Hernych si zahraje o druhé finále v kariéře

6. 2. 2009, 16:05
Aktuality 1
Český tenista Jan Hernych bude v Záhřebu bojovat o druhou účast ve finále turnaje ATP v kariéře. V dnešním čtvrtfinále mu kvůli nachlazení vzdal zápas Mischa Zverev z Německa, nad nímž český hráč vedl 5-4. V semifinále se devětadvacetiletý pražský rodák utká s domácím Mariem Ančičem.
Jan Hernych

V semifinále se devětadvacetiletý pražský rodák utká se sedmým nasazeným Mariem Ančičem, nad kterým ve čtyřech dosavadních vzájemných duelech na okruhu ATP ještě nevyhrál. Ančič dnes nezaváhal s překvapením turnaje Ivanem Dodigem.

Jan Hernych
, kterému patří ve světovém žebříčku 78. pozice, má na kontě zatím jedinou finálovou účast. V roce 2006 hrál o titul na trávě v Hertogenboschi, kde po boji prohrál právě s Ančičem. Cestou do finále tehdy mimo jiné vyřadil ve dvou setech současnou světovou trojku Novaka Djokoviče.

Český tenista v Záhřebu už jednu osobní metu zdolal, když přerušil letošní sérii porážek a poprvé v sezoně se dostal do druhého kola. Předtím vypadl hned v úvodu turnaje v Dauhá i na Australian Open, v Sydney neprošel kvalifikací.

Druhým tenistou, který si dnes v Záhřebu vybojoval postup mezi nejlepší čtyři, je Srb Viktor Troicki. Ten po výhře nad Ivanem Ljubičičem nezaváhal ani proti loňskému vítězi turnaje Sergeji Stachovskému, kterého za hodinu a sedm minut porazil hladce 6-3 6-2.

Podobně jako Dodig dnes dopadl další domácí outsider Antonio Vejič. Ten podlehl nasazenému krajanovi Marinu Čiličovi.

Favorité v Johannesburgu postupují
Nejvýše nasazený Jo-Wilfried Tsonga na turnaji v Johannesburgu postoupil do semifinále, když porazil Belgičana Vliegena hladce 6-4 6-1. O finále si zahraje s Portugalcem Fredericem Gilem.

Nezaváhala ani turnajová dvojka David Ferrer. Španělský tenista si poradil s Kypřanem Marcosem Baghdatisem po setech 7-5 6-2. V semifinále narazí na Francouze Chardyho.

Výsledky - Záhřeb:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Hernych (ČR) - Zverev (Něm.) 5:4 skreč, Čilič (2-Chorv.) - Vejič (Chorv.) 6:2, 7:6 (8:6), Ančič (7-Chorv.) - Dodig (Chorv.) 6:1, 6:3, Troicki (Srb.) - Stachovskij (Ukr.) 6:3, 6:2.

Semifinálové dvojice: Hernych - Ančič, Čilič - Troicki.

Čtyřhra - semifinále:
Kas, Wassen (4-Něm./Niz.) - Aspelin, Vízner (2-Švéd./ČR) 6:2, 2:6, 10:7.
Výsledky - Johannesburg

Dvouhra - čtvrtfinále:
Tsonga (1-Fr.) - Vliegen (7-Belg.) 6:4, 6:1, Ferrer (2-Šp.) - Baghdatis (8-Kypr) 7:5, 6:2, Gil (Portug.) - Garcia-Lopez (4-Šp.) 7:6 (10:8), 6:3, Chardy (5-Fr.) - De Chaunac (Fr.) 7:6 (7:4), 6:3.

Semifinálové dvojice: Tsonga - Gil, Ferrer - Chardy.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Coetzee, Moodie (1-JAR) - Levinský, Scherrer (ČR/Švýc.) 6:4, 1:6, 10:6.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
měl kliku ale, přeju mu to jen tak dál, ať mužem slavit další titul
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist