Hernych porazil Mathieua a je ve čtvrtfinále

5. 2. 2009, 14:37
Aktuality 1
S turnajem ATP v Záhřebu se rozloučiil další z favorité. Postaral se o to také český tenista Jan Hernych, který porazil čtvrtého nasazeného Paula-Henriho Mathieua z Francie 6-7 6-4 6-2 a postoupil do čtvrtfinále. V něm bude naopak chybět domácí Karlovič nebo Lotyš Gulbis.
Jan Hernych

Devětadvacetiletý Jan Hernych dnes navázal na vítězství z úvodního kola, které pro něj bylo první výhrou v sezoně. Předtím vypadl v prvním kole turnaje v Dauhá i na Australian Open, v Sydney neprošel kvalifikací.

Český tenista porazil o dva roky mladšího Paula-Henriho Mathieua poprvé v kariéře, oba předchozí duely vyhrál Francouz. Ve čtvrtfinále se Hernych utká s Mischou Zverevem z Německa, jenž po dvou a půl hodinách zdolal 9-7 v tie-breaku třetího setu Rumuna Viktora Haneska.

Loni v Záhřebu senzačně triumfoval a letos se na stejném turnaji dostal už do čtvrtfinále. Třiadvacetiletý ukrajinský tenista Sergej Stachovský sice na žádném jiném turnaji nezazářil, ale po roce se znovu vrátil na oblíbený podnik do Chorvatska a stejně jako v loňské sezoně porazil domácího Iva Karloviče. Ve svém teprve třetím boji o semifinále si zahraje se Srbem Troickým.

Chorvatský tenista Ivan Dodig, který v prvním kole turnaje v Záhřebu vyřadil Igora Andrejeva, získal ve druhém kole skalp dalšího favorita. Tentokrát skončil na jeho raketě Lotyš Ernests Gulbis, který Dodigovi podlehl 6-7 4-6. Čtyřiadvacetiletý Chorvat hraje na svém teprve druhém turnaji ATP, nicméně především suverenitou na servisu se prezentuje jako ostřílený mazák.

Mezi nejlepších osm se v Záhřebu dostali pouze dva nasazení tenisté. Mario Ančič po dnešní hladké výhře nad Gabašvilim narazí na krajana Vejiče a Marin Cilič se rovněž v chorvatském duelu utká s dalším překvapením Dodigem.

Výsledky - Záhřeb:
Dvouhra - 2. kolo:
Hernych (ČR) - Mathieu (4-Fr.) 6:7 (7:9), 6:4, 6:2, Stachovskij (Ukr.) - Karlovič (3-Chorv.) 6:4, 3:6, 6:3, Ančič (7-Chorv.) - Gabašvili (Rus.) 6:1, 6:1, Zverev (Něm.) - Hanescu (Rum.) 6:4, 5:7, 7:6 (9:7), Dodig (Chorv.) - Gulbis (Lot.) 7:6 (7:3), 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Aspelin, Vízner (2-Švéd./ČR) - Južnyj, Zverev (Rus./Něm.) 6:4,
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hmm, favoriti letí v Záhřebu jeden z druhým:)) Zdá se, že se Honza oklepal po té otřesné zkušenosti z Australian Open a dal se zase dohromady, dnes jsem od něho vítězství absolutně nečekal, i když pravda je, že Mathieu hraje letos špatně, vyletěl na AO s Deličem, v prvním kole v Záhřebu se trápil s Rokem, a pak to, co předvedl dnes ve druhém, a zvlášť ve třetím setu...Ostuda!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist