Hantuchová v Pattayi postupuje, přiblížila se třetímu titulu

12. 2. 2015, 21:53
Aktuality 6
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová si téměř po roce zahraje na okruhu WTA o turnajové semifinále. Dvojnásobná vítězka turnaje v Pattayi dnes v Thajsku porazila Číňanku Saisai Zheng a zítra si zahraje o semifinále.
Profily hráčů
Daniela Hantuchová (© PTT Thailand Open)

Bývalá světová pětka Daniela Hantuchová sice do turnaje v Pattayi nevstoupila dobře, úvodní zápas s favorizovanou Zarinou Dijasovou ale otočila a svou druhou soupeřku už porazila ve dvou setech.

V dnešním duelu se Saisai Zheng ztratila Slovenka hned své první podání, vzápětí však svou soupeřku dvakrát brejkla a za stavu 5-3 měla zisk setu na dosah. Čínská tenistka dokázala srovnat a vynutila si tie-break, v něm si ale Hantuchová rychle vypracovala náskok a ten si už pohlídala.

Ve druhé sadě pak osmdesátá tenistka světa držela se zdejší vítězkou z let 2011 a 2012 Hantuchovou krok jen do stavu 2-2. Zbytek zápasu už patřil slovenské hráčce, která zvítězila 7-6 6-2 a připsala si tak už druhou výhru nad touto soupeřkou během krátké doby.

"Hrály jsme spolu na posledním turnaji, v Austrálii, takže jsem věděla, že to bude těžký zápas," citují Hantuchovou oficiální stránky WTA. "První set byl velmi těsný, ale já jsem se dál soustředila na své údery a odehrála jsem solidní zápas - mnohem lepší než v prvním kole," dodala popradská rodačka, jejíž soupeřka měla ve druhém setu zdravotní problémy se stehnem.

"Viděla jsem, že s tím bojuje, a věděla jsem, že je důležité neztratit koncentraci a moc na to nemyslet," řekla Hantuchová, kterou ve čtvrtfinále čeká další Číňanka Ying-Ying Duan.

Ještě před branami čtvrtfinále se s turnajem rozloučily další dvě nasazené hráčky a čest papírových favoritek tak dál hájí už jen Portoričanka Mónica Puigová. Čtvrtá nasazená Kurumi Naraová dnes neuhrála ani set s Ruskou Jevgenií Rodinovou a stejně dopadla i šestá hráčka v pavouku Jarmila Gajdošová, která v duelu dvou naturalizovaných Australanek prohrála s Aljou Tomjlanovičovou 6-7 3-6.

Výsledky - Pattaya (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Rodinová (Rus.) - Naraová (4-Jap.) 6:2, 6:4
Tomljanovičová (Chorv.) - Gajdošová (6-Austr.) 7:6 (7:3), 6:3
Hantuchová (SR) - Zheng (Čína) 7:6 (7:5), 6:2
Duan - Zhu (obě Čína) 6:1 skreč

 

Komentáře

6
Přidat komentář
Cico93
Tak konečne mi zase robiš radosť. Ale to trvalo.
Reagovat
blixa
No trvalo ! Teď už by to měla vyhrát takřka povinně !! ;-)
Reagovat
VlS
vyhraj to, už mi bylo z tvejch výsledků smutno a rád bych viděl, že tě to zase baví
Reagovat
smazaný uživatel
Moc jí to přeju.. pome!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Špekuláciám o titule nepochybne čiastočne nahráva fakt, že v hre je spomedzi nasadených už len Puig (sedmička), ale obávam sa, že sú ešte mierne predčasné.

S Duan by Daniela pri koncentrovanom výkone nemala mať väčšie problémy, Číňanka na tomto turnaji čelila zatiaľ podobne kvalitnej súperke nečelila. Semifinále bude však už iná káva, s veľkou pravdepodobnosťou by vyzvala motivovanú Zvonarevu, s ktorou stojí H2H 2-6 a hoci sa Vera vracia po dlhej pauze, tenis určite hrať nezabudla. Ani Erakovic by nebola najpríjemnejšia súperka (vzájomná bilancia 2-2), ale tu by som Daniele predsa len veril viac, pretože Novozélanďanka nie je žiadna extratrieda, obzvlášť pokiaľ sa jej nedarí na servise.
Reagovat
Davor1
Myslím, že Daniela padne práve v semifinále s Verou, číňanku by zajtra ešte urobiť mala. Vidím to na finále v zložení Zvonareva- Tomljanovič :/
Pred turnajom som najviac favorizoval jednoznačne Peng, ale pokašľala to, podobne ako aj moja čierna kobylka turnaja Jarka Gajdošová :(.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist