Harrison vyhrál štědře dotovaný challenger v Dallasu

6. 2. 2017, 14:15
Aktuality 10
Finálový duel dvou amerických talentů na challengeru v Dallasu zvládl lépe nejvýše nasazený Ryan Harrison. Američan ve finále přehrál dvakrát 6-3 o pět let mladšího krajana Taylora Fritze. Na dalších dvou challengerech rovněž kralovali domácí hráči: Adrian Mannarino vyhrál titul v Quimper a Omar Jasika triumfoval v Burnie.
Ryan Harrison

Ryan Harrison na challengeru v Dallasu potvrdil roli nasazené jedničky a po více než dvou letech se dočkal titulu. Američan neprohrál v pěti zápasech jediný set a ve finále si snadno poradil i s jedním z největších talentů současného tenisu - krajanem Taylorem Fritzem.

Paradoxně nejvíce se nadřel v prvních dvou kolech. Během cesty za svým celkově čtvrtým titulem ztratil pouhých 29 gamů: Eric Quigley (7), Mackenzie McDonald (8), Marco Trungelliti (5), Tatsumo Ito (3), Taylor Fritz (6).

O pět let starší Američan měl finálové utkání celou dobu pod kontrolou. V prvním setu nečelil jedinému brejkbolu a díky jedinému brejku ze čtvrté hry šel za 36 minut do vedení.

Ve druhé sadě nedokázal potvrdit rychlý brejk a Fritz se začal více prosazovat na returnu. Ani zlepšený výkon ale 93. hráči světa nestačil a duel vůbec nezdramatizoval. V dalším průběhu ztratil dva další servisy a po 72 minutách bylo rozhodnuto.

• CHALLENGER DALLAS •
USA, tv. povrch, 125.000 dolarů
nedělní výsledky (5. 2. 2017)
Dvouhra - finále
Harrison (1-USA) - Fritz (2-USA) 6-3 6-3


I na challengeru v australském Burnie s dotací 75 000 amerických dolarů proběhlo ryze domácí finále. V boji o titul proti sobě nastoupili obhájce titulu Blake Mott a jeho krajan Omar Jasika.

Druhý jmenovaný prožívá nejúspěšnější sezonu své kariéry. Už v prvním lednovém týdnu se probojoval do finále na challengeru v Happy Valley, kde však neuspěl. Na svůj první kariérní titul a životní úspěch dosáhl až v Burnie. Loňskému vítězi nedal v souboji o trofej sebemenší šanci a prohrál jen čtyři gamy.

• CHALLENGER BURNIE •
Austrálie, tv. povrch, 75.000 dolarů
nedělní výsledky (5. 2. 2017)
Dvouhra - finále
Jasika (Austr.) - Mott (Austr.) 6-2 6-2


I na nejníže dotovaném challengeru v Quimper triumfoval domácí hráč. Pro svůj celkově 13. challengerový titul si dokráčel Francouz Adrian Mannarino, jenž ve finále přehrál Petera Gojowczyka, a oplatil tak německému tenistovi pět let starou porážku z Vídně.

Oba borci letos na challengerech před finálovým utkáním ještě neprohráli. Mannarino triumfoval v Noumee a Gojowczyk v Happy Valley. Jeden z tenistů si tak musel připsat první letošní porážku na okruhu ATP Challenger Tour.

• CHALLENGER QUIMPER •
Francie, tv. povrch / hala, 43.000 eur
nedělní výsledky (5. 2. 2017)
Dvouhra - finále
Mannarino (1-Fr.) - Gojowczyk (8-Něm.) 6-4 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
Koukám, že Australani vytahují pořád nové a nové mladíky, asi klokánkům z kapes :-)). Tady dva, další dva na DC a další v záloze, Duckworth, Koki atd. a pořád ještě mladý Tomic.
Reagovat
Fandina
A hned poskočili na žebříčku mlaďochů pro Milán.
http://www.atpworldtour.com/en/rankings/race-to-milan
Reagovat
smazaný uživatel
konecne jsem se dockala, nejen kazda dorostenka, ale uz i Harry ma clanek! :-) Turnajem prosel opravdu bravurne, ve vsech utkanich mu slapal servis, drzel FH, dobry pohyb umoznoval prechody na sit, Fritze (jo, o pet let mladsiho, jak je zde 50x vypichnuto) :-)) jsem se bala zbytecne, nemel svuj den a ve finale byl celkem neskodny. Takze shrnuto: dobry pocit, neco do prasatka a jedeme dal, mas na vic. Come on!!! :-)
Reagovat
tito
Vše řečeno, jedeme dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Christian v Dallasu prosel kvaldou, ale Tiafoe v prvnim kole byl konecna. Ted je zatim uspesny v San Fran, snad se prokouse.. :-)
Reagovat
tito
Sleduji, sleduji :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-( ale stale verim... kde jsou ty (relativne zdrave!) casy, kdy porazil i Lunejcina Steva a hral trisetak s 1111....
Reagovat
mrafe
článku jsi si moc neužila, Evženky rande je důležitější :)
Reagovat
smazaný uživatel
mne Evzena nevadi, ale zajimat me bude, az si da rande s tenisem.. :-)
Reagovat
Frick
To byl snad ještě větší ekl než mullet :-D

Je tedy fakt, že zatímco mulleta člověka potká, kor když si zajde o víkendu do Kaufíku nebo na vesnickej rokovej revival koncert, tak jedince s kastrol účesem fakt téměř nemá šanci vidět.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist