Hernych postoupil, narazí na Robreda

25. 3. 2009, 17:38
Aktuality 4
Český tenista Jan Hernych si v Miami vybojoval postup do druhého kola. Ve svém úvodním utkání porazil domácího Brendana Evanse 6-4 6-3, v dalším kole ho čeká 15. nasazený Tommy Robredo.
Jan Hernych

Devětadvacetiletý Jan Hernych zdolal 148. tenistu světa za hodinu a patnáct minut. Český daviscupový reprezentant si tak od vystoupení na předchozím turnaji Masters 1000 v Indian Wells polepšil: před dvěma týdny vypadl v prvním kole s bývalou světovou jedničkou Lleytonem Hewittem.

Dalším Hernychovým soupeřem bude patnáctý nasazený Tommy Robredo. Rodák z Prahy si se španělským tenistou zopakuje pět let starý zápas, který je jejich jediným vzájemným duelem. Šestnáctý hráč světa tehdy, rovněž v Miami, vyhrál ve třech setech.

Oproti Indian Wells si naopak pohoršil chorvatský tenista Ivan Ljubičič. Bývalý třetí hráč světového žebříčku do Miami přicestoval jako čtvrtfinalista z předchozího turnaje. S Floridou, kde se před třemi lety dostal do finále, se ale loučí už po prvním kole, v němž prohrál 4-6 4-6 se Śpanělem Oscarem Hernandezem.

Na Floridě se vůbec nedaří Tommymu Haasovi, který z jedenácti startů hrál pouze jednou v osmifinále. Špatnou bilanci německý tenista nevylepší ani letos, kdy v 1. kole podlehl kazašskému kvalifikantovi Kukuškinovi dvakrát 4-6.

Vlažnější, ale úspěšný vstup do turnaje v Miami má za sebou Lleyton Hewitt. Australan se s místními podmínkami na Floridě dlouho zžíval, nakonec však Dudiho Selu z Izraele po setech 3-6 6-4 6-3 udolal.

"On tu už hrál v kvalifikaci, takže byl s pdomínkami a prostředím už více zžitý. Měnil rytmus a v tom větru to nebylo jednoduché. Nikdy jste nevěděli, kam to míček zanese, také při servisu mi to dělalo problémy," komentoval Hewitt, kterého nyní čeká sedmý nasazený Gilles Simon z Francie.

Jméno soupeře, se kterým se v pátek utká ve druhém kole, už zná Tomáš Berdych. Narazí na Rusa Južného, kterého porazil pouze dvakrát ze sedmi pokusů. Letos ruskému reprezentantovi podlehl v hale v Marseille. Michail Južnyj v úvodním kole porazil ve třech setech Jeremyho Chardyho z Francie.

Výsledky - Miami (dotace 4,500.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (ČR) - Evans (USA) 6:4, 6:3, Junqueira (Arg.) - Bhambri (Indie) 6:4, 6:3, Hernandez (Šp.) - Ljubičič (Chor.) 6:4, 6:4, Kim (USA) - Llodra (Fr.) - 3:6 skreč, Benneteau - Serra (oba Fr.) 3:6, 6:3, 6:4, Nieminen (Fin.) - Navarro 6:3, 6:3, Baghdatis (Kypr) - Gulbis (Lot.) 6:2, 6:2, Dancevic (Kan.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:4, 7:6 (7:2), Kukuškin (Kaz.) - Haas (Něm.) 6:4, 6:4, Russell (USA) - Hanescu (Rum.) 7:6 (7:4), 6:3, Calleri (Arg.) - Ch. Rochus (Belg.) 6:4, 3:6, 6:3, Hewitt (Austr.) - Sela (Izr.) 3:6, 6:4, 6:3, Južnyj (Rus.) - Chardy (Fr.) 6:4, 3:6, 6:3, Dent (USA) - Mello (Braz.) 6:1, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Robreda bohužel už asi nezvládne...
Reagovat
smazaný uživatel
naopak já myslím, že hernych má celkem dobrý los a na robreda mu věřím
Reagovat
dabelsobul
No hlavně Robredo neni zdravotne zcela fit.. tak uvidime, jak na tom je... a Honza nema spatnou formu, Tommyho klidne muze porazit!
Reagovat
smazaný uživatel
Hernych vyhraje když malem 2krat porazil Djokovice tak proč by nemohl porazit Robreda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist