Hanfmann na Sardinii deklasoval Ruuda, jednomu z největších favoritů povolil pouhé tři hry

15. 10. 2020, 11:54
Aktuality 3
ATP SARDINIE - Yannick Hanfmann na Sardinii potvrzuje skvělou antukovou formu z posledních týdnů. Německý tenista ve druhém kole za pouhých 64 minut bez ztráty podání deklasoval nasazenou trojku a jednoho z největších favoritů Caspera Ruuda a zajistil si návrat do elitní stovky žebříčku ATP. Ve čtvrtfinále se utká s domácím Lorenzem Musettim.
Yannick Hanfmann (© AFP)

Yannick Hanfmann se během koronavirové pauzy na domácích antukových exhibičních akcích rozehrál do skvělé formy. Osmadvacetiletý Němec po restartu sezony vyhrál challenger v Todi, v Kitzbühelu si po třech letech a podruhé v kariéře zahrál finále na ATP, v Hamburku si připsal premiérový skalp hráče Top 10 a teď válí na Sardinii.

Na nové antukové akci smetl domácího Salvatora Carusa, jemuž dokonce nadělil "kanára", a ve druhém kole deklasoval nasazenou trojku a jednoho z největších favoritů Caspera Ruuda.

Proti aktuálně 25. hráči světa Ruudovi, který si zahrál semifinále na Masters v Římě i v Hamburku a došel do třetího kola French Open, skvěle servíroval, odvrátil všech osm brejkbolů a sám pět ze sedmi šancí využil. Favorizovaného norského mladíka za pouhých 64 minut spláchl 6-2 6-1 a zajistil si návrat do elitní stovky žebříčku ATP.

"Dnes jsem se na kurtu cítil velmi dobře. Byl to jeden z mých nejlepších zápasů. Doufám, že si herní pohodu přenesu i do dalších zápasů, protože hrát v takovém rozpoložení je radost," pochvaloval si Hanfmann.

Na své třetí semifinále na hlavním okruhu, obě předchozí si zahrál na antuce (Gstaad 2017 a Kitzbühel 2020) a vždy postoupil do finále, bude útočit proti Lorenzovi Musettimu. Osmnáctiletý Ital, kterému v žebříčku momentálně patří 143. místo, si bez ztráty servisu poradil 6-2 6-1 s krajanem a kvalifikantem Andreou Pellegrinem a poprvé si na ATP Tour zahraje čtvrtfinále.

"Je příjemný pocit postoupit poprvé do čtvrtfinále na domácím turnaji. V posledních týdnech se na kurtu cítím velmi dobře, věřím si a výsledky jsou zrcadlem mé formy. Tenis si užívám a to je nejdůležitější," řekl Musetti.

Marco Cecchinato porazil 7-6(1) 6-4 nasazenou sedmičku Tommyho Paula a poprvé od semifinálové účasti loni v dubnu v Mnichově postoupil do čtvrtfinále turnajů ATP. V něm potká jediného nasazeného čtvrtfinalistu Alberta Ramose. Španěl smetl 6-0 6-3 Corentina Mouteta a zahraje si o své druhé letošní semifinále.

Již včera čtvrtfinálové dvojice utvořili Jiří Veselý s Laslem Djerem a Danilo Petrovič s Federicem Delbonisem.

• ATP 250 SARDINIE •
Itálie, antuka, 271.345 eur
čtvrteční výsledky (15. 10. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Hanfmann (Něm.) - Ruud (3-Nor.) 6-2 6-1
Ramos (4-Šp.) - Moutet (Fr.) 6-0 6-3
Cecchinato (It.) - Paul (7-USA) 7-6(1) 6-4
Musetti (It.) - Pellegrino (It.) 6-2 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
57/18 je v roce 2020 neskutečné číslo. A to je je teprve říjen.
Reagovat
EllNino
Reagovat
ttopi
Na první pohled jsem myslel že na obrázku je Kuerten smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist