Havlíčková porazila Bejlek a zahraje si v Paříži o juniorský titul, Bartůňková neuspěla

3. 6. 2022, 14:23
Aktuality 12
FRENCH OPEN - Lucie Havlíčková v českém semifinále juniorek na Roland Garros porazila Sáru Bejlek 6-3 6-7(2) 7:5 a zahraje si v Paříži o svůj první grandslamový titul. Turnajová devítka může v Paříži navázat na loňský triumf Lindy Noskové. Sedmnáctiletá Havlíčková vyzve stejně starou Argentinku Solanu Sierraovou, která dnes vyřadila jinou českou hráčku Nikolu Bartůňkovou po setech 7-5 6-0.
L. Havlíčková (© Pavel Lebeda / sport-pics.cz)

Vedle Noskové vyhrála juniorku Roland Garros před 44 lety Hana Mandlíková a před ní také Regina Maršíková (1975) a Renáta Tomanová (1972).

Havlíčková porazila svou o rok mladší deblovou parťačku Bejlek, s níž je v Paříži v semifinále čtyřhry, po více než dvou a půl hodinách. Po získaném prvním setu měla Havlíčková ve druhé sadě za stavu 5-4 při vlastním podání mečbol, ten nevyužila a Bejlek si po tie-breaku vynutila rozhodující dějství.

V něm Bejlek vedla už 5-2 se dvěma brejky, Havlíčková však otočila na 6-5 a vypracovala si při soupeřčině servisu další dva mečboly. Ten druhý a celkově třetí v zápase už zužitkovala.

"Cítím se skvěle. Po proměněném mečbolu jsem byla tak šťastná, že jsem měla na krajíčku. Měla jsem fakt radost. Vlastně jsem tomu ani nemohla uvěřit, protože za stavu 2-5 už jsem si říkala: To je v háji, to jsem zase něco vyvedla z mečbolu… Ale otočila jsem to a ten pocit pak byl neskutečný," řekla hráčka Sparty webu Tenisový svět.

Možné české finále na juniorském Roland Garros zhatila nenasazená Argentinka Sierraová, která porazila po hodině a šesti minutách turnajovou třináctku Bartůňkovou. Svěřenkyně trenéra Jana Hernycha ztratila proti 575. hráčce světa v prvním setu hned čtyřikrát servis . Ve druhém setu ji nabuzená Sierraová nadělila kanára.

České tenistky navíc nebudou chybět ani ve finále čtyhry. Poté co Havlíčková s Bejlek porazily chorvatsko-belgický pár Lucija Čiričová Bagaričová a Sofia Costoulasová 6-4 6-2, narazí v boji o titul na krajanku Bartůňkovou, která hraje se Švýcarkou Celine Naefovou. Ty zdolaly pro změnu v semifinále Yaroslavu Bartashevichovou a Ksenii Zajcevovou 3-6 6-1 10-7.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
Sára s Luckou se taky dostaly do finále debla takže už ted je jistý že debl bude mít smile českou vítězku ... smile
A Lucka má navíc šanci na double ...
Reagovat
tommr
tak Nikola si přece jen zahraje ve finále i když jen v tom deblovým. Ale lepší něco než nic ... smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Určitě, aspoň náplast na bolest a nějaká trofej.
Reagovat
makro99
Dneska můžem odpískat naši pondělní tipovačku na vítězku. Lucii ani Argentinku překvapivě :) netipoval nikdo. Nejdýl ve hře byl lukasmarek se svým tipem na Sáru; naše další expertní odhady - Brenda, Shanider, Jimenez, Marcinko, Dominika Sálkova - nepřešly přes třetí kolo...
Reagovat
tommr
juniorky to prostě vedou stejně jako seniorky ... smile
Reagovat
aligo
za mě, nejhorší možné složení...
Reagovat
Nenela
Moje rec
Reagovat
tommr
české finále bohužel nebude a s největší pravděpodobností nebude ani česká vítězka. Při vší úctě k Lucce Havlíčkový si nemyslím že by mohla Sierru porazit. Sierra je podobnej typ hráčky jako Pegula. Sice ničím nevyniká, ale taky nemá žádnou slabinu, skoro nechybuje a soupeřky poráží svojí solidností. Lucka bude fyzicky vyčerpaná a odpočatá Argentinka jí zničí podobně jako Nikolu ...
Reagovat
lukasmarek2001
Bohužel to vypadá na naprosto stejný scénář jako minulý rok. Loni byly v semifinále tři Rusky a jedna "Neruska" Linda, která ruskou dominanci v turnaji prolomila a v Paříži si došla až pro titul.. Opravdu hodně podobné.

Nicméně nic ještě není ztraceno. Pokud bude mít Lucka den, tak to klidně může vyjít..
Reagovat
makro99
no taky bych si vsadil na Sierru, ale ve finále GS může být (obvzlášť) významný faktor "hlava"; Lucka už si na tomhle turnaji prošla tolika krizema a otočkama... Sierra je v tomto směru zatím docela neprověřená...
Reagovat
Mony
Tak to jsme v klidu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hlavně nepolevitsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist