Hantuchová je po 11 letech ve čtvrtfinále. Azarenkovou nepustil na kurt déšť

3. 9. 2013, 00:32
Aktuality 33
Svého maxima na US Open dosáhla už v roce 2002, kdy v New Yorku bojovala o semifinále - neúspěšně. Po dlouhých jedenácti letech bude mít Daniela Hantuchová další možnost zahrát si ve Flushing Meadows o nejlepší čtyřku. Slovenská tenistka v dnešním utkání, který přerušil déšť, porazila přemožitelku Petry Kvitová Alison Riskeovou 6-3 5-7 6-2 a postoupila do čtvrtfinále.
Daniela Hantuchová

Daniela Hantuchová mířila od začátku osmifinálového duelu s domácí divokou kartou Alison Riskeovou za rychlým vítězstvím. Z něj sešlo a slovenská tenistka si na postup musela počkat několik hodin navíc, ale třísetové drama nakonec přeci jen zvládla.

Hantuchová si dlouho bez problémů hlídala svůj servis a díky brejkům v závěru prvního setu a v úvodu toho druhého byla za stavu 6-3 a 4-2 blízko svému prvnímu postupu do čtvrtfinále US Open od roku 2002. V další hře ale rodačka z Popradu poprvé v utkání nabídla soupeřce brejkbol, ta šanci využila a bylo srovnáno.

Riskeové nezabránil v obratu ve druhé sadě ani déšť, který vzápětí začal skrápět dvorce ve Flushing Meadows a který všechny tenisty vyhnal na více než čtyři hodiny do kabin. Krátce po návratu na kurt Američanka ještě jednou sebrala Hantuchové servis a zápas poslala do třetího setu.

Déšť dal sice Riskeové naději na zvrat, ale rozhodující sadu lépe zvládla její zkušenější soupeřka. Ve třetím setu už si Hantuchová znovu hlídala své podání, ve třetí a sedmé hře znovu  udeřila a Američanku porazila 6-3 5-7 a 6-2.

"Déšť nám to nijak neulehčil, ale jsem ráda, že jsem ve čtvrtfinále," řekla po utkání Hantuchová, která si proti Riskeové připsala 15 es a 46 vítězných úderů.

"Hodně to pro mě znamená, protože New York miluju. Mohla bych taky okamžitě žít. Tohle město má úžasnou energii a atmosféru," zářila po zápase Slovenka. "A je to poslední grandslam sezony, na kterém chce každý dojít co nejdál. Já doufám, že pro mě turnaj nyní začíná," řekla.

Ve třiceti letech už Hantuchová pomalu patří mezi tenisové veteránky, ale v poslední době starší hráčky dominují. Jasně nejlepší tenistkou je ostatně třicetiletá Serena Williamsová. "Milujeme tuhle hru a za nic na světě tenis nevyměníme. Proto jsme tady a hru si mnohem více užíváme a víme, jak na to," řekla Hantuchová.

Slovenka je také partnerkou Švýcarky Martiny Hingisové při jejím návratu na kurty ve čtyřhře. I když se jim moc nedaří, i na US Open vypadly v 1. kole, Hantuchová si zápasy s bývalou světovou jedničkou užívá. "Je skvělé mít vedle sebe takovou hráčku, která byla a navždy zůstane šampionkou," řekla.

New York uvidí duel dvou starých kamarádek
Grandslamové maximum slovenské tenistky je semifinále na Australian Open z roku 2008. O další semifinále se utká buď s Viktorií Azarenkovou, nebo Anou Ivanovičovou. Dvě bývalé světové jedničky měly uzavřít pondělní program na kurtu Arthura Ashe, pořadatelé ale jejich souboj, stejně jako další více než třicítku zápasů, přesunuli kvůli dešti na úterý.

Když se na dějiště US Open začaly snášet provazy deště, měla už - jako první - jistou účast ve čtvrtfinále desátá nasazená Roberta Vinciová. Zkušená Italka porazila v duelu dvou krajanek o více než sedm let mladší Camilou Giorgiovou 6-4 6-2.

"Camila je výborná hráčka a poté, co vyhrála tři zápasy v kvalifikaci a tři v hlavní soutěži, neměla co ztratit. Já tu obhajovala spoustu bodů, takže jsem ráda, že jsem znovu ve čvrtfinále, radovala se Vinciová, která má nyní velkou šanci probojovat se poprvé v kariéře do elitní světové desítky. K tomu jí stačí zvítězit v příštím zápase, jenž odehraje proti další Italce a své dlouholeté kamarádce Flavii Pennettaové.

Podobně jako Hantuchová, i Pennettaová si na svůj postup do čtvrtfinále musela počkat několik hodin. Déšť přerušil její utkání s favorizovanou Rumunkou Simonou Halepovou za stavu 6-2 a 4-5; po návratu na dvorec vítězka čtyř letošních turnajů Halepová nedokázala druhý set dopodávat, po další výměně brejků přišla na řadu zkrácená hra a tu Pennettaová vyhrála 7-3.

"Pro obě to bude těžké. S Robertou jsme kamarádky už od osmi let," okomentovala svůj nadcházející zápas s Robertou Vinciovou Pennettaová.

Výsledky - US Open - ženy (tvrdý povrch):
Dvouhra - osmifinále:
Vinciová (10-It.) - Giorgiová (It.) 6:4, 6:2, Pennettaová (It.) - Halepová (21-Rum.) 6:2, 7:6 (7:3), Hantuchová (Slov.) - Riskeová (USA) 6:3, 5:7, 6:2.

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zial Ana Ivanovic napriek skvelemu vykonu nakoniec prehrala,skoda,ale v zapase V.Azarenka vs D.Hantuchova budem jednoznacne fandit Viktorii,i ked mi nie je ta NAJ...tennis je hra,na ten zapas sa divat nebudem,to by som stratila vela casu,staci mi vidiet vysledok
Reagovat
slacker
Nezanedbávej svoje studijni povinnosti
Reagovat
smazaný uživatel
Anna Ivanovic velmi dobre a nebojacne nastupilavs vs V.Azarenka,len aby jej to vydrzalo.Bez M.Sharapovej je prave Anna Ivanovic ta,ktorej fandim
Reagovat
misa
v posledním rozhovoru říkala, že jejím cílem pro zbytek sezony je dostat se na Turnaj mistryň. Poslední vývoj na US Open naznačuje, že tento cíl není vůbec z říše snů. V současnosti je v race na 7. místě a reálně ji předběhnout může po tomto turnaji jen Vinciová. Petra má všechno ve svých rukách a bude záležet hlavně na jejím zdraví. Dalšími zastávkami v jejím snažení budou Tokio, Peking i Linec.
Reagovat
LukasH
Jo jo. Taky jsem si všiml, že soupeřky, co jí jsou v patách, už vypadly. Letos má Petra štěstí v neštěstí.
Já bych jí Masters moc přál, protože teď na US open měla vysloveně smůlu. Pokud by se na TM dostala a byla zdravá, věřím, že by tam zahrála co nejlíp.
Teď rozhodne Asie.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad ji haly vyjdou lepe a bude se tam i lepe citit...na astma by nemely mit nejaky vliv
Reagovat
slacker
Astma astma astma, ona ma nejakou tezkou formu astmatu ze se to stale dokola vytahuje jako generalni pardon na spatne vysledky?
Reagovat
smazaný uživatel
Teda vůbec mi nepřipadá jako fanoušek, kterej fandí českému tenisu...:)
Reagovat
slacker
Fandit ceskemu tenisu na ceste dolu nemuzu a neumim. Muzu jen burcovat k boji s letargii, laxnosti a sebeuspokojenim. Polovicatost a neprofesionalita Po dvou nadprumerne uspesnych sezonach xeskeho tenisu (a lvi kus na tom ma prave Petra) prisel pad a krize. Prapor drzi statecny mohykan Berdych.
Reagovat
misa
Už ji nech být. Vždyť vůbec nevíme, jak na tom doopravdy Petra zdravotně je.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jedna nepatří k mým oblíbenkyním, nicméně dneska fandím Aničce :))
Reagovat
dadaft
gratulace všem postupujícím, čest poraženým.
Flavia je ve čtvrtfinále - nicméně škoda, že včera začalo pršet jako začalo - přece jen by jsem víc ocenil, kdyby Simona druhý set uzavřela setbolem ve svůj prospěch a po dešti by se šlo s čistým štítem do rozhodujícího setu.
těžko říct, jak bude zápas s Bobinou vypadat, hodně dobře se znají, mluví jedním jazykem - třeba mezi Bobinou a Sárou nebývají nic moc.
osobně víc věřím Robertě, ale fandit budu samozřejmě Flavči. ))
Daniela bezpochyby taky skvělý úspěch zatím. Cornetová možná ukázala cestu (sorry Anči, v QF s tebou nepočítám, i když bych asi měl, je to tenis).
dneska je ovšem ženským zápasem dne Li Na - Makarova.
doufám, že obě hráčky předvedou dobrou formu, nenechají se svázat nervozitou, a bude to to, co od toho všichni čekají. )))))))))))))

davaj Li Na.
davaj Lleyton.
Reagovat
Vojtaakk
Mě bylo Simony docela líto, když už to začala otáčet, tak začne pršet... A první tři výměny po pauze absolutně nezvládla.. stejně jako TB, ale zase sou to pro ni cenný zkušenosti, i když je to škoda, mohla jít až do semi...
Reagovat
smazaný uživatel
Mé očekávání se naplnilo, i když ve třech setech. Taky mi vadí, jak Američani Riske hned vynášeli. Pečlivě jsem shlédla znovu utkání s Petrou, opravdu nehrála nic moc a stavěla se velice špatně na Petřino podání. Velká škoda, že Petra nebyla zdravá. Háčka - jen tak dál !
Reagovat
LukasH
Přesně tak. Petra v tom zápase nepřehodila síť víc než dvakrát. Hantuchová teď hraje dobře. A je jí tolik, kolik jí je. Stejně tak Li Na - ta hraje snad svůj nejlepší tenis. Proto je dobrý nikoho neodepisovat předem.
Reagovat
letityfanousek
gratulka!!!!!
Reagovat
letityfanousek
pěkné ranní zprávy :). Potěšilo mne, že to vydržel fyzicky, vždyť vypadá tak rachaticky. Ale s Raoničem to bylo asi jen bumbum, kdyby hrál se španělíkem asi by fakt fyzicky odpadl.
Reagovat
Fandina
gratulka. Super a jen tak dál!!!
Reagovat
Fandina
gratulka. A držím palce i do dalšího kola. Podme!
Reagovat
slacker
Jinak gratulace na Slovensko, Skoda ze Simona to nezvladla, te sem dost veril a dal si ji do tymu (na ukor Petry)
Reagovat
slacker
To jsem presne ocekaval presne podle mustru: Porazi Petru a hned vypadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš přece jak Petra vypadala a hrála, to by ji asi porazila snad i hráčka ze Zimbabwe... to nebyl žádnej zápas přece. :) Nechci vířit debatu o Petřině nemoci, jen konstatuju..:)
Reagovat
slacker
Ale to je jeji veleostuda jak a s kym prohrala. Podivej jak dopadly jeji přemožitelky v posledních zápasech. Nemuzeme se utesit vubec nicim, prohrava hodne levne s takovyma "nulama". I Sara by ji konecne vyklepla kdyby ted dostala priletost s ni hrat.
Reagovat
Fandina
slacker ... hrát tenis není ničí veleostuda a vyhrát může jen jeden.
Reagovat
Frick
Něco proti Caře Black? :-)
Reagovat
slacker
vyhrat nebo prohrat neni jedno. jedno neni ani s kym a jak. Tenis, fotbal, hokej, valka, atletika, konkurz. Vitez je oslavovan,. porazeny zatracovan
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi opravdu až moc kategorickej..:) Na jednu stranu protěžuješ fandění našim a hádáš se, když někdo fandí cizincovi a na druhou stranu děláš z české hráčky pomalu vražedkyni...:) Vidíš sám, jak je na tom tento rok, takže nevím, proč očekáváš, že bude dlouhodobě stabilní.. :) A já ji nechci obhajovat, ale věřím, že jí bylo tentokrát blbě, bylo to na ní vidět..
Reagovat
slacker
Podle uvadajich vysledku je ji asi blbe uz cely rok. Loni prvni polovinu ji zdravy pripravilo o dost bodu. Letos pry zdravy drzi ale vysledky jsou jeste mizernejsi. Jsem proste na ni narocny :-)
Vzdyt je to nocni mura s kym to letos prohrava, zadne super nahecovane hracky co jedou na vlne ale doslova darovane zapasy "nulam" co si toho poradne nevazi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi prostě hroznej :)) Moc pochval teda nerozdáváš, s tebou je to asi těžký...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dance to moc přeju, ale je jasné, že ve čtvrtfinále už jí přát nemůžu...

Mrzí mě, že se Vika a Ana nedostaly na kurt. Tak snad byly holky aspoň v suchu a teple... Anička tedy určitě byla. Já ty její fotky na Twitteru prostě zbožňuju. :)
https://twitter.com/AnaIvanovic/status/374592526361317377
Reagovat
smazaný uživatel
To chápu, potkali se kočičky. Vika Annu smázne jak žádost na byt.
Reagovat
Vojtaakk
Vika neni žádná kočička, je to uječená pičička. Bohužel se ale taky bojim, že Anu vyprovodí.
Reagovat
Luky99
Zajímalo by mě, podle čeho ji soudíš, ale s tvým názorem rozhodně nesouhlasím. Jinak dneska Anu vyprovodí ve dvou setech, toho se nemusíš bát, to je realita.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist