Halepová v Melbourne poprvé triumfovala v Austrálii a vybojovala první trofej od září 2020

9. 1. 2022, 10:17
Aktuality 3
WTA MELBOURNE 1 - Simona Halepová si teprve podruhé v kariéře zahrála finále na australském kontinentu a ukořistila první titul. Bývalá světová jednička na menší akci v Melbourne Parku porazila 6-2 6-3 Veroniku Kuděrmetovovou a získala svou 23. kariérní trofej, první od září 2020, kdy nenašla přemožitelku na antuce v Římě.
Simona Halepová (© AFP)

Simona Halepová má za sebou sezonu protkanou zdravotními problémy. Kvůli zranění lýtka přišla o většinu antukového jara, nemohla obhajovat titul ve Wimbledonu a nezúčastnila se ani olympijských her v Tokiu. Po finále v domácí hale v Kluži navíc kvůli potížím s kolenem nenastoupila k semifinále v Linci.

Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka letošní sezonu zahájila přímo v dějišti Australian Open, kde si zahrála své jediné předchozí finále na australském kontinentu (2018, porážka s Caroline Wozniackou).

A na turnaji až na čtvrtfinálovou dvouapůlhodinovou bitvu s Viktorijí Golubicovou dominovala. Set nepovolila domácí Destanee Aiavaové, krajance Eleně-Gabriele Ruseové, kvalifikantce Qinwen Zheng ani v dnešním finále Veronice Kuděrmetovové, kterou i potřetí porazila jednoznačně.

Halepová v obou sadách rychle prohrávala o brejk, ale okamžitě začala náskok soupeřky likvidovat a vývoj otáčet. Svůj celkově 23. titul (finálová bilance 23-18) a první od září 2020, kdy nenašla přemožitelku na antuce v Římě, slavila za hodinu a čtvrt. Třicetiletá Rumunka si v žebříčku WTA polepší z dvacátého na 15. místo.

Čtyřiadvacetiletá Kuděrmetovová absolvovala své třetí finále. Loni v úvodním týdnu sezony neuspěla na akci vyšší kategorie WTA 500 v Abú Zabí, nicméně v dubnu na zelené antuce v Charlestonu už na trofej dosáhla.

Čtyřhru vyhrály Asia Muhammadová s Jessicou Pegulaovou. Americké duo ve finále za hodinu přehrálo 6-3 6-1 italskou dvojici Sara Erraniová, Jasmine Paoliniová a získalo první společnou trofej. Zatímco 30letá Muhammadová zvládla i své sedmé deblové finále na nejvyšším okruhu, o tři roky mladší Pegulaová má za sebou první.

• WTA 250 MELBOURNE 1 •
Austrálie, tv. povrch, 239.477 dolarů
nedělní výsledky (9. 1. 2022)
• Dvouhra - finále •
Halepová (2-Rum.) - Kuděrmetovová (3-Rus.) 6-2 6-3
• Čtyřhra - finále •
Muhammadová/Pegulaová (2-USA) - Erraniová/Paoliniová (It.) 6-3 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
aligo
Řím 2020 se hrál v září, pokud se nepletu a ne na jaře smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
pravda, díky smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist