Halepová vlétla do Turnaje mistryň suverénní výhrou nad Pennettaovou

25. 10. 2015, 09:21
Aktuality 4
TURNAJ MISTRYŇ - Rumunka Simona Halepová vstoupila do Turnaje mistryň suverénním vítězstvím. Světová dvojka v Singapuru ve svém úvodním utkání smetla 6-0 6-3 vítězku US Open Italku Flavii Pennettaovou.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simona Halepová si vloni při své premiéře zahrála na Turnaji mistryň ve finále, v němž nestačila na světovou jedničku Serenu Williamsovou. Do letošního ročníku, kterého se Williamsová neúčastní, vstoupila Rumunka stejně dobře jako vloni. Ve svém úvodním utkání dnes v Singapuru smetla vítězku US Open Italku Flavii Pennettaovou, jež se na závěrečný podnik sezony kvalifikovala poprvé v kariéře.

V úvodním setu světová dvojka Halepová zcela dominovala a po necelé půl hodině hry nadělila Pennettaové kanára. Hned na začátku druhého dějství si Italka vypracovala své první dva brejkboly, ani jeden však neproměnila. Její hra se ale oproti prvnímu setu zlepšila a až do osmé hry držela s favorizovanou Rumunkou krok.

Za stavu 3-4 ale neustála tlak v podobě čtyř brejkbolů a Halepová se tak dostala do vedení 5-3, které už si pohlídala. V následující hře Rumunka bez problémů dopodávala a po téměř hodině a 10 minutách hry slavila svou první výhru v červené skupině na letošním Turnaji mistryň.

"Myslím, že to byl dobrý start do závěrečného turnaje sezony a jsem moc ráda, že jsem to takhle zvládla," radovala se po utkání Rumunka, jež je díky absenci Sereny Williamsové nejvýše nasazenou hráčkou turnaje. "V prvním setu jsem hrála agresivně a rychle, což bylo velmi důležité."

"Jsem opravdu šťastná, že jsem tady a už teď se moc těším na další zápas," dodala Halepová, kterou v posledních týdnech znovu trápily bolesti Achillovy šlachy. "Naštěstí už se cítím mnohem lépe a hraju bez bolesti, což mě těší. Měla jsem před turnajem kratší pauzu, která mi pomohla."

"Věřím v to, že všechno bude v pořádku, protože si chci tento turnaj vychutnat naplno. Vloni jsem byla nadšená, protože jsem tu byla poprvé, letos už vím, co mě čeká a moc se na to těším. Pokusím se udělat maximum, abych tu uhrála dobrý výsledek, ale hlavně si to chci užít. Je to vrchol celé sezony a je tu úžasná atmosféra. Konkurence je veliká, je tu osm nejlepších hráček sezony, takže žádný zápas nebude snadný, důležité bude to, jak se s tím kdo popere."

• TURNAJ MISTRYŇ 2015 •
Singapur, tv. povrch, 7.000.000 dolarů
nedělní výsledky (25. 10. 2015)
• Červená skupina •
Halepová (1-Rum.) - Pennettaová (7-Ita.) 6-0 6-3

Komentáře

4
Přidat komentář
dadaft
v prvním zápase byla Simona hodně nabuzená a hrála dobře.
zpackaná asijská tour by nás neměla mást -- po zbytek roku na betonu válela a je to na něm letos nejlepší hráčka.
favoritka turnaje.
Reagovat
tommr
Aga i Sharapka ale dneska hrály taky velice dobře takže Halepka postup ze skupiny ještě zdaleka jistej nemá ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Podle mě obě tyto dnešní soupeřky ze skupiny postoupí...ale kvůli TipKnowHow to už radši nikde dál roztrubovat nebudu... ;)
Reagovat
Empe
První set Turnaje mistryň a hned kanár. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist