Herbert s Mahutem na domácím French Open ovládli třetí grandslam

9. 6. 2018, 19:54
Aktuality 1
FRENCH OPEN - Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut ovládli domácí French Open. Ve finále francouzští tenisté zdolali šampiony z Melbourne Olivera Maracha a Mateho Paviče a po triumfech na US Open 2015 a Wimbledonu 2016 získali třetí společný grandslamový titul.
Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert

Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut vyhráli čtyřhru na French Open jako třetí francouzský pár v historii. Před domácími fanoušky dnes porazili na pařížské antuce druhou nasazenou rakousko-chorvatskou dvojici Oliver Marach a Mate Pavič 6-2 7-6.

Herbert s Mahutem zdolali vítěze letošního Australian Open v obou předchozích vzájemných utkáních a ani tentokrát nezaváhali. V dvanáctém gamu druhého setu odvrátili čtyři setboly, vynutili si tie-break a v něm zápas po hodině a 40 minutách ukončili.

Šampioni z US Open 2015 a Wimbledonu 2016 tak navázali na Henriho Lecontea s Yannickem Noahem, kteří domácí grandslam vyhráli v roce 1984, a Juliena Benneteaua s Edouardem Rogerem-Vasselinem, vítěze z roku 2014. Šestatřicetiletý Mahut měl k triumfu blízko už před pěti lety, s Michaelem Llodrou je ale finále zastavili Bob a Mike Bryanovi.

Štyler vyhrál čtyřhru juniorů
O juniorský triumf pro český tenis se v Paříži postaral Ondřej Štyler. Osmnáctiletý hráč uspěl ve finále čtyřhry po boku Japonce Naokiho Tadžimy, pátý nasazený tchajwanský pár Ray Ho a Ceng Čun-sin porazili 6-4 6-4.

Štyler se v Paříži radoval z juniorského titulu v deblu jako čtvrtý Čech v historii. Před dvěma lety zvítězil Patrik Rikl s Izraelcem Yshaiem Olielem, už 33 let je starý triumf Petra Kordy s Cyrilem Sukem.

• FRENCH OPEN 2018 •
Francie / Paříž, antuka, 39.197.000 eur
sobotní výsledky (09. 06. 2018)
• Čtyřhra mužů - finále •
Herbert/Mahut (6-Fr.) - Marach/Pavič (2-Rak./Chorv.) 6-2 7-6(4)
• Čtyřhra juniorů - finále •
Štyler/Tadžima (ČR/Jap.) - Ray Ho/Ceng Čun-sin (5-Tchaj-wan) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
kada.tom
Gratulace!

Už jim chybí jen ta Austrálie :-)
Tak snad v lednu ..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist