Heninová ovládla turnaj v Hertogenboschi

19. 6. 2010, 21:07
Aktuality 0
Belgická hráčka v přípravě na nadcházející Wimbledon zvítězila na podniku Unicef Open. Nejvýše nasazená tenistka dokázala otočit finálové utkání s Němkou Andreou Petkovicovou a nakonec zvítězila po setech 3-6, 6-3 a 6-4.
Profily hráčů
Justine Heninová

Justine Heninová již triumfovala na Australian Open, Roland Garros i US Open. Titul z travnatého vrcholu sezony ji však stále schází. Poprvé si finále na dvorcích All England Clubu zahrála 28letá tenistka v roce 2001. V roce, kdy taktéž zvítězila v Hertogenboschi.

Dnešní vítězství se však nerodilo lehce. V úvodní sadě totiž Petkovicová dokázala využít jediný break a první set tak získala poměrem 6-3. Ve druhém dějství získala Heninová servis soupeřky hned dvakrát a o osudu finálového utkání musel rozhodnout třetí set. V něm se Petkovicová dostala do vedení 3-0. Bývalá světová jednička však hned v páté hře získala ztracené podání zpět a další break se jí povedl za stavu 4-4, což bylo pro osud utkání rozhodující.

„Andrea mi dělala ve třetím setu hodně problémů. Obzvlášť, když se dostala do vedení 3-0. Stále jsem bojovala, potřebovala jsem vítězství na trávě,“ řekla po utkání spokojená Heninová, která se letos vrátila k tenisu po dvacetiměsíční přestávce.

Rodačka z Lutychu neprožívá po návratu špatnou sezonu. Na prvních dvou turnajích v Brisbane a na Australian Open došla do finále. Měsíc před French Open triumfovala ve Stuttgartu a na Roland Garros vypadla ve čtvrtém kole s pozdější finalistkou Samanthou Stosurovou.

V prvním kole Wimbledonu čeká Heninovou lotyšská tenistka Anastasija Sevastovová. Ve čtvrtém kole pak můžeme být svědky pikantního souboje Justine Heninová - Kim Clijstersová.

Andrea Petkovicová vstoupí do turnaje v Londýně s Annou Chakvetadzeovou. Vítězka tohoto duelu může už ve druhém kole narazit na obhájkyni prvenství, Serenu Williamsovou.

Výsledky - Hertogenbosch - ženy (tráva, dotace 220.000 eur):

Dvouhra - finále:
Heninová (1-Belg.) - Petkovicová (7-Něm.) 3:6, 6:3, 6:4.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist