorokuji tak za rok, dva number one.
ps: monty jsem s tebou, ale fakt by ti slušelo, kdybys tady moh' psát normální články. Zasloužíš si to.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, díky! :) Já teda nemám ambice psát články, protože to by měl podle mě psát někdo nestranný, což já nejsem... Ale nikdy neříkej nikdy. :)

Jo, mám na tebe dotaz: Od čtvrtka mi nefunguje tvůj vylepšovák na označování nových komentářů... Je chyba u mě, nebo už to nefunguje vůbec?
Reagovat
smazaný uživatel
No a co? Tak by v podnadpisu bylo "fanoušek Viky" nebo tak nějak.
K dopňku. Asi TP změnil strukturu stránek. Aktualizovat jej nemám v plánu. Kdy se k tomu dostanu nevím :(
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak to by možná šlo. :D

Díky za odpověď. Já jsem právě myslel, že je nějaká chyba u mě v prohlížeči nebo něco takového... Jasně, chápu. Kdyby byla nějaká aktualizace, tak mi dej vědět. Už jsem si na to tak zvyknul, že teď jsem zase úplně zmatený. :D Ale mohl by s tím něco udělat i ten, kdo spravuje TP. Třeba na eurofotbal.cz (vzhledově hodně podobný web jako TP) se ti po přihlášení zobrazí, kolik komentářů je nových a v tom článku se taky zvýrazní. Je ale fakt, že tam je těch komentářů tolik, že se v tom stejně někdy ztrácím. :D
Reagovat
smazaný uživatel
jestli bude jednička bude záležet i na Sereně :-)
Zajímalo by mě, jak by si současná Simona vedla v konkurenci top osmičky na TM... troufám si tvrdit, že dost dobře. Podle mého už teď hraje na úrovni top 4.
Reagovat
dadaft
No.1 ???
Toníku, nepij tu kořalku...
Reagovat
VlS
S tou jedničkou bych byl opatrnej. 6 titulů je fajn, druhá věc je jejich kvalita a konkurence. Uvidíme, co bude za dva roky, tipnu si, že za dva roky bude jednička furt Serena a Simona v pětce nebude. Škoda, že teď není v desítce, to by jí trochu víc ovlivniło výběr turnajů na příští rok.
Reagovat
LukasH
Taky bych brzdil s předpovědí. Je pravda, že Simona teď hraje skvěle, ale bejt trvale v první desítce není jen tak. Jsou to nervy, obhajoby....připomeňme si "tu jejíž jméno nesmíme vyslovit" (kvůli Freedomovi), co se všechno prorokovalo. Na druhou stranu, třeba to Simona zvládne a budeme se divit.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá, dobrá. Na konci příštího roku bude trojka. Pak uvidíme, co dál. Šak jsem psal "za rok, dva". :)

Ne. Mě ta holka fascinuje. Nervy super, běhavá, umí přitvrdit. Umí pškně rozdělovat míče od základní čáry. Bekend má hodně silný. Ještě trošku vylepšit serv, trošičku zlepšit hru u sítě. A je to jasné.

Snad si příští rok naplánuje už jakoby byla v top10. Aby si taky občas vorazila. Pořádné body obhajuje až v Římě, takže navrch poletí skoro automaticky.

Co se týče GS. Simča "vyrostla" až v Římě. Pak dostala na FO Carličku, to na ní tehdy ještě byla příliš těžká soupeřka. Ve Wimbl. pak Li Na a na USO Flaviu, takž celkem těžké váhy. Teď už by minimálně do QF měla postupovat.
Reagovat
tommr
Kristýna Plíšková dneska sice titul v Barnstaple nezískala, ale menší turnaj ITF v Umagu vyhrála další naše naděje Bára Krejčíková ... :)
V Nantes zase získala deblovej titul Lucka Hradecká spolu s Krajicekovou. Je to už jejich druhej titul na druhým turnaji od tý doby co se daly dohromady po rozchodu Háček ... :)
Reagovat
PetaM
A Krajicekova se tak dostala do Top 100 v deblu a může tudíž s Luckou nastoupit na GS do debla bez kvalifikace :) To byl cíl a holky jsou super, že to zvládly! :) :)
Reagovat
Karl
Samozřejmě velká gratulka, Simčo. Určitě si to, za to, jak letos hraješ, moc zasloužíš. Příjemný je i bonus, který Tě za toto vítězství čeká, z pravidel:

Celková dotace turnaje činí 750 000 dolarů, ale mimo to hráčka, která vyhrála v průběhu sezóny 3 turnaje v kategorii International a zároveň tento finálový turnaj, má ještě nárok na bonus 1 000 000 dolarů.

http://cs.wikipedia.org/wiki/WTA_Tournament_of_Champions
Reagovat
Titan
Ona za toto vítězství dostane 190.000+80.000 tj. 270.000 dolarů.
Milionek navíc se před Vánocemi hodí...:-))
Reagovat
skott
Milionový bonus byl zrušený, když se turnaj stěhoval z Bali do Sofie.
Reagovat
Karl
Tak to je velká škoda, Simča by si jej určitě zasloužila, i když jsem fandil Sam. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Simoně! Přestože včera měla nějaké zdravotní problémy, tak i dneska to dokázala otočit po nepovedeném 1. setu... Na druhou stranu, Sam ve 3. setu neměla takový náskok jako včera Ana. Pořád si říkám, že dneska mohla slavit titul právě ona. Asi by bylo těžké porazit Sam podruhé za sebou, ale šanci by určitě měla... Je to škoda, ale co se dá dělat.
Reagovat
Sonja
Škoda to je, Aničku jsem taky samozřejmě tlačila na tomhle turnaji nejvíc, ale Simča prožívá vynikající sezonu a není ostuda s ní prohrát:-)

P.S: Co si budem povídat, v ženském tenise vedení 3-0 (byť s doublebrejkem) žádný rozhodující náskok není:-(:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, že to nemusí být rozhodující náskok... Mě spíš mrzí, že Anička prohrála během dvou dnů dva takové zápasy, které měla dobře rozehrané.
Reagovat
dadaft
víš, často si říkám, jestli by Ana neměla nabrat víc svalové hmoty - někdy mi příjde, že ji v těžkých zápasech na konci dojdou síly...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to teda přišlo jenom teď na TŠ. Ale spíš bych to přičítal tomu, že je konec sezony... Kdepak, mně se Anička líbí, jak je teď. To je pro mě radost pohledět. :) No ale třeba Sam by jí mohla půjčit nějakou hmotu, však by jí neubylo. :D
Reagovat
Titan
A nejen to, v žebříčku už je 11 za Karolajn. Připravena vyhrávat velké turnaje...? ;-)
Reagovat
Sonja
Gratulace, Simčo;-)
Reagovat
dadaft
to rozhodně ne. 6-0, smekám a gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jsem nedokoukala, ale snad je to lepší, když to tady čtu... Čekalo se to, nicméně naději Sam jsem dávala, co se dá dělat. Gratulace Simoně, letos hraje skvěle, Sam snad ještě na nějaký titul dosáhne.. :)
Reagovat
dadaft
Lucka Šafářová a Simona Halep - to jsou noční můry Sam na konci sezóny.
s jednou prohrála 3x, s druhou 2x. ((
Reagovat
smazaný uživatel
jj, že zrovna Lucka, kterou mám taky ráda, mi ničí Sam, to je hrozný :)) Pak člověk neví, komu má fandit víc. Věřím, že příští rok Sam ještě něco předvede a hlavně, že mají s Petrou obě po dvou titulech, ani jsem to nečekala a o to víc mě to těší. Simča se zvedla ve 2. setu a pak už to jelo... :) Přijde mi, že Sam není už tak psychicky silná, přitom věk na to má :)
Reagovat
dadaft
psychicky silná nebyla asi nikdy.
příklad?
stačí, aby hrála doma v Austrálii a prohraje i se špalkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda to je hroznej příklad :) Je to hrozná škoda, má velký potenciál, je jiná než ostatní, žádná modelka, žádné manýry, umí skvělé údery, tak proč si pak přestane věřit sakra? Vždyť s věkem se člověk vyvíjí i v této oblasti..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist