Hernych v Dubaji postupuje, Minář dohrál

3. 3. 2008, 13:46
Aktuality 0
První letošní výhru si na okruhu ATP připsal Jan Hernych. Český kvalifikant v Dubaji na úvod porazil ve dvou setech Švýcara Stanislase Wawrinku a postoupil do druhého kola. Méně už se dařilo Janu Minářovi, který prohrál s Rusem Andrejevem.
Profily hráčů
Jan Hernych

Hernych po vyhraném úvodním setu sice ve druhé sadě prohrával už 1:4, ale vývoj otočil a za 89 minut se radoval z postupu. Ve druhém kole osmadvacetiletý český tenista narazí zřejmě na pátého hráče světa Nikolaje Davyděnka z Ruska, který má ještě před sebou zápas 1. kola s Kuvajťanem Mihammedem Dharíbem. Právě Davyděnko Hernycha porazil před dvěma týdny v Rotterdamu.

Český tenista Jan Minář se v Dubaji poprvé v kariéře dostal do hlavní soutěže turnaje ATP, ale na tvrdém povrchu vypadl hned v prvním kole. Aktuálně až 197. hráč světového žebříčku dnes prohrál 3:6 a 4:6 s Rusem Igorem Andrejevem.

Start na podniku s dotací 1,410.000 dolarů se šestadvacetiletému Minářovi vyplatil. Díky účasti v prvním kole si vydělal 9490 dolarů, zatímco na menších turnajích letos inkasoval jen něco přes pět tisíc dolarů.


Výsledky - Dubaj:

Výsledky:
Dvouhra - 1. kolo:

Hernych (ČR) - Wawrinka (Švýc.) 6:4, 6:4, Andrejev (Rus.) - J. Minář (ČR) 6:3, 6:4, Santoro (Fr.) - Južnyj (Rus.) 6:3, 6:4.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist