Hantuchová potřetí vyhrála turnaj v thajské Pattayi

15. 2. 2015, 21:56
Aktuality 0
WTA PATTAYA - Daniela Hantuchová ve finále turnaje v thajské Pattayi zdolala chorvatskou rodačku s australským pasem Ajlu Tomjanovičovou a navázala na své triumfy ze sezon 2011 a 2012. Celkově zkušená Slovenka zaznamenala 7. titul v kariéře.
Daniela Hantuchová Pattaya 2015

Daniela Hantuchová musela na cestě za letošním triumfem otočit hned tři nepříznivě se vyvíjející zápasy. Poté, co včera odvrátila dva mečboly proti Erakovicové, zvládla i dnešní finále proti Ajle Tomljanovičové, kterou zdolala po setech 3-6 6-3 6-4.

Jednatřicetiletá Slovenka ve finále začala špatně a prohrála první sadu, v níž si soupeřka pomohla šesti esy. Pak však Hantuchová potvrdila větší zkušenosti, zlepšila příjem, který měla v prvním setu jen 20 procent, a zápas otočila. V rozhodujícím třetím dějství už dominovala i na servisu a dala šest es.
Ajla Tomljanovičová a Daniela Hantuchová
"Dnes to bylo velmi náročné, protože Ajla hrála skvělý tenis. Musela jsem opravdu hodně bojovat. Na konci jsem asi měla více sil a to zápas rozhodlo," komentovala Hantuchová.

"Ajla má před sebou skvělou budoucnost, navíc je to hezká holka. Je dobré mít ve hře někoho, jako je ona. A jak už jsem řekla na kurtu, tak jsem si jistá, že ji ve finále ještě mnohokrát uvidíme," dodala slovenská tenistka na tiskové konferenci.

Hantuchová tak vybojovala svou sedmou trofej na okruhu WTA, z toho třetí z Pattayi, kde triumfovala také v sezonách 2011 a 2012. Letos v Thajsku ukončila trápení, neboť od loňského Roland Garros nevyhrála na patnácti turnajích v řadě víc jak jeden zápas.

"Moc to pro mě znamená, že jsem tento turnaj dokázala už třikrát vyhrát. Nikdy v kariéře se mi to nepovedlo a ani jsem si nemyslela, že by se mi něco takového mohlo povést," řekla bývalá světová pětka. "Hrát v Pattayi je pro mě vždycky trochu zvláštní. Cítila jsem se tu od prvního zápasu skvěle a jsem na sebe pyšná, jak jsem v průběhu celého týdne hrála."

Jednadvacetiletá chorvatská rodačka Tomljanovičová, jež letos získala australské občanství, prožila i přes dnešní porážku životní týden. Až dosud bylo jejím maximem na okruhu WTA čtvrtfinále.

"Z tohoto týdne si vezmu spoustu pozitiv. Budu se snažit se z nich poučit a využít to ve své hře. Myslím, že jsem tady v Pattaye udělala velký krok dopředu," řekla spokojená Tomljanovičová.

| WTA INTERNATIONAL PATTAYA |
Thajsko, tv. povrch, 280.000 dolarů
nedělní výsledky (15. 02. 2015)
• Dvouhra - finále •
Hantuchová (SR) - Tomljanovičová (Austr.) 3-6 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan (1-Tchaj-wan) - Aojamaová/Tanasugarnová (Jap./Thaj.) 2-6 6-4 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist