Hewitt nebude deset let po triumfu startovat na US Open

23. 8. 2011, 21:11
Aktuality 2
Australský tenista Lleyton Hewitt neoslaví na kurtech ve Flushing Meadows desáté výročí svého triumfu na US Open. Bývalá světová jednička se z newyorského grandslamu odhlásila kvůli zranění nohy.
Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt byl v březnu na operaci s nohou a pak téměř tři měsíce nehrál. Pa návratu na kurty ho ale začaly problémy s nohou trápit znovu a v zámoří vynechal i některé turnaje. 

Včera sice do generálky na US Open ve Winston-Salemu nastoupil, ovšem už v 1. kole překvapivě nestačil na Slovince Kavčiče. A po pár hodin hodinách zvažování navíc oznámil, že se posledního grandslamu sezony, který před deseti letey vyhrál, nezúčastní. 

Třicetiletý Hewitt, který je v současnosti až 188. hráčem žebříčku, přitom dostal pro start v hlavní soutěži US Open volnou kartu od pořadatelů. Tu nyní převzal jeho krajan Marinko Matosevic. 

Hewittův manažer David Drysdale listu Harald Sun řekl, že zdravotní problémy neuspíšily tenistovy myšlenky na konec kariéry. "Určitě bude hrát i příští rok. V září chce pomoci Austrálii do Světové skupiny (Davisova poháru)," uvedl Drysdale. 

Austrálii čeká po US Open na travnatých kurtech v Sydney atraktivní utkání o postup do Světové skupiny proti Švýcarsku. Hewittova účast v duelu ještě vyloučená není.

Startu na US Open se zřekli také Pablo Cuevas a Jerémy Chardy. Uruguayec nehraje už od French Open kvůli zranění ramena, Francouz má problémy s pravým loktem.

včera se odhlásili Kanaďan Raonic, Španěl Robredo a Američan Querrey.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten už to má spočítaný. Teda hráč je to pořád kvalitní, ale zranění ho budou stále míň a míň pouštět do hry až to nakonec zabalí. Dávám tomu maximálně rok.
Reagovat
Vojtiik
Kvalitni je, kazdopadne ja ho nikdy nemel rad, jeho styl hry, kdy se co nejvice snazil hru zjednosit se mi nikdy nelibil, prislo mi to brutalni nuda od něj.. samozrejme je to muj pocit ostatni to muzou videt jinak:))
jinak ja bych mu mozna dal vice nez rok, ale vicemene je pravda co pises, nema postaveni, bude muset hrat kvaldy, slabsi turnaje a bude pro nej narocne udelat nejaky lepsi vysledek..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist