Heninovou chytaly křeče, ale nejtěžší zkoušku zvládla

20. 1. 2010, 16:06
Aktuality 26
Bývalá světová jednička Justine Heninová ustála na Australian Open zatím nejtěžší test po svém návratu k tenisu. Navzdory křečím a nahlodané sebedůvěře zdolala belgická hvězda ve druhém kole pátou nasazenou Jelenu Dementěvovou z Ruska, která patřila mezi favoritky na zisk titulu.
Profily hráčů
Justine Heninová

Sedmadvacetiletá Heninová, která jednu ze svých sedmi grandslamových trofejí získala v roce 2004 právě v Austrálii, vyhrála téměř tříhodinovou bitvu 7-5 a 7-6. "Byl to úžasný večer. Proto jsem se vrátila, abych znovu prožívala takové zápasy," řekla viditelně vyčerpaná Heninová po triumfu v zaplněné Rod Laver Areně.

"Myslím, že na to, že jsem osmnáct měsíců nehrála, jsem na úžasné úrovni. Los byl hodně těžký, ale potřebuju to pro své sebevědomí. Uvidíme dál," dodala olympijská vítězka z Atén.

Heninová, která v dobách své největší slávy proslula ledovým klidem v rozhodujících okamžicích, měla trochu obavy, že ji její psychické síly opouštějí. Na svém prvním turnaji po návratu v Brisbane nevyužila ve finále proti krajance Kim Clijstersové dva mečboly a prohrála, v podobné situaci mohla být i dnes.

Za stavu 5-4 ve druhém setu totiž mohla při vlastním podání ukončit zápas, ale navzdory mečbolu se přetahovala s Dementěvovou až do tie-breaku. "Vzpomněla jsem si na Brisbane a šance, které jsem tam měla. Mohla jsem zápas ukončit, ale nepodařilo se mi to, protože mé nervy nebyly na dostatečné úrovni. A dnes jsem se bála, že se to stane zase. Opravdu jsem myslela, že v tie-breaku nebudu dost silná," uvedla Heninová.

Ve zkrácené hře měla skutečně Dementěvová možnost prodloužit zápas, ale tentokrát ona selhala při setbolu a Belgičanka už následně druhý mečbol proměnila.

Pro Heninovou bylo ukončení zápasu ve druhém setu klíčové, neboť už začínala mít křeče. Teď musí čtyřnásobná vítězka Roland Garros doufat, že zregeneruje do příštího duelu proti další Rusce Alise Klejbanovové. "Opravdu teď netuším, jak za 36 hodin znovu naberu síly," uvedla vracející se tenisová hvězda.

pva, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
D.A.N
http://www.youtube.com/watch?v=Gn7if--8VBE todle musí barney vidět :-)
Reagovat
D.A.N
Reagovat
VerdascoForever
Gasquet taky obcas zahraje jednorucny beckhand.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Henin ho má mnohem lepší, a není to její jediný úder, na rozdíl od Ríšy...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ved dasquet hra len jednoruc, ci niekedy hra aj obojruc?:) ja som ho teda etse nikdy obojruc zahrat nevidel:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když hraje pátý set a je utahaný a už nemá sílu, tak tekdy asi hraje i obouruč, no...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
co je to za blbost Rišár a obouruč backhand v pátým setu??Hovadina
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo dako sa mi zda ze este u ziadnej inej som to nevidel. To skor vidim uz obojrucny forehand v zenskom tenise
Reagovat
smazaný uživatel
tak Mauresmo ho hrávala,ale ta už skončila,jinak asi fakt žádná z aktivně hrajících
Reagovat
smazaný uživatel
tuším, že ešte tá jedna Španielka, také krátke čierne vlasy má, nespomeniem si teraz na meno.
Reagovat
skott
Je jich ve stovce nekolik, namatkou Sammy Stosur, Francesca Schiavone, Carla Suarez Navarro nebo do nedavna zminovana Amelie...
Reagovat
smazaný uživatel
este aj vinci hra jednoruc beckend
Reagovat
smazaný uživatel
Já třeba taky hraju jednoruč backhand...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
sotur nema jednorucny bekend !!! carla suarez navaro ma .... celkom dobry
Reagovat
skott
samozrejme ne Sammy, ale jeji deblova partnerka Rennae Stubbs, diky;)
Reagovat
smazaný uživatel
Molik ho hraje
Reagovat
smazaný uživatel
Dik na Mauresmo som zabudol ale zdalo sa mi ze ona hraje dvoma rukami aspon posledny zapas co som ju videl dakde na harde minuly rok. Musim povedat ze Heninovej ide dobre ten beckhand neviem preco tak malo hracok to hra 1 rukou. A u muzov vobec nechapem tiez mozno desatina hra 1rucny beckhand sak muzi maju silu vsetko viacej by ich to mohla skusit
Reagovat
skott
Je fakt, ze dneska uz tenistek s jednoruc backhandem moc nehraje Asi hlavne proto, ze tenis je vic silovejsi nez driv a prece jenom, kdyz drzis raketu obema rukama, tak je to neco jineho.U chlapu hlavne diky Rogerovi a par dalsim ve spicce ten ubytek hracu s jednorucakem zatim neni tak zrejmy, ale driv, kdyz prevazoval styl servis-volej, tak jich bylo urcite vic, pro tenhle styl byl daleko vhodnejsi.Konecne to vedel i Pete Sampras, kdyz se ho kvuli tomu jako teenager preucoval.Jinak u holek me jeste napadaji dalsi spickove deblistky, ktere ho hraji, Lisa Raymond a Virginie Ruano Pascual.
Reagovat
smazaný uživatel
Deblistky moc nesledujem max. muzske stvorhry ale dik za mena. No tenis sa dost meni mozno o 10 rokov ked skoncia hraci ako Federer, Nadal, Roddick ci Davydenko tu budu mladi hraci co budu hrat len obojrucny beckhand alebo budu davat len esa a hrat cisto na rychle servisy. Ja som hral tenis v nedelu a je pravda ze som skusal oba beckhandy a v dvoch rukach som mal istotu ale som myslel ze pre profika ktory to vie fakt dobre nie je problem hrat 1 rukou - vyzera to proste krajsie:D
Reagovat
skott
jj, na pohled rozhodne elegantnejsi;-) ja to sice nijak moc neresim, libi se mi oba dva zpusoby, mozna dokonce obouruc jeste vic (hlavne kvuli Safinovi a jeho BH z vyskoku), ale sam bych ho taky hrat jednou rukou nemohl.ten timing jako profici proste nemam...
Reagovat
D.A.N
skott: Já hraji zásadně jednoruč, jelikož já tu obouruč neumím a připadá mi to nepřirozené, každopádně kdo hraje jednoruč mi připadá jako ohrožený druh... nezdá se vám to také? Proto také jak jsem viděl loni, či předloni hrát Dimitrova proti Rafovi tak mě jeho hra uchvátila a říkal jsem si to bude pro mne další hráč co hraje jednoruč po Rogerovi a celkem slušně, čili pro mne hráč budoucnosti, kterému budu fandit nevíc až Roger skončí.
Reagovat
D.A.N
http://www.youtube.com/watch?v=cFdXQZufHUk moc pěkná ukázka doporučuji se podívat!!!
Reagovat
smazaný uživatel
joo dane tak to jsme na tom stejne, ho sleduju od te doby co vyhral ty GS juniorky, strasne se mi libi jeho hra :)... i kdyz zatim to s jeho zdravim nevypada moc dobre, ten ma ty kolena zafačovane vic nez rafa :)
Reagovat
skott
No tak ve svem okoli muzu rict, ze vetsina lidi se kteryma hraju pouziva taky obourucny backhand, ale co pozoruju, tak mi to prijde, ze tech s jednorucakem je mezi lidma celkove vetsi procento nez na okruhu u profiku.Aspon takovy je muj dojem.Ja sam, kdyz jsem zkousel ze srandy hrat jednoruc, tak jeste jakztakz zvladnu krizem, ale jakmile bych mel hrat treba v plnem behu po care, co umi skvele napr.Gasquet tak mi to lita vsude mozne.Takze kazdeho, kdo to aspon malicko umi obdivuju;) Jinak se pridavam, Grigor Dimitrov se mi taky libi, poprve jsem ho zaregistroval ve finale junioru W, kde vyhrala mimochodem i moje oblibenkyne Laura Robson a od te doby obema preju.Pro me je to zase takovy mix forahandu Marata a BH Fedexe, tzn. temer idealni kombo...
Reagovat
smazaný uživatel
henin skvěle,jediná hráčka,která dokáže zahrát absolutně všechny údery a libivou hrou.Hodně se podobá v tomhle Rogerovi :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky má přezdívku "Roger v sukni"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist