Heninová i Kuzněcovová v Berlíně končí

8. 5. 2008, 14:57
Aktuality 0
WTA BERLÍN - O překvapení se v Berlíně postarala Ruska Dinara Safinaová. V zápase 3. kola porazila světovou jedničku Justine Heninovou 5-7 6-3 6-1 a postoupila do čtvrtfinále. Belgičanka už tři turnaje v řadě nehrála ani semifinále. V Německu už dohrála i třetí nasazená Ruska Světlana Kuzněcovová, která nestačila na Aljonu Bondarenkovou.
Justine Heninová

Justine Heninová si po turnaji v Miami, kde ostudně prohrála ve čtvrtfinále se Serenou Williamsovou 2-6 0-6, dala od tenisu 5 týdnů pauzu. V úvodním berlínském vystoupení si bez problémů poradila s Tchaj-wanskou soupeřkou Yung-Jan Chan, ale ve 3. kole ji stopku vystavila Ruska Dinara Safinaová. Soupeřka, kterou ve všech pěti dosavadních vzájemných střetnutích porazila bez ztráty setu.

Ruská tenistka sice úvodní sadu prohrála 5-7, ale od druhého setu převzala otěže zápasu. Nejdříve vyrovnala na 1-1 na sety výhrou 6-3 a ve třetím dějství byla velmi blízko výhře bez ztráty gamy. Za stavu 5-0 měla při vlastním podání mečbol, ten ovšem nevyužila. V následné sedmé hře ale Safinaová už počtvrté v třetím setu soupeřce sebrala servis a zaslouženě vyhrála 5-7 6-3 6-1. V zápase o postup do semifinále bude bojovat proti lepší z dvojice Serena Williamsová - Agnieszka Radwaňská.

O pár minut dříve se z turnaje v Berlíně poroučela i turnajová trojka Světlana Kuzněcovová. Nad Ukrajinkou Aljonou Bondarenkovou sice vyhrála úvodní set 6-1, ale v dalších sadách si vypracovala pouze jeden brejkbol a rychlý třísetový zápas prohrála za 80 minut 6-1 2-6 2-6. Ukrajinská tenistka, jež vyhrála s Ruskou i druhý vzájemný zápas, v Německu zatím odehrála tři třísetové zápasy.

Po devíti vyhraných zápasech našla svou přemožitelku Argentinka Gisela Dulková. Ta v Berlíně po výhře nad Vaidišovou a Wozniackou dnes nestačila na finalistku pražského ECM Open Victorii Azarenkovou z Bělorusku. Podlehla jí hladce 3-6 1-6. Azarenková se v pátečním čtvrtfinále střetne s Aljonou Bondarenkovou.

WTA Berlín - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
Safinaová (13-Rus) - Heninová (1-Bel) 5-7 6-3 6-1
A. Bondarenková (15-Ukr) - Kuzněcovová (3-Rus) 1-6 6-2 6-2
Demetěvová (7-Rus) - Duševinová (Rus) 7-5 6-3
Azarenková (Běl) - Dulková (Arg) 6-3 6-1

Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová/Stubbsová (2-ČR/Aus) - Ji/Sun (Čín) 6-3 7-5
Peng/Sun (Čín) - Lisická/Woehrová (W-Něm) 6-4 6-0

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist