Veselý na Sardinii porazil domácího Sonega a po osmi měsících je na ATP ve čtvrtfinále

14. 10. 2020, 14:24
Aktuality 14
ATP SARDINIE - Jiří Veselý na antuce na Sardinii přehrál domácí nasazenou pětku Lorenza Sonega, poprvé od loňského Wimbledonu porazil hráče Top 50 a poprvé od únorového triumfu v Puné si na okruhu ATP zahraje čtvrtfinále. V něm nejlepší Čech v žebříčku vyzve vítěze srbského derby mezi Laslem Djerem a Dušanem Lajovičem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý před koronavirovou pauzou po více než pěti letech slavil triumf na hlavním okruhu a na novém antukovém podniku na Sardínii, který je poslední letošní antukovou akcí na ATP Tour, poprvé od únorového zisku titulu v indickém Puné postoupil do čtvrtfinále turnajů ATP.

Nejlepší Čech v žebříčku si nejprve poradil s Kamilem Majchrzakem a v dnešním souboji o čtvrtfinále přehrál 6-4 3-6 6-1 domácí nasazenou pětku Lorenza Sonega, kterému oplatil loňskou porážku z challengeru, a připsal si premiérový skalp hráče Top 50 od loňského Wimbledonu.

Veselý byl proti 42. tenistovi světového pořadí od začátku lepší, díky brejku z úvodního gamu získal první set a až do stavu 6-4 2-3 si naprosto suverénně hlídal své podání. Pak však přišlo jediné zaváhání, kvůli němuž o druhou sadu přišel. Nenechal se ale rozhodit a v rozhodujícím dějství domácí naději povolil jediný game, přičemž utkání mohl ukončit už za stavu 5-0, kdy měl na příjmu tři mečboly.

Sedmadvacetiletý rodák z Příbrami bude o své celkově deváté semifinále na turnajích ATP bojovat s Laslem Djerem (h2h 1-0), jenž dnes po setech 6-4 7-5 vyřadil druhého nasazeného krajana Dušana Lajoviče.

Fognini měl pozitivní test na Covid-19 a musel odstoupit
Domácí hvězda Fabio Fognini měl dnes odpoledne nastoupit k utkání druhého kola proti Robertovi Carballésovi. Nejvýše nasazený, který měl v úvodním kole volný los, měl však pozitivní test na covid-19 a místo něj se do hry dostal lucky loser Danilo Petrovič.

Osmadvacetiletý Srb Petrovič dnes poprvé v kariéře vyhrál zápas hlavní soutěže na okruhu ATP a postoupil do čtvrtfinále, když přehrál 6-1 6-4 Španěla Roberta Carballése.

O postup do semifinále se utká s Federicem Delbonisem. Argentinec po téměř tříhodinové bitvě zdolal 5-7 7-6(5) 6-4 nasazenou šestku Pabla Andújara, který měl možnost utkání dopodávat, a zahraje si o první semifinále od loňského července.

• ATP 250 SARDINIE •
Itálie, antuka, 271.345 eur
středeční výsledky (14. 10. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (ČR) - Sonego (5-It.) 6-4 3-6 6-1
Djere (Srb.) - Lajovič (2-Srb.) 6-4 7-5
Delbonis (Arg.) - Andújar (6-Šp.) 5-7 7-6(5) 6-4
Petrovič (Srb.) - Carballés (Šp.) 6-1 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Hanfmann (Něm.) - Caruso (It.) 6-0 6-4
Moutet (Fr.) - Tiafoe (USA) 7-6(0) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
Stan_Borowitz
zase nachází ztracenou motivaci.

Škoda, že se na to vykašlal v Paříži, mohl ušetřit Novaka toho ostudného výprasku od Rafy.
Reagovat
Fransoas
Docela mi překvapil.Gratulace k postupu.
Reagovat
turista
Dobře!
Reagovat
Mantra
Má vyjímku !!!!

BUDE SE HRÁT smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Mantra
co se ti nezdá?
Reagovat
com
nepreje Karoline dalsi titul smilesmile
Reagovat
tommr
je to vypatlanej debílek ... smile
Reagovat
Krisboy
Věřím, že se blýská na lepší časy. Už v Paříži hrál docela dobře. Chtělo by se napsat, že titul (nebo alespoň finále nebo semi) by ho mohlo nakopnout, ale všichni si pamatujeme, jak se "rozjel" po Pune.

Přesto věřím, že to půjde a vrátí se alespoň do padesátky. smile
Reagovat
makro99
Pamatujeme - semifinále v Pau, 2 body z Bratislavy... a pak ten rozjezd stopl COVID.
Reagovat
Krisboy
No vidíš. Další náznak zlepšování...a znovu Covid smile
Reagovat
Krisboy
Takže je to jasné - Covid nevypustili FFF, ale J1rkovi soupeři.smile
Reagovat
makro99
Jinak, Jirka koukám fantasticky na servisu - v 1. setu ztratil 4 fiftýny, ve 2. taky jen 4 a tam to kuriózně Sonegovi stačilo na break a set...
Reagovat
Mantra
po Pune i po Aucklandu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist