Hanescu si ve Stuttgartu zahraje o druhý titul

18. 7. 2009, 15:50
Aktuality 1
ATP STUTTGART - Rumunský tenista Victor Hanescu se stal prvním finalistou turnaje ve Stuttgartu, když ve třech setech porazil Itala Fogniniho. O svůj druhý titul si zahraje s Francouzem Chardym, který na premiérový titul zatím čeká.
Victor Hanescu

Osmifinalista letošního French Open Victor Hanescu v cestě do semifinále neztratil ani set. Také dnes to vypadalo, že utkání s Davyděnkovým přemožitelem Fabiem Fogninim vyhraje ve dvou sadách. Nicméně ve druhém dějství za stavu 5-4 ztratil podání a Ital si nakonec vynutil rozhodující set. V něm už měl ale navrch tenista z Rumunska a postoupil do finále.

Do něj se dostal potřetí v kariéře. Zítra by si mohl v podobě druhého titulu nadělit pěkný dárek k 28. narozeninám, které oslaví v úterý. V neděli si může připsat také druhý triumf ve čtyřhře, ve níž do finále postoupil společně s krajanem Tecauem. Poslední překážkou bude česko-slovenské duo Čermák/Mertiňák.

Dvaadvacetiletý Fognini hrál v semifinále počtvrté, na premiérový start ve finále si však stále musí počkat.

Druhá semifinálová dvojice se narýsovala teprve dnes dopoledne, jelikož včerejší čtvrtfinále narušil déšť.

Jako první uspěl Nicolas Kiefer, který až nečekaně snadno vyřadil Poláka Lukasze Kubota, když po téměř bezchybném výkonu vyhrál 6-2 6-1. Nezastavila ho ani půlhodinová pauza zaviněná dešťovou přeháňkou. O finále mohl hrát s krajanem Zverevem, ten ale nadějné vedení v prvním setu neudržel a Francouzi Chardymu podlehl 6-7 1-6.

Utkání Kiefera s Chardym začalo kvůli dešti se zpožděním. Více sil na druhý dnešní zápas ušetřil Jeremy Chardy a vyřadil tak i druhého Němce, který dnes zasáhl do bojů. "Dokonale četl moji hru," litoval Kiefer po utkání.

"Je to pro mě velký týden. Hraji dobře a dnes jsem zvládl dokonce dvě utkání. Zítra to chci dotáhnout do konce a získat první titul," plánuje Chardy.

Dvaadvacetiletý Francouz si premiérové finále zahrál letos začátkem roku v Johannesburgu, kde podlehl Tsongovi.

O první titul bude bojovat s Haneskem, kterého letos zdolal na rychlém povrchu v Indian Wells. Před rokem mu ale na antuce podlehl. Stalo se tak ve Gstaadu, kde Hanesku slavil svůj jediný titul.

- ATP STUTTGART (Německo, antuka, 450.000 eur) -
sobotní výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále (dohrávky):
Kiefer (Něm.) - Kubot (Pol.) 6-2 6-1
Chardy (Fr.) - Zverev (Něm.) 7-6(4) 6-1

Dvouhra - semifinále:
Hanescu (4-Rum.) - Fognini (It.) 6-3 6-7(4) 6-2
Kiefer (Něm.) - Chardy (Fr.) 6-3 7-5

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Mertiňák (4-ČR/SR) - Fyrstenberg, Melo (2-Pol./Braz.) 3-6 6-2 10-4
Hanescu/Tecau (Rum.) - Kubot/Marach (1-Pol./Rak.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vyhra aj finale ma formu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist