Hewitt jde znovu na operaci. Rád by stihl olympiádu

24. 2. 2012, 13:30
Aktuality 4
Kariéra Lletona Hewitta je protkaná zraněními a následnými operacemi. V nejbližších dnech ho čeká další. Jednatřicetiletý Australan se rozhodl řešit problémy s palcem levé nohy, který ho trápí už několik let a poslední rok se bolestí prakticky nezbavil. Věří, že by se mohl vrátit v létě, a pokud dostane divokou kartu, objeví se na olympiádě v Londýně.
Profily hráčů
Lleyton Hewitt

Loni musel Lleyton Hewitt s nohou na dvě operace, potíži se ale nezbavil a sezonu už v září předčasně ukončil. I přes bolesti se rozhodl nevynechat začátek nového roku a na Australian Open po skvělých výkonech vypadl až ve 4. kole s Djokovičem. Pak ještě dvěma body pomohl své zemi k výhře v Davis Cupu, nyní se ale rozhodl bolesti řešit a s palcem levé nohy jde na další operaci.

"Od loňského března, kdy jsem byl operován naposledy, nebyl jediný den, kdy by mě palec nebolel. Skoro každý zápas jsem pod injekcemi proti bolesti," přiznal Hewitt. "Ten problém jsem měl asi 5 let a vinou zápasů na tvrdém povrchu se to zhoršovalo. Lékaři mi řekl, že kloub palce byl totálně zničený. Musel jsem s tím něco dělat," vysvětloval Australan, který dnes slaví 31. narozeniny.

Bývalý nejlepší tenista světa a vítěz US Open a Wimbledonu ale o konci kariéry, jako to v posledních dnech udělali Jihoameričané Fernando González a José Acasuso, neuvažuje. "Kvalita mých úderů je teď možná lepší, než před pěti lety. To, jak jsem teď hrál mi dodává spoustu sebevědomí do budoucnosti," ujistil své fanoušky Australan se srdcem bojovníka.

Na kurty se prý nevrátí dřív jak za čtyři měsíce, stejně jako před rokem tak přijde o antukovou část sezony zakončenou French Open a letos zřejmě i Wimbledon. Vrátit se chce až na amerických betonech, rád by se ale zúčastnil také olympiády v Londýně. "Aktuálně není olympiáda v mých rukách. Ale vzhledem k mé bilanci v Davis Cupu a podpoře ITF bych byl hodně zklamaný, kdybych nedostal divokou kartu," uvedl trojnásobný otec Hewitt.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Number One Forever!!!a taky jedinej opravdovej chlap a bojovník na okruhu..
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom něco je. Když si vedle sebe představím jeho a zženštilýho taťku Federera, musim se smát. :D
Reagovat
a.magerova
my máme přání jediný :
hodně štěstí a hlavně to zdraví !!!
Reagovat
smazaný uživatel
To už fakt není možné, měl by asi po sezoně skončit, takhle se trápit nemá smysl. Navíc přijít o Wimbledon. Moc příznivý dárek k narozeninám nedostal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist